Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Το σούπερ ντέρμπι μεταξύ του αήττητου και πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του ενισχυμένου ΠΑΟΚ που τον ακολουθεί ένα βαθμό πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (15/2, 17.00, Novasports-7).
Το αποτέλεσμα του αγώνα πιθανότατα να κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο αλλά πάνω απ΄όλα θα δείξει τις διαφορές των δύο ομάδων κι αν ο δικέφαλος είναι σε θέση να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους» για την υπόθεση του τίτλου.
Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να διατηρήσει το αήττητο αλλά και να αποσπαστεί 4 ή 3 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ εξασφαλίζοντας μεγάλο πλεονέκτημα για την έδρα στην κανονική περίοδο.
Ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει στους εκτός έδρας αγώνες και να προσπεράσει τον Ολυμπιακό. Το ιδανικό για τον δικέφαλο είναι να ανατρέψει το 3-2 του πρώτου αγώνα που επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο «Παλατάκι».
Τα νέα πρόσωπα
Από τον αγώνα του Α΄γύρου πολλά έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει δύο κεντρικούς, τον Ολλανδό Βίτσε Κοΐστρα και τον Γιώργο Σφενφυλάκη στη θέση των Νίκου Σμαραγδή, Παναγιώτη Πελεκούδας, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί με τον Κουβανό αστέρα Χαβιέ Χιμένες (ακραίος) και τον Βραζιλιάνο κεντρικό Λούκας Ρανγκέλ.



Οι «πρώην» και οι «επόμενοι»
Πρόσωπα του αγώνα ειναι επίσης ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας που στο «Μελίνα Μερκούρη» το Μάιο του 2014 πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό τον 7ο τίτλο του πρωταθλήματος, ενώ επιστρέφει για πρώτη φορά και ο Ερνάντο Γκόμεζ ο οποίος για μια 4ετία (2000-04) φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα.
Αλλά και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό τρία πρωταθλήματα.
O Ολυμπιακός έχει στη σύνθεση του τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστει στον ΠΑΟΚ. Τον διαγώνιο Αινεία Τζελάτι που την περυσινή σεζόν ήταν στον ΠΑΟΚ. Τον βασικό πασαδόρο Κώστα Προύσαλη που για 8 χρόνια συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα του δικεφάλου (1998-05, 2008-09) αλλά και τον έτερο πασαδόρο του Θάνο Μαρούλη που τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε στον δικέφαλο.
«Βροντερό παρών του κόσμου»

Ο Ολυμπιακός με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος έχει 40 βαθμούς. Προέρχεται από το εκτός έδρας 3-2 σετ επί του Εθνικού, ενώ και στη Θεσσαλονίκη είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ 3-2 σετ παρότι έχανε 2-0 σετ.
Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε: «Παίζουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κρίνει τίτλο. Πρόκειται για το δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι και οι δυο ομάδες θέλουν να καταλάβουν την πρώτη θέση. Εννοείται ότι θέλουμε τη νίκη για να ξεφύγουμε στη βαθμολογία. Στην προσπάθειά μας, θα μας βοηθήσει πολύ και ο κόσμος που θέλουμε να έρθει στο Ρέντη και να δώσει βροντερό παρών, για να πανηγυρίσουμε μαζί τη νίκη».

Ο Βίτσε Κόιστρα που θα πάρει γεύση από ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος είπε: «Δίνουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ο οποίος μας ακολουθεί στη βαθμολογία. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει και κάποιους νέους παίκτες αλλά δεν πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη ο τρόπος που θα αγωνιστεί. Για αυτό πρέπει να εστιάσουμε στο δικό μας στυλ παιχνιδιού».
«Ένταση και δυσκολία»
Ο ΠΑΟΚ σε 15 αγώνες έχει μόνο μία ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από το επιβλητικό 3-0 επί του Άρη στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας.
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί με προπόνηση στο Ρέντη και η αποστολή έφτασε στην Αθήνα με το αεροπλάνο της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και μεγάλη δυσκολια. Ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός πρωταθλητής. Είναι ο πρωτοπόπορος της βαθμολογίας αλλά παρόλα αυτά εμεις θα κάνουμε ότι το δυνατό καλύτερο για εμάς για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα κρίνει κάτι αυτό το παιχνίδι. Τα πάντα θα κριθούν στο τέλος, ειδικά στα πλέι οφ. Ωστόσο είναι ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες το θέλουν για ψυχολογία και θα δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται».
Ισοπαλία 106-106!
Όποια ομάδα νικήσει σήμερα λογικά θα πάρει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας καθώς στον πρώτο αγώνα που είχε νικήσει ο Ολυμπιακος 3-2 σετ οι συνολικοί πόντοι των δύο ομάδων ήταν 106-106.
Μία νίκη ο ΠΑΟΚ
Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 39 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 34-5. Τη μοναδική φορά που νίκησε ο ΠΑΟΚ στο Ρέντη ήταν 22 Οκτωβρίου 2010 με 3-2 σετ. Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έχουν γίνει 19 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 18-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...