Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

8 Χρυσοί Κανόνες Επιτυχίας από τον πολυνίκη coach Zeljko Obradovic: ΚΑΝΟΝΑΣ Νο 2

Χρυσός Κανόνας Νο 2
ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


"Δουλειά, δουλειά δουλειά. Και μόλις τελειώσουμε, ακόμη περισσότερη δουλειά. Και αν δεν είναι αρκετή, παραπάνω δουλειά!
Είναι βέβαιο ότι αν φθάσεις στην κορυφή, έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν σκληρά και συστηματικά για να σε γκρεμίσουν.
Θέλεις να παραμείνεις στην κορυφή;
Δούλεψε περισσότερο από τους άλλους!
Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα άλλος δρόμος!".
Στο χώρο της συστηματικής ανάπτυξης των υποδομών, η επίτευξη αγωνιστικού αποτελέσματος πάση θυσία, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος διαχρονικά για να μεταφέρει πολύ κανείς πολύ νωρίς και εντελώς άκαιρα, το επαγγελματικό μονοπάτι σε πολύ νεότερες ηλικίες. Ολοι οι ειδικοί προπονητές στο χώρο ανάπτυξης των υποδομών σε όλες τις παγκόσμιες σχολές volley υποστηρίζουν με πάθος ότι το πρώτο μέλημα στις ηλικίες αυτές είναι οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες να μαθαίνουν και να αγαπούν το (σωστό) volley δημιουργώντας ομοιογενείς ομάδες με εξελισσόμενες ατομικότητες / προσωπικότητες  και όχι να επιδιώκουν πάση θυσία αγωνιστική καταξίωση - που πολλές φορές υποχρεώνει σε συνεχόμενες κινήσεις αγωνιστικής ενσωμάτωσης και ενίσχυσης απο άλλους συλλόγους, κολλέγια στο εξωτερικό κλπ.
Τηρουμένων των αναλογιών και των ιδιαίτερων συνθηκών της κάθε ηλικιακής ομάδας, έχει αποδειχθεί ότι ομοιογενείς ομάδες που συστηματικά δουλεύουν με προγραμματισμό, καθοδήγηση και αυξανόμενους ρυθμούς έντασης και δυσκολίας (πλήρως προσαρμοσμένους στις ανάγκες της κάθε ομάδας), επιτυγχάνουν αργά και σταθερά διαρκώς καλύτερα και μονιμότερα αγωνιστικά αποτελέματα (το γνωστό beakthrough concept της ομαδικής απόδοσης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...