Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Στήριξη σε ΟΛΑ τα επίπεδα από την Ακαδημία STAR VOLLEY σε δύσκολους καιρούς

Από την περασμένη Δευτέρα με το κλείσιμο των τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και την πιστωτική ασφυξία της χώρας μας λίγες ημέρες αργότερα, η πατρίδα μας μπήκε σε μια νέα εποχή όσον αφορά τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της οι οποίες αναπόφευκτα θα επηρρεάσουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και τον αθλητισμό στο σύνολό του.
Συνειδητά όλες τις ημέρες αυτές δεν κάναμε κάποιο σχόλιο. Ο λόγος είναι ότι οι εξελίξεις είναι τόσο σημαντικές που αξίζει όλοι κατά προτεραιότητα να αφιερωθούμε στην παρακολούθησή τους αλλά κυρίως στην κατανόηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων που αυτές θα επιφέρουν στην καθημερινότητα, τον προγραμματισμό και τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε ενός από εμάς.
Ανεξάρτητα από τις προσωπικές θέσεις που έχει διατηρεί σχετικά με όσα εξελίσσονται αλλά και τις επιλογές που ο κάθε ένας καλείται να κάνει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τους μεγάλους «χαμένους» αυτής της κατάστασης είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός οι οποίοι λόγω σοβαρής διαφοροποίησης των προτεραιοτήτων, αναμένεται να υποχωρήσουν σε επίπεδα που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ευκρινώς αλλά κυρίως να αξιολογήσουμε.
Ηλθε η ώρα για τους αθλητικούς συλλόγους να προδιαγράψουν και να αποκωδικοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτές τόσο σε επίπεδο κεντρικού σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης και οργανωτικής υποστήριξης. Κυρίως όμως έφθασε η ώρα που θα «μετρήσουν» τους φίλους και τους υποστηρικτές τους στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξελίξεις τις οποίες θα αρχίσουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε από την έναρξη (;) της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των αθλητικών συλλόγων θα «μετρήσουν» το κάτα πόσο φρόντισαν διαχρονικά να αναπτύξουν και να διατηρήσουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τους γονείς των αθλητών και αθλητριών των τμημάτων τους, με τους ομολόγους τους άλλων σωματείων αλλά και με παράγοντες στην τοπική κοινωνία. Επίσης αν ήταν αρκετά προνοητικοί και «ανοικτοί» ώστε να προσελκύσουν και να εξασφαλίσουν την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά ανθρώπων στους οποίους πλέον μπορούν να αναζητήσουν ένα χέρι βοήθειας τις δύσκολες αυτές στιγμές.
Με άλλα λόγια έφθασε η ώρα που θα δώσουμε εξετάσεις και θα δούμε πως θα πάμε σε αυτή τη δυσκολη εξεταστική διαδικασία ….
Σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, είναι βέβαιο ότι οι αβεβαιότητες είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να τις διαχειριστεί από μόνος του ένας αθλητικός σύλλογος ο οποίος στην κυριολεξία έχει αφεθεί εντελώς μόνος τόσο από την κεντρική κυβέρνηση και τις αρμόδιες ομοσπονδίες όσο και απο τις τοπικές αρχές οι οποίες έχουν ελάχιστα να συνεισφέρουν με την σχεδόν ανύπαρκτη χρηματοδότηση και επιδοτήσεις που εξασφαλίζουν. Είναι πολλές οι αλλαγές που θα δούμε να εξελίσσονται στους επόμενους μήνες. Ορισμένες από αυτές είναι ήδη ορατές ενώ κάποιες άλλες θα τις αντιληφθούμε κατά τη διάρκεια της εξελισσόμενης κρίσης.
Με αίσθημα ευθύνης, δέσμευσης και ειλικρίνειας, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας STAR VOLLEY σε συνεργασία με τη διοίκηση του αθλητικού συλλόγου ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, θα ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους αθλητές και τις αθλήτριες των τμημάτων υποδομών σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και τον εγκεκριμένο προυπολογισμό και σύμφωνα με όσα ανακοινώσαμε πριν λίγες ημέρες στη συνέντευξη τύπου.

Ακόμη και αν οι νέες πλέον συνθήκες (περιορισμοί και έλεγχος στη διακίνηση κεφαλαίων), δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα την οποία όλοι καλούμαστε να διαχειριστούμε (πχ αδυναμία παράδοσης τεχνικού εξοπλισμού από το εξωτερικό λόγω μη δυνατότητας άμεσης εξόφλησής του με έμβασμα ή πιστωτική κάρτα) θα φροντίσουμε να είμαστε απο τους ελάχιστους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και χωρις περικοπές στην υλοποίηση του προγράμματος.

Aποδεικνύεται ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές «μετρώνται» και αξιολογούνται οι σχέσεις και οι αληθινοί φίλοι και υποστηρικτές οι οποίοι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν εναλλακτικές λύσεις και να φέρουν αποτελέσματα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Στην αναφορά αυτή δεν είναι δυνατόν να μην καταγράψουμε την ειλικρινή εθελοντική προσφορά πολλών ειδικών και επαγγελματιών οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους βοηθούν αθόρυβα,ουσιαστικά και αποτελεσματικά (ο κάθε ένας στον τομέα ειδίκευσής του) στο να υλοποιούνται ενέργειες οι οποίες φαντάζουν εξωπραγματικές δεδεμένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.
Για άλλη μια φορά αναγνωρίζουμε δημόσια τη συμβολή τους και τη συνεισφορά τους στο να υλοποιηθεί αυτό το μοναδικό εγχείρημα στην Ελλάδα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι αθλητές και αθλήτριες θα υποστηριχθούν όπως τους αξίζει και θα προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε αυτή τη διαδρομή η οποία από κάθε άποψη σήμερα μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο κοινωνική και υποστηρικτική και αθλητική από ποτέ.
Ψυχραιμία, Πίστη και Αισιοδοξία για την αξία της προσπάθειας και την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος !
Β. Τζώρτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...