Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

EΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 1-2 ΓΙΑ TO CONTINENTAL CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη δεύτερη θέση η ΕλλάδαΤη 2η θέση κατέκτησε η Εθνική γυναικών στην Καρδία Θεσσαλονίκης, αφού ηττήθηκε από τη Φινλανδία με 2-1 νίκες στον άτυπο τελικό του Γ' Ομίλου, με τον οποίο έπεσε η αυλαία του 4ου γύρου του Continental Cup, στις εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club. 
 Παρότι αμφότερες οι χώρες είχαν εξασφαλίσει προκαταβολικά τις δύο πρώτες θέσεις και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016, η αναμέτρηση Ελλάδας - Φινλανδίας με έπαθλο την τιμητική 1η θέση είχε πλούσιο θέαμα και σασπένς μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Στο πρώτο ματς οι Καραγκούνη / Μεθενίτη δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στις Λεχτόνεν / Λάχτι, από τις οποίες ηττήθηκαν με 2-0 σετ (21-14, 21-11), καθώς πίεσαν μέχρι τα μισά του 1ου σετ αλλά στην συνέχεια οι αντίπαλές τους αποσπάστηκαν στο σκορ.
Η ελληνική αντίδραση ήρθε στο επόμενο παιχνίδι, όπου οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη κέρδισαν τις Χάσου / Πάρκινεν με 2-0 σετ (21-16, 21-17), έχοντας διαρκώς προβάδισμα ασφαλείας και στα δύο σετ.

Κατά συνέπεια, οι δύο χώρες έδωσαν ραντεβού στο "golden match", όπου οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη έδωσαν μεγάλη μάχη κόντρα στις Λεχτόνεν / Λάχτι, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 2-1 σετ (17-21, 21-18, 15-7).
Στο 1ο σετ το ελληνικό δίδυμο ακολουθούσε στο σκορ μέχρι τα μισά, αλλά στην συνέχεια πήρε σημαντικούς πόντους και προηγήθηκε με 18-15, για να φτάσει πανηγυρικά στο 21-17 με επίθεση της Τσιαρτσιάνη, αποδίδοντας εξαιρετικά. Ωστόσο, στο 2ο σετ οι Φινλανδές μπήκαν με νέο πλάνο, «έχτισαν» μια διαφορά και άντεξαν στην αντεπίθεση που έκαναν οι Βίκυ / Μαρία, οι οποίες μετέτρεψαν το εις βάρος τους 15-9 σε 17-16, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι παραπάνω.
Οι Λεχτόνεν / Λάχτι είχαν το πάνω χέρι και στο τάι μπρέικ, όπου πέρασαν μπροστά με 5-3 και δεν έχασαν το προβάδισμα. Αντίθετα, το διεύρυναν στο 9-5, για να φτάσουν στην επικράτηση με 15-7, αφού η ελληνική ομάδα δεν είχε δυνάμεις να κυνηγήσει την ανατροπή.

Η τελική κατάταξη του Γ' Ομίλου των Γυναικών, στον 4ο γύρο του Continental Cup:
1. Φινλανδία (προκρίνεται στον τελικό γύρο του Ιουνίου 2016)
2. Ελλάδα (προκρίνεται στον τελικό γύρο του Ιουνίου 2016)
3. Σκωτία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...