Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΟΚ - ΝΟΛΙΚΟ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ με τον Καλμαζίδη στον πάγκο του έγραψε ιστορία κατακτώντας πέρσι το πρώτο νταμπλ, κι έπρεπε να επιστρέψει ο Έλληνας τεχνικός για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο τσάμπιονς λιγκ.

Οι ασπρόμαυροι επικράτησαν με 3-1 της Νόλικο στο PAOK Sports Arena, χάρις στον τρομερό Ρολάντο Σεπέδα ο οποίος σταμάτησε στους 32 πόντους κι από το δεύτερο σετ και μετά έμοιαζε να παίζει μόνος του τους Βέλγους. Ο δικέφαλος, παρόλο που είναι η ίδια ομάδα (μείον τον Παντακίδη χωρίς ουσιαστική προσθήκη αφού ο Τακουρίδης έχει δύο μέρες στην Θεσσαλονίκη) με τις ίδιες αδυναμίες, είναι στην πραγματικότητα μια άλλη ομάδα κι αυτό φαίνεται εύκολα μέσα στο γήπεδο.
Κι αν ο Σεπέδα έκανε πράγματα και θαύματα πάνω στο φιλέ, η μεταμόρφωση της υποδοχής του ΠΑΟΚ (ο Χιμένες είχε μονοψήφιο νούμερο στις άριστες υποδοχές στα προηγούμενα ματς) είναι το μυστικό που επιτρέπει στον Κουβανό να δείχνει άλλος παίκτης.
Με την Νόλικο να δημιουργεί προβλήματα στην ασπρόμαυρη υποδοχή (είπαμε κάποια πράγματα δεν κρύβονται) και να ισοφαρίζει σε 1-1, αλλά να προσπερνά και 16-17 στο γ’ σετ ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ πήρε το παιχνίδι πάνω του και όλη η ομάδα άλλαξε ταχύτητα.
Παρόλο που στο κέντρο οι Βέλγοι είχαν το πλεονέκτημα με τους Μπόντζι, Ρέιμεϊκερς, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να τους χαλάσει την υποδοχή για να τους αφοπλίσει κι από τη στιγμή που ο Κουρνέτας μπορούσε να παίζει γρήγορα πάνω στο φιλέ, το ματς εξελίχθηκε σε ένα ανεπανάληπτο σώου του Σεπέδα.
Ιστορική μέρα
«Είναι ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ. Με αυτή τη νίκη γράφουμε ιστορία στην πρώτη μας συμμετοχή στη διοργάνωση και αφήνουμε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αν και γνωρίζουμε ότι το τρένο της πρόκρισης μπορεί να έχει χαθεί και οι ελπίδες είναι μικρές παρόλα αυτά είπα στα παιδιά να χαρούν τη συμμετοχή τους και αυτό έκαναν. Παίξαμε καλά και πήραμε τη νίκη», τόνισε μετά τον αγώνα ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος πλέον έχει στο μυαλό του το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε και ο τεχνικός της Νόλικο Μασσέικ Τζιοβάνι Τόρτσιο, ο οποίος σημείωσε: «Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Παρά την ενέργεια που βγάλαμε δεν πήραμε τίποτα παρά μόνο το δεύτερο σετ. Κάναμε κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία του πρώτου και του τρίτου σετ που μας στοίχησαν. Στο τέταρτο σετ προσπαθήσαμε να μπούμε στο ματς αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάρει φωτιά και πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Πλέον η κατάκτηση της τρίτης θέσης δυσκολεύει γιατί έχουμε ένα εκτός έδρας ματς με τη Τουρ και ένα εντός με την Τρεντίνο».

Τα σετ 25-21, 21-25 25-21, 25-19 ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης) Χιμένεζ 13 (11/28 επ., 2 μπλοκ, 42% υπ. – 30% άριστες), Ντίνας 2 (2/4 επ.), Κουρνέτας 6 (0/1 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Σεπέδα 32 (30/48, 1 άσο, 1 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 2 (2/9 επ.), Πέτρογλου 11 (10/27 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ – 29% άριστες), Γκαράς -λ (57% υπ. – 50% άριστες) / Τερζής, Τακουρίδης, Καρασαββίδης. Νόλικο (Τόρτσιο) Μάαν 9 (5/25 επ., 4 μπλοκ, 48% υπ. – 26% άριστες), Βάισμανς 16 (14/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 40% υπ. – 28% άριστες), Ρέιμεϊκερς 11 (8/11 επ., 3 μπλοκ), ινέιρο 3 (1/5 επ., 2 άσοι), Πάνταρ 19 (16/41 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μπόντζι 8 (7/16 επ., 1 μπλοκ), Γιόρνα -λ (58% υπ. – 35% άριστες) / Στέιπλς, Φινόλι.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...