Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

2ες ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ / ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ


Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στο τέλος κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο διπλό σκιφ...Παγκόσμιες πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Νεοζηλανδές Eve MacFarlane και Zoe Stevenson 

Aiguebelette, Γαλλία– 
Φινάλε θρίλερ με ελληνικά χαμόγελα. Μπορεί Νικολαΐδου και Ασουμανάκη να μην έκαναν τον γνωστό…περίπατο των δύο προηγούμενων αγώνων, ωστόσο οι δύο Ελληνίδες ήταν εξαιρετικές και παρά το γεγονός ότι έφτασαν να βρίσκονται μια ανάσα εκτός βάθρου 500-περίπου-μέτρα από τον τερματισμό, τελικά κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο τελικός ήταν συναρπαστικός με τη βάρκα της Μ. Βρετανίας να έχει την πιο γρήγορη αντίδραση στην εκκίνηση περνώντας τα πρώτα 50μ. με 46 κουπιές/λεπτό. Πολύ καλά ξεκίνησε και το γερμανικό πλήρωμα με τις Julia Lier και Mareike Adams να παίρνουν το προβάδισμα μετά το πέρας των 500μ. και να το διατηρούν μετά το πρώτο χιλιόμετρο.

Νικολαΐδου και Ασουμανάκη πέρασαν τα 500μ. στην 3η θέση, ενώ στα 1.000 είχαν υποχωρήσει στην 4η. Όλες οι βάρκες -πλην της Λιθουανίας που έμεινε πίσω από νωρίς- βρισκόντουσαν κοντά.
Το δίδυμο από τη Νέα Ζηλανδία MacFarlane / Stevenson αν και βρέθηκαν στην 5η θέση μετά το πρώτο πέρασμα, στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό ανεβαίνοντας στην 2η θέση στα 1.000μ.
Οι Γερμανίδες Lier / Adams δέχθηκαν μπαράζ «επιθέσεων» τόσο από τη βάρκα της Νέας Ζηλανδίας, όσο και από το ελληνικό πλήρωμα, ειδικά μετά τα μισά της κούρσας.
Οι Νεοζηλανδές πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα αφήνοντας Ελλάδα, Γερμανία Πολωνία και Μ. Βρετανία να παλεύουν για τα επόμενα δύο μετάλλια. Τα τελευταία 500μ. ήταν συναρπαστικά με την ελληνική βάρκα να εξαπολύει μια εντυπωσιακή επίθεση κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι τα δύο κορίτσια κωπηλάτησαν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα πληρώματα ολοκληρώνοντας τη διαδρομή με 42 κουπιές/λεπτό.
Νικολαΐδου / Ασουμανάκη τερμάτισαν στην 2η θέση με χρόνο 06:46.510 με τη διαφορά από την κορυφή να είναι στο 1.42. Πίσω από τις δύο πρώτες βάρκες τερμάτισε η γερμανική με χρόνο 06:47.910 αφήνοντας εκτός βάθρου το πολωνικό πλήρωμα το οποίο πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 06:47.190!
Στην 5η θέση τερμάτισαν οι Λιθουανές Donata Vistartaite και Milda Valciukaite με χρόνο 06:48.640, ενώ οι Βρετανές Katherine Grainer και Victoria Thornley, οι οποίες δεν μπόρεσαν να αντέξουν μέχρι το τέλος τερματίζοντας στην 6η θέση με 06:49.410.
othersportsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...