Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η σημασία της εξωλεκτικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα volley

Η έκβαση ενός αγώνα και στα μάτια έμπειρων τεχνικών του αθλήματος διαφαίνεται εκτός των άλλων και από την ποιότητα των συναισθημάτων και των εκφράσεων των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν εντός και εκτός γηπέδου.
Προφανώς το τελικό αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να στηρίζεται στην ατομική και ομαδική τεχνική προσπάθεια, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Η νίκη «γέρνει» στην ομάδα που τη θέλει περισσότερο, στην ομάδα που εκδηλώνει το πάθος και τη χαρά της συμμετοχής για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.
Στους ειδικούς της εξωλεκτικτικής επικοινωνίας (body language) είναι γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα «μιλάει» 2 ½ φορές περισσότερο απο την ανθρώπινη ομιλία !

Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό το μήνυμα της «γλώσσας του σώματος» που «εκπέμπει» μια ομάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και το οποίο προδιαγράφει ως ένα βαθμό  την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...