Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αστοχία από τον υφυπουργό


Καλές είναι οι εξαγγελίες καταπολέμησης της βίας, καλό είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η (νέα) πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, αλλά καλό είναι ο Σταύρος Κοντονής και οι συνεργάτες του πριν αποφασίσουν να κάνουν την οποιαδήποτε διαρροή ή τοποθέτηση να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα μιας υπόθεσης.
του Δημήτρη Τυχάλα

Στην προκειμένη περίπτωση ο υφυπουργός αθλητισμού ορθώς ασχολήθηκε με τα επεισόδια που έγιναν στο χθεσινό ντέρμπι του βόλεϊ, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, ωστόσο για να χρησιμοποιήσουμε βολεϊκή ορολογία η παρέμβαση του ήταν ως μη γενόμενη. Άκυρη και άτοπη…
Κατ’ αρχάς, όπως διέρρευσε το ίδιο το υφυπουργείο, ο Σταύρος Κοντονής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη για να μάθει για ποιο λόγο δεν διεκόπη το παιχνίδι. Πρώτο φάουλ. Κάποιος από τους συνεργάτες του έπρεπε να τον έχει ενημερώσει ότι το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών διοργανώνει η ΕΣΑΠ και πρόεδρος της είναι ο Παντελής Ταρνατόρος.
Το δεύτερο μεγάλο λάθος του έχει να κάνει με το θέμα της διακοπής. Τα όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα είναι κατακριτέα, απαράδεκτα και απέχουν πολύ από το πλαίσιο στο οποίο όλοι θέλουμε να βλέπουμε να διεξάγονται και να ολοκληρώνονται οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα.
Για να βάζουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους και να μην πυροβολούμε ομάδες (τον Ολυμπιακό στην προκειμένη περίπτωση) και πρόσωπα (τους διαιτητές και τον κομισάριο) υπάρχει μια προκήρυξη και κυρίως το Πειθαρχικό Δίκαιο που διέπει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 28 του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΣΑΠ: «Σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου χωρίς επαφή με αθλητή, προπονητή ή μέλος αποστολής οι διαιτητές ζητούν να αναγραφεί στο φύλλο αγώνος και να γίνει η σχετική σύσταση από τα μεγάφωνα».
Τι συνέβη λοιπόν στο τέλος του δεύτερου σετ; «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκτόξευσαν μπουκάλια και ποτήρια με νερό και δύο μεταλλικά κουτιά μπύρας, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος», αναφέρουν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος και αυτό ακριβώς συνέβη.
Άρα λοιπόν από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι διαιτητές έπρεπε να διακόψουν τον αγώνα και ο υφυπουργός και οι συνεργάτες του θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε τέτοιες καταστάσεις. Κι αν δεν τους ικανοποιεί το τί ισχύει ας ζητήσουν από την ΕΣΑΠ να αλλάξει το πειθαρχικό της δίκαιο.
Για να μην παρεξηγηθούμε, όλα τα παραπάνω δεν προσπαθούν να καλύψουν σε καμία περίπτωση τις ασχήμιες που έγιναν (κυρίως) στο τέλος του αγώνα (αλλά και στην ανάπαυλα μεταξύ δεύτερου και τρίτου σετ).
Τα δεκάδες μπουκάλια κι ο κάδος που έφυγε στοχεύοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ και χτύπησαν Γκόμεζ και Καρασαββίδη δεν τιμούν κανέναν. Κι είναι κρίμα γιατί 24 ώρες μετά από αυτό το συγκλονιστικό παιχνίδι που ήταν ένα βολεϊκό έπος, αντί να ασχολούμαστε με τα όσα έκαναν ο Γκόμεζ, ο Κοκκινάκης και όλοι υπόλοιποι, ασχολούμαστε με μπουκάλια και διατάξεις.
Κι εδώ ίσως η ευθύνη είναι της ΕΣΑΠ που έχει την ευκαιρία να πάρει αποφάσεις.
 sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...