Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ. - ΣΚΡΑ ΜΠΕΛΧΑΤΟΦ 0-3 ΓΙΑ ΤΟ CEV CUP ΑΝΤΡΩΝ

Έμεινε η εμπειρία στον Εθνικό και η συνέχεια στο Τσάλεντζ Καπ

Στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική, αλλά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να.. χαρίσει ένα σετ στους φίλους του. Οι Εβρίτες ηττηθήκαν με 3-0 από την, ούτως ή άλλως πανίσχυρη Σκρα Μπελχάτοφ στον επαναληπτικό αγώνα για το CEV Cup. 
 
Πλέον η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη είναι αναγκασμένη να αναζητήσει την τύχη της στο Τσάλεντζ Καπ, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Κομουνάλνικ Γκρόντνο (Λευκορωσία) και  Ντιναμο Άπελντορν (Ολλανδία)

Στα πρώτα δύο σε ο Εθνικός δεν άντεξε απέναντι στο πολύ δυνατό σέρβις της Σκρα, η οποία γρήγορα πήρε μεγάλο προβάδισμα. Στο τρίτο σετ, όταν και η αντίπαλος είχε πια προκριθεί, το άγχος έφυγε και οι γηπεδούχοι έγιναν πιο ανταγωνιστική. Ωστόσο, η Σκρα στο τέλος έκανε την αντεπίθεσή της και τελείωσε το ματς. 

Ωστόσο, η ακριτική ομάδα θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο Challenge Cup όπου θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Μάλιστα στη φάση των «32» ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Κομουνάλνικ Γκρόντνο (Λευκορωσία) – Ντράισμα Ντιναμό Απελντόρν (Ολλανδία) που θα παίξουν 6 και 27 Νοεμβρίου.

Οι αγώνες του Εθνικού με τη νικήτρια του ζευγαριού Κομουνάλνικ Γκρόντνο (Λευκορωσία) – Ντράισμα Ντιναμό Απελντόρν (Ολλανδία) θα γίνουν 11 και 18 Δεκεμβρίου με πρώτο αγώνα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είχαν ένα καλό ξεκίνημα στον αγώνα (2-0 και 3-2) αλλά από εκεί