Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

H λειτουργία του μοντέλου και οι συνεργασίες της Star Volley Academy στην Ελλάδα

Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς εκδιπλώνεται το στάδιο υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων της Ακαδημίας στην περιοχή της Αττικής, έχουμε γίνει δέκτες πολλών emails και τηλεφωνημάτων από ιδιώτες (γονείς) αλλά και υπεύθυνους αθλητικών συλλόγων οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν αλλά και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ακαδημία Star Volley.
Κατ΄ αρχήν καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον αυτό και τους ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του αρχικού προγραμματισμού αλλά και των αρχών που έχουμε θέσει από την αρχή της παρουσίας της Ακαδημίας, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε αυτό το πλαίσιο αρχών προς όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να είναι ενήμεροι για τη λειτουργία του μοντέλου και τις συνεργασίες της Star Volley Academy στην Ελλάδα.
1.  Η Ακαδημία Star Volley δε συνεργάζεται απ΄ ευθείας με γονείς αθλητών και αθλητριών που έχουν ήδη εγγραφεί σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία.

2.  Η Ακαδημία Star Volley συνεργάζεται αποκλειστικά με αθλητικά σωματεία και συλλόγους μέσω των οποίων  ενισχύει και υποστηρίζει οργανωτικά και χορηγικά τα τμήματα υποδομών τους και κατ΄ επέκταση τους αθλητές και αθλήτριες των αθλητικών σωματείων με τα οποία συνεργάζεται. Επομένως όλα τα ερωτήματα που αφορούν με τη λειτουργία των τμημάτων volley παρακαλούμε να τα απευθύνετε απ΄ ευθείας στον αθλητικό σύλλογο.
3.  Κάθε ερώτημα σχετικό με τις υπηρεσίες της Ακαδημίας  Star Volley, μπορείτε να το προωθείτε στον επίσημο ιστότοπο της Ακαδημίας (http://starvolley-academy.gr/) ή να επικοινωνείτε με το Γενικό Έφορο της Ακαδημίας κ. Βαγγέλη Νιώτη (Vangelis.Niotis@starvolley-academy.gr). Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας απαντώντας στο ερώτημά σας.

4.  Το μοντέλο της συνεργασίας είναι μεσομακροπρόθεσμο (3ετές) και επικεντρώνεται στις υποδομές των τμημάτων volley (και όχι στις ανδρικές ή γυναικείες ομάδες volley).
5.  Η διαδικασία επιλογής των αθλητικών συλλόγων είναι αμφίδρομη και αφορά την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με συλλόγους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινό αναπτυξιακό αθλητικό όραμα και αμοιβαία δεσμευόμαστε σε βάθος χρόνου (τουλάχιστον 3ετία) για τη λειτουργία μιας αναβαθμισμένης Αναπτυξιακής Ακαδημίας Volley.
6.  Το προαναφερθέν περιορίζει τον αριθμό των αθλητικών σωματείων με τα οποία η Ακαδημία Star Volley θα συνεργαστεί. Αυτό είναι μια στρατηγική επιλογή η οποία κατά τη γώμη μας θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ομοιογένεια που χρειάζεται σε μια «ομάδα» για να επιτύχει μακροπρόθεσμα απαιτητικούς αναπτυξιακούς στόχους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή που κάθε φορά θα γίνεται, σε καμία περίπτωση δε μειώνει και δεν υποβαθμίζει τα αθλητικά σωματεία με τα οποία η Ακαδημία Star Volley αποφασίζει να μη συνεργασθεί - τα οποία αναγνωρίζει και τιμά στο βαθμό της προσφοράς και των υπηρεσιών τους.
7. Ευχαριστούμε ιδιατέρως τα δύο αθλητικά σωματεία από την περιοχή της Πελοπονήσσου που εξέφρασαν τον ενδιαφέρον τους για συνεργασία όπως επίσης και τον αθλητικό σύλλογο από την περιοχή της Αττικής που επίσης επικοινώνησε μαζί μας για το λόγο αυτό.
8. Όπως έχει ανακοινωθεί, την περίοδο 2015-2016, μετά από σημαντικά μεγάλη περίοδο προετοιμασίας, ξεκίνησε η συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. Λόγω της σημασίας και της σοβαρότητας του εγχειρήματος στο χώρο του ερασιτεχνικού volley, και παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν οι ανάλογες ευκαιρίες, ΔΕ θα υπάρξει συνεργασία με άλλο αθλητικό σωματείο εντός ή εκτός Αττικής μέχρι την ολοκλήρωση της αθλητικής περιόδου 2015-2016.
9. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν επαφές, δημιουργικές συζητήσεις ή και αναζήτηση του πρώτου επιπέδου σχεδιασμού με αθλητικά σωματεία και συλλόγους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ενημέρωσης ή και συνεργασίας. Η διερευνητική αυτή διαδικασία είναι ίσως το πιο σημαντικό στάδιο στην αμοιβαία αναζήτηση του κατάλληλου φορέα συνεργασίας σε μακροπρόθεσμη βάση.
10. Στην Ακαδημία Star Volley δε ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι «οι μεγάλες ταχύτητες, δε συγχωρούν τα μικρά λάθη» και αυτό το χρονικό διάστημα που υλοποιούμε καινοτόμες δράσεις και ενεργοποιούμε μοναδικές (επαγγελματικές) υπηρεσίες στο χώρο του ερασιτεχνικού volley στην Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι «ταχύτητες» είναι πραγματικά μεγάλες και κάθε λάθος θα έχει αντίκτυπο στον αρχικό σχεδιασμό και τελικά στην υποστήριξη των νεαρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου με τον οποίο αποφασίσαμε να συμπορευθούμε.
11.  Τέλος, μια ακόμη αναγκαία διευκρίνιση αφορά τη στελέχωση της Ακαδημίας Star Volley η οποία είναι αυτοτελής (έχει ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου, 30.8.15) και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ υποκαθιστά ούτε αντικαθιστά τις ομάδες υποστήριξης και των εφόρων των τμημάτων volley των αθλητικών συλλόγων με τα οποία συνεργαζόμαστε.
Η ομάδα στελεχών της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY

