Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η ΚΙΝΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



Από την Αθήνα είχε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων στο βόλεϊ γυναικών η Κίνα. Ακόμα και στην έδρα της, στο Πεκίνο το 2008, είχε περιοριστεί στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Στο Ρίο όμως ξανανέβηκε στην κορυφή, όπως είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, στο Λος Άντζελες το 1984 και όπως προαναφέρθηκε το 2004 στην Αθήνα. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να υποτάξει με 3-1 σετ στον τελικό την Σερβία.
Η επικράτηση των Κινέζων δεν ήταν εύκολη. Οι Σέρβες προηγήθηκαν κατακτώντας με 25-19 το πρώτο σετ και έτσι χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή, έχοντας ως κορυφαία την Ζου που κέρδισε συνολικά 25 πόντους. Οι Κινέζες ισοφάρισαν σχετικά εύκολα κατακτώντας το δεύτερο σετ με 25-17 και δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή της εις βάρος τους κατάστασης.
Πιο δύσκολα πήραν προβάδισμα κερδίζοντας το τρίτο σετ με 25-22. Το τέταρτο ήταν συγκλονιστικό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο μέχρι το 23-23. Το λάθος σερβίς της Ράσιτς έδωσε την ευκαιρία για το ματς μπολ στην Κίνα και η επίθεση της Χούι έπειτα από την κακή υποδοχή της Πόποβιτς στο σερβίς της Ζανγκ έγραψε το τέλος του τελικού.
Ιστορικό είναι πάντως και για την Σερβία το ασημένιο μετάλλιο, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που ανεβαίνει σε βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων στο βόλεϊ γυναικών. Νωρίτερα, το χάλκινο κατέκτησαν οι ΗΠΑ που επικράτησαν στον μικρό τελικό της Ολλανδίας με 3-1 σετ (25-23, 25-27, 25-22, 25-19).
Την Κυριακή το Μαρακαναζίνιο παίρνει «φωτιά» για τους τελικούς των ανδρών. Βραζιλία και Ιταλία αναμετρώνται στον μεγάλο τελικό στις 19!15 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ενώ ΗΠΑ και Ρωσία θα αναμετρηθούν με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο, σε αγώνα που ξεκινά στις 15:30 ώρα Ελλάδος (09:30 το πρωί στο Ρίο).

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...