Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΤΗΝ 9η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙ ΚΛΕΠΚΟΥ / ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ

Κουρτίδου και Κλέπκου στην ένατη θέση

 
Στην ένατη θέση του  Ευρωπαϊκού προκριματικού ομίλου τερμάτισε η Εθνική ομάδα Μπιτς Βόλεϊ U17, αφού κέρδισε με 2-0 (21-17, 21-12) την Βρετανία και τις Ιβάνς και Κέισοεκ.
Η διοργάνωση διεξήχθη στην παραλία Ματοσίνος του Πόρτο, και οι Μαρία Κλέπκου και Παρασκευή Κουρτίδου είχαν εξασφαλίσει από το βράδυ του Σαββάτου μια θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (15-20 στο Ακαπούλκο).
Για τα δύο κορίτσια από την Θεσσαλονίκη που αγωνίζονται στον ΑΣΚ Λαγκαδά η 9η θέση στο συγκεκριμένο τουρνουά είναι μια τεράστια επιτυχία καθώς αμφότερες είναι γεννημένες το 2000 (η πιο μικρή σε ηλικία ομάδα του τουρνουά) και είχαν να αντιμετωπίσουν αθλήτριες που ήταν συνήθως δύο χρόνια μεγαλύτερες τους.

«Πήραμε μια θέση… οριακή για τα συναισθήματα μας. Κανένα άλλο παιδί του 2000 δεν παίζει έτσι όπως τα δικά μας, αλλά επειδή ξέρω πολύ καλά την ομάδα μου, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και γι’ αυτό ήθελα το κάτι παραπάνω», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Ζωλασταθιάδης, ο οποίος ναι μεν είναι απαιτητικός αλλά φρόντισε να αναγνωρίσει την προσπάθεια των κοριτσιών του: «Πραγματικά πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτά τα κορίτσια, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η πρώτη τους διεθνής εμπειρία. Τώρα σε ένα μήνα έχουμε το παγκόσμιο όπου θα αντιμετωπίσουμε ομάδες άλλου επιπέδου, αλλά κάθε παιχνίδι για τη Μαρία και την Παρασκευή είναι κέρδος».

Κι αν ο ‘Ζωλό’ ως προπονητής λογικό είναι να εμφανίζεται ανικανοποίητος, η έκπληξη ήρθε από την αντίδραση των δυο κοριτσιών.
«Όταν ξεκινούσε το ταξίδι  πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση, αλλά η 9η θέση δεν μπορώ να πω ότι μας ικανοποιεί πλήρως…», είπε η Μαρία για να συμπληρώσει η Παρασκευή, η οποία αν και πρωταθλήτρια στο αλπικό σκι επέλεξε να συνεχίσει στην άμμο: «Η πρόκριση στο παγκόσμιο ήταν ο βασικός μας στόχος, αλλά ο προπονητής μας, μας έχει μάθει να διεκδικούμε πάντα το κάτι παραπάνω και νομίζω ότι μπορούσαμε να είμαστε και ψηλότερα»

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...