Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη διατήρησαν το «στέμμα» των πρωταθλητριών Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική χρονιά, κερδίζοντας στον τελικό του Final Λίμνης Βεγορίτιδας τις Πένυ Καραγκούνη / Πηγιάννα Μεθενίτη με 2-1 σετ (26-24, 16-21, 15-10) σ' ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο αποτέλεσε το ιδανικό φινάλε για τη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας.
Μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στις εξέδρες και σε κάθε γωνιά του Ammos Beach Bar, ο τελικός της κατηγορίας γυναικών εξελίχθηκε στην καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ.
Η ισορροπία δυνάμεων φάνηκε από το 1ο σετ, που πήγαινε πόντο - πόντο μέχρι τα μισά, ώσπου οι Βίκυ / Μαρία να ξεφύγουν 14-11 μ' ένα σερί 3-0. Ωστόσο, οι Καραγκούνη / Μεθενίτη ισορρόπησαν και μάλιστα προηγήθηκαν 19-20 με τρεις δικούς τους συνεχόμενους πόντους. Οι «μικρές» της Εθνικής ομάδας έχασαν τρία διαδοχικά σετ μπολ, για να ακολουθήσουν άλλα τόσα σετ μπολ για τις «μεγάλες», που τελικά υπερίσχυσαν με 26-24, έπειτα από μία άστοχη επίθεση της Καραγκούνη.
Εξίσου συναρπαστικό ήταν και το 2ο σετ, όπου οι Πένυ / Πηγιάννα πέρασαν μπροστά 7-10 με ένα ράλι 0-3 και από εκείνο το σημείο διατήρησαν τον έλεγχο. Σημείο - κλειδί ήταν ο... ατελείωτος πόντος που έκανε το 15-18 και ουσιαστικά ανέκοψε την αντεπίθεση των Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη. Έτσι, ήρθε το 16-21, που έστειλε το παιχνίδι στο 3ο σετ.
Το τάι μπρέικ ξεκίνησε ιδανικά για τις Καραγκούνη / Μεθενίτη, που έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία προηγήθηκαν 1-4, αλλά τότε «μίλησε» η εμπειρία των αντιπάλων τους, οι οποίες απάντησαν μ' ένα εντυπωσιακό σερί 6-0, προηγήθηκαν 7-4 και δεν άφησαν περιθώρια ανατροπής, ακόμα και όταν η διαφορά έπεσε στον πόντο (10-9, 11-10). Η Αρβανίτη πήγε στο σερβίς και το ματς τελείωσε με 15-10, έπειτα από ένα σερβίς που δυσκόλεψε την υποδοχή της Μεθενίτη και επέτρεψε στην Τσιαρτσιάνη να νικήσει την Καραγκούνη στο φιλέ, βάζοντας τίτλους τέλους στη μεγάλη αναμέτρηση.
volleyball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...