Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

''Ας σκεφθούμε όλοι μαζί, τί άλλο, εκτός από τις αθλητικές μας επιτυχίες, έχει φέρει τα τελευταία χρόνια σε υψηλή θέση τη χώρα μας και κάνει υπερήφανους τους Έλληνες;''


1,5εκ. δολάρια από την ΔΟΕ για την Ολυμπιακή προετοιμασία
Σε μια λαμπρή τελετή στην έδρα της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2013 κι έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος αποκάλυψε μια σημαντική βοήθεια για τον ελληνικό αθλητισμό και αφορά στην οικονομική ενίσχυση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Το 2013, ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ,  θέλησε να τιμήσει τη χώρα μας επιλέγοντας το πρώτο ταξίδι μετά την εκλογή του, να είναι  στην Αρχαία Ολυμπία. Η στήριξή του είναι ουσιαστική, αφού η ΔΟΕ χορηγεί για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας για τα έτη 2015 & 2016, ενάμιση εκατομμύριο δολάρια συνολικά. Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και χρηματοδοτεί και τη συλλογή του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.»

Και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συνέχισε: «Τη χρονιά που μας πέρασε, οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών, μας γέμισαν υπερηφάνεια και μας χάρισαν ελπίδα. Οι αθλητές μας, κατέκτησαν 62 μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων και 59 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας στην Τουρκία.

Ο αθλητισμός, αναπόσπαστο και ζωντανό στοιχείο της κοινωνίας μας, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας. Τα πράγματα για τον αθλητισμό είναι δύσκολα και χρειάζεται προσαρμογή από όλους στα νέα δεδομένα. Ο στόχος των διακρίσεων θα είναι στο μέλλον ακόμαπιο δύσκολος.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τους  αθλητές μας.  Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να είμαστε ουσιαστικά  στο πλευρό τους.

Για τον λόγο αυτό, ετοιμάσαμε αυτό το βιβλίο, με τα προσωπικά στοιχεία των καλύτερων Ελλήνων αθλητών, το οποίο απευθύνεται σε πιθανούς χορηγούς, εταιρείες ή άτομα, με την ελπίδα ότι θα συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, τώρα που δεν υπάρχει πια χρηματοδότηση  από την Πολιτεία για την Ολυμπιακή Προετοιμασία.

Επίσης, έχουμε έλθει σε επαφή με τη νέα Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ και ευελπιστούμε ότι θα σταθούν ξανά αρωγοί στον αγώνα επιβίωσης του ελληνικού αθλητισμού.

Στην ΕΟΕ θα συνεχίσουμε παράλληλα τις προσπάθειες μας, με αιχμή του δόρατος την ΕΘΝΟΑ και τη ΔΟΑ, για τη διάδοση των αρχών του Ολυμπισμού. Θα συνεχίσουμε ακόμα τις προσπάθειές μας και για την αναβάθμιση του ρόλου του Παναθηναϊκού Σταδίου, με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων μαθητών στο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό/ Kids Athletics».

Κύριε Υπουργέ Αθλητισμού, με την ευκαιρία της παρουσίας σας απόψε κοντά μας, θα ήθελα να σας απευθύνω κάλεσμα για συστράτευση προκειμένου να διεκδικήσουμε μαζί, από την ανώτατη ηγεσία της χώρας, κονδύλια για τον αθλητισμό. Χρήματα που, όπως λέμε, «θα πιάσουν τόπο», διότι αφορούν τον πραγματικό Αθλητισμό, διότι αφορούν 3 εκατομμύρια Έλληνες που ασχολούνται με τον Αθλητισμό. Ας σκεφθούμε όλοι μαζί, τί άλλο, εκτός από τις αθλητικές μας επιτυχίες, έχει φέρει τα τελευταία χρόνια σε υψηλή θέση τη χώρα μας και κάνει υπερήφανους τους Έλληνες;

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο Ελληνικός αθλητισμός μάχεται για την επιβίωσή του. Χρειάζονται, λοιπόν, ριζικές τομές, με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων για τις πραγματικές αθλητικές ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν το σύνολο των χρημάτων του Προϋπολογισμού για τον Αθλητισμό πηγαίνει σε διοικητικά έξοδα, δηλαδή έξοδα μισθοδοσίας και λειτουργικά έξοδα της ΓΓΑ, των Σταδίων και των Ομοσπονδιών και επομένως δεν μένει σχεδόν τίποτα για τους αθλητές, τους προπονητές και τα Σωματεία, για τον πραγματικό αθλητισμό.

Η Πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα για να λειτουργούν σωστά οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να διατίθενται για δωρεάν χρήση από τις Εθνικές μας Ομάδες. Επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν, να διαθέσει το Κράτος έναν χώρο για να συστεγασθούν όλες οι Ομοσπονδίες ώστε να περιοριστούν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Είναι απαραίτητες, επίσης, νομοθετικές ρυθμίσεις, που δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για το Κράτος αλλά θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Για παράδειγμα, τα χρήματα που μας προσφέρει η ΔΟΕ, δεν θα μπορέσουμε να τα δώσουμε στις Ομοσπονδίες και στους αθλητές μας, αν η Πολιτεία δεν μεριμνήσει για την τροποποίηση νόμου που θα μας το επιτρέψει.

Ακόμη, θα πρέπει να επανέλθουν τα φορολογικά κίνητρα για χορηγίες στον αθλητισμό, η δε χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών να γίνεται σε τακτικά διαστήματα ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.»
sportshero.gr

Σημείωση drapetsonavolley: Από ολόκληρη την ομιλία του κ. Καπράλου, απομονώνουμε την πρόταση που χρησιμοποιούμε ως τίτλο στο θέμα μας, για να ρωτήσουμε ακαδημαικά, γιατί σαφώς και δεν πρόκειται να μπει στον κόπο κάποιος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης για να μας απαντήσει: 
Ποιός είναι τελικά ο στόχος σας, κύριοι; Μήπως εκτελείτε επακριβώς τις εντολές των πραγματικών κυβερνώντων της χώρας μας, που θέλουν τα ελληνόπουλα χωρίς παιδεία; χωρίς μάθηση; χωρίς πολιτισμό; χωρίς αθλητισμό; να γίνουν έρμαια στις διαθέσεις τους; 
Γιατί δεν υλοποιείται τις τόσες πολλές και εύκολες προτάσεις που σας έχουν υποβληθεί, οι οποίες μάλιστα δεν κοστίζουν;
Μήπως θέλετε να σας γνωστοποιήσουμε τα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ακόμα και σήμερα, μοιράζετε αφειδώς στις διάφορες και αμφίβολες ΜΚΟ δικών σας;    
Ο κόσμος του αθλητισμού, είναι αγανακτισμένος με τις μη αποφάσεις σας. Αλλά, ότι κάνετε, τα κάνετε εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο, το κίνημα του αθλητισμού να γιγαντωθεί και να σας παρασύρει, όταν για πολύ σοβαρότερα θέματα οι συμπολίτες μας, ουσιαστικά δεν αντιδρούν ή αντιδρούν αποσπασματικά και χωρίς επιτυχία.
Πολύ σύντομα όμως θα βρεθείτε προ των ευθυνών σας και θα πρέπει να λογοδοτήσετε επακριβώς .
Αυτά για τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...