Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΚΝΟ 293 ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ

Κακλαμανάκης, Κοκκαλάνης και τώρα Τσορτανίδης. Το windsurf στην Ελλάδα έχει μυθικό παρελθόν, σπουδαίο παρόν και εξαιρετικό μέλλον. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης σήμερα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία τέκνο 293 (προθάλαμος της Ολυμπιακής RS:Χ) στο Κάλιαρι της Ιταλίας.
Στην τελευταία ιστιοδρομία, ο νεαρός πρωταθλητής κέρδισε ακόμα μία πρώτη θέση για να μείνει ακλόνητος στην κουρυφή της κατηγορίας του και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Εξαιρετική όμως ήταν η παρουσία και των υπολοίπων ιστιοπλόων με την Ελλάδα να έχει συνολικά τρεις αθλήτες στις οκτώ πρώτες θέσεις!
Ο Χαράλαμπος Κογιάς κατέλαβε την 4η θέση, ενώ ο Πέτρος Τσορτανίδης ήταν όγδοος στη γενική κατάταξη. Πραγματικά σπουδαία επιτυχία που δείχνει το τεράστιο μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας.
Οι δύο αθλητές του αργυρού γκρουπ, Μανόλης Μανιαδάκης και Στέφανος Τζοτζολάκης κατέλαβαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα.
Στην Κ15 των κοριτσιών, η Ερατώ Τσικρικά ολοκλήρωσε τον αγώνα της καταλαμβάνοντας την 35η θέση στη γενική κατάταξη.
Στην κατηγορία Κ17 των κοριτσιών, η Κατερίνα Διβάρη έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών, αλλά τελικά για λίγο έμεινε εκτός τριάδας αφού στην τελευταία ιστιοδρομία δεν τα πήγε καλά (33η και αναγκάστηκε να την αφήσει). Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ η Αλίκη Καραντινού ολοκλήρωσε κατακτώντας τη 1η θέση.
Στην Κ17 των αγοριών, ο Κριστιάν Τριανταφύλλου κατέλαβε την 40ή θέση στη γενική κατάταξη και 41ος ήταν ο Κωνσταντίνος Αστράμπελο στο χρυσό γκρουπ.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...