Αντίθετα, η ομάδα της Ακαδημίας Star Volley υποστηρίζει και ενδυναμώνει το έργο των εθελοντών και των υπευθύνων των αθλητικών συλλόγων αναδεικνύοντας το έργο και την προσφορά τους με επαγγελματικές μεθοδολογίες και τεχνικές και με υψηλής τεχνολογίας τεχνικές και αθλητικές υποδομές  στις οποίες έχει επενδύσει με σημαντικά ποσά.
12. Μέσω όλων των προαναφερθέντων, ο επιδιωκόμενος σκοπός πρέπει να εξασφαλίζεται εκ των προτέρων ότι είναι κοινός και απαλλαγμένος από τα γνωστά  «βάρη», «ελαττώματα» και «προσωπικές φιλοδοξίες» προς όφελος της ανάπτυξης του ερασιτεχνικού volley και ανάδειξης των έργου των αναπτυξιακών τμημάτων των συλλόγων με τους οποίους συνεργαζόμαστε.
Ελπίζουμε η ενημέρωση αυτή να βοήθησε όλους όσους είχαν την ευγενική καλοσύνη να επικοινωήσουν μαζί μας και να καταστήσουν σαφέστερους τους στόχους αυτής της προσπάθειας.
Για όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας  για τον προγραμματισμό της  επόμενης αθλητικής χρονιάς (2016-2017) και να διερευνήσουν μια ενδεχόμενη συνεργασία εντός ή εκτός Αττικής (δεν υπάρχει κανένας γεωγραφικός περιορισμός), αφού καλωσορίσουμε το ενδιαφέρον τους, παραθέτουμε για διευκόλυνσή τους. τους βασικούς άξονες που πρέπει να εξετάσουν αν υπάρχει κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον συνεργασίας εκ μέρους τους και οι οποίοι προσφέρονται από την Ακαδημία Star Volley:
•  Πληροφοριακή Υποδομή
•  Μηχανογραφική εφαρμογή  Sports Management (Athlesis)
•  Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επικοινωνίας και Προβολής
•  Δημοσιογραφική προβολή
•  Τηλεοπτική κάλυψη – τηλεοπτική «παραγωγή»
• Προετοιμασία και Παρουσίαση  Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Χορηγικής Υποστήριξης
•  Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχών Αθλητών - Αθλητριών Ακαδημίας
•  Ασφάλιση Αθλητών
•  Ιατρική φροντίδα Αθλητών - Αθλητριών Ακαδημίας
•  Ασφάλιση Αθλητών Αθλητών - Αθλητριών Ακαδημίας
•  Κάρτα Μέλους Ακαδημίας
•  Συνεργασία με Ακαδημίες  στο εξωτερικό
•  Αποστολές σε summer  camps στο εξωτερικό
•  Αθλητικές Υποτροφίες
•  Υπηρεσίες Talent Management
•  Υπηρεσίες Scouting
Σε περίπτωση που μετά από την πρώτη αυτή καταγραφή, εκδηλώσετε ενδιαφέρον για μια συνάντηση, ομάδα στελεχών της Ακαδημίας θα σας επισκεφθεί στον τόπο λειτουργίας του αθλητικού σωματείου σε προκαθορισμένο χρόνο (συνήθως Σάββατο ή Κυριακή) και αφού έχει συμπληρωθεί και αποσταλλεί ένα πρώτο αρχικό ερωτηματολόγιο καταγραφής.
Ευχαριστούμε και πάλι για την επικοινωνία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση χρεαστείτε.
Βασίλης Τζώρτζης
Διευθυντής Ακαδημίας
starvolley-academy.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...