Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κογκαλίδης-Χρυσοχόου μιλάνε για ΕΣΠΕΔΑ και Ερασιτέχνη Πανιώνιο στο NstvLive



γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο στούντιο του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του Nstv τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ (Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής), Γιώργο Κογκαλίδη, και τον έφορο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανιωνίου και Αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη, Τάκη Χρυσοχόου, με τους οποίους συζητήσαμε μεταξύ άλλων για το έργο της πρώτης τετραετίας του πρώτου, τους στόχους της δεύτερης θητείας του, τα προβλήματα γενικότερα στο χώρο του βόλεϊ και άλλα πολλά.

Αρχικά, ο κος Κογκαλίδης μας έδωσε κάποιες γενικές πληροφορίες για την Ένωση αυτή: “Γεωγραφικά η ΕΣΠΕΔΑ περιλαμβάνει τις ομάδες της Δυτικής Αττικής, καλύπτει μια αρκετά μεγάλη περιοχή από τη Γλυφάδα ως τη Νέα Πέραμο και τα  Μέγαρα και σε βάθος από Πετρούπολη, Ίλιον, Καματερό, ενώ περιλαμβάνει και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η Ένωση διοργανώνει τα πρωταθλήματα Β' Εθνικής, των μικρών ηλικιών, καθώς και αυτά όσων δεν έχουν ενεργό δελτίο στην ΕΟΠΕ (Ομοσπονδία)”. Στη συνέχεια, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πρώτης του θητείας ως πρόεδρος: “Πρώτος μας στόχος ήταν να μειωθεί όσο γίνεται το χρέος στο ΙΚΑ, κάτι που καταφέραμε. Μπορέσαμε επίσης από την πρώτη χρονιά να αλλάξουμε τη δομή των πρωταθλημάτων, έτσι ώστε κάθε χρόνο να είναι ξεκάθαρο το πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν αλλά και να βλέπουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα”.

Ο ίδιος μίλησε και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο βόλεϊ αλλά και στις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση: “Υπάρχουν προβλήματα χωρητικότητας στα γήπεδα και ομάδες που δεν έχουν δικά τους γήπεδα. Όσον αφορά την κρίση, νομίζω πως δημιουργεί ευκαιρίες και κάνει τα παιδιά να στραφούν προς τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη εισροή παιδιών σε συλλόγους. Αν οι ομάδες μπορούν να βρουν και τους κατάλληλους χορηγούς για τα έσοδά τους, τότε η κρίση δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Το κυριότερο μέσο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι το live streaming, αλλά δυστυχώς πολλές ομάδες δεν έχουν μπει ακόμη στον σύγχρονο τρόπο μάρκετινγκ”.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ αναφέρθηκε και στα δύο Final Four, Εφήβων και Νεανίδων, που έγιναν φέτος στη Νέα Σμύρνη και κατακτήθηκαν από Μίλωνα και Πανιώνιο: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις διοργανώσεις αυτές και από την προσέλευση του κόσμου, αφού τα γήπεδα ειδικά στους τελικούς ήταν γεμάτα και έγινε μια γιορτή, όπως πρέπει να είναι αυτά τα παιχνίδια”. Ο Τάκης Χρυσοχόου, είπε από την πλευρά του για την επιτυχία των Νεανίδων του Πανιωνίου: “Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, από τη στιγμή μάλιστα που στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν υπολόγιζε πως θα φτάσει στην κορυφή ο Πανιώνιος. Η ομάδα μας έκανε την υπέρβαση απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και είμαστε περήφανοι”.

Στο τέλος της συζήτησής μας, ο Τάκης Χρυσοχόου μας μίλησε για τον μεγάλο στόχο του Ερασιτέχνη: “Είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, γιατί η κρίση έπληξε με πολλούς τρόπους τα τμήματα του Πανιωνίου”. Με τη σειρά του, ο Γιώργος Κογκαλίδης αναφέρθηκε στους στόχους της νέας του θητείας ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ: “Ο μεγάλος στόχος είναι να αποπληρωθεί το ΙΚΑ και να φύγει αυτός ο οικονομικός βραχνάς. Επίσης, κάποια στιγμή θα ήθελα η ΕΣΠΕΔΑ να είναι οικονομικά αυτάρκης και να μην εξαρτάται από το κράτος και την ΕΟΠΕ. Τέλος, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά να μην παρατήσουν ποτέ τον αθλητισμό, με σωστή διαχείριση μπορούν να συνδυάσουν και προπόνηση και σπουδές”.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...