Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο σύλλογος μας θέλοντας να σταθεί και να βοηθήσει τις προσπάθειες του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, ενημερώνουμε ότι από σήμερα δεχόμαστε οποιοδήποτε φάρμακο έχετε αχρείαστο στην κατοχή σας, μπορείτε να το φέρνετε στα γραφεία του συλλόγου μας ή στους ανθρώπους του βόλει και εμείς με τη σειρά μας θα το προωθούμε στο Ιατρείο.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει στις μέρες μας μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, με τις δημόσιες δομές κοινωνικής πρόνοιας να συρρικνώνονται συνεχώς και τις υπηρεσίες υγείας να υποβαθμίζονται.



Εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας έχουν μείνει άνεργοι και οι περισσότεροι μαζί με τις οικογένειές τους είναι πλέον και ανασφάλιστοι. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες και σε περίπτωση ασθενείας τους αδυνατούν να καταβάλουν τα νοσήλια που απαιτούνται από τα νοσοκομεία. Η απαίτηση πληρωμής νοσηλίων και πολύ περισσότερο η αποστολή των εμβασμάτων στις οικονομικές υπηρεσίες (εφορίες), ουσιαστικά αποκλείει χιλιάδες συνανθρώπων μας από το Συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της υγείας. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε ήδη υπερχρεωμένους ανθρώπους, που κινδυνεύουν με κατασχέσεις και με φυλακίσεις. Οι άνθρωποι τίθενται προ του διλλήματος «θάνατος από την ασθένεια ή από τη θηλιά της εφορίας».



Η για οικονομικούς λόγους μη παροχή περίθαλψης σε ασθενείς οδηγεί σε ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία και ενδεχομένως στην απώλεια της ζωής τους. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή τη περίπτωση δεν έχουμε αμέλεια όσων επιβάλλουν κι εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές, αλλά εγκληματική πράξη.

 

Οπότε καθίσταται αναγκαία η πράξη μας αυτή, γιατί ένα αχρείαστο φάρμακο για μας, μπορεί να σώσει τη ζωή, ενός συνανθρώπου μας.

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, βρίσκεται στη οδό Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, Πλατεία Μέμου - Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104960790

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...