Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ 100μ. ΥΠΤΙΟ

Πάλι παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό ο Χρήστου!
Είναι απίστευτο! Ο 18χρονος Απόστολος Χρήστου έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο εφήβων για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες κατακτώντας και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στην Ολλανδία έκανε χρόνο 54''03 σπάζοντας το προηγούμενο που ήταν 54''41 και το σημείωσε ο ίδιος στον χθεσινό ημιτελικό. Ο Χρήστου κατέκτησε την πρώτη θέση και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Ο 18χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα μέτρα, πέρασε τα πρώτα 50μ. σε 26.17 και εξακολούθησε να βρίσκεται στην κορυφή της κούρσας και στο δεύτερο μισό. Τελικά τερμάτισε πρώτος με νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, συντρίβοντας το προηγούμενο δικό του κατά 38 εκατοστά του δευτερολέπτου.
Ο Χρήστου πανηγύρισε έντονα την νίκη του και έτσι ο εθνικός ύμνος της χώρας μας θα ακουστεί για πρώτη φορά, προς το παρόν, σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων.
18η επίδοση στον κόσμο
Αξίζει να σημειωθεί πως η επίδοση του πρωταθλητή μας συμπεριλαμβάνεται στις 20 καλύτερες επιδόσεις του κόσμου για φέτος, καθώς το 54.03 που σημείωσε είναι η 7η καλύτερη επίδοση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη και 18η σε ολόκληρο τον κόσμο.
Την πρώτη κατέχει ο 18χρονος Κινέζος Ζιαχού με 52.34
sportshero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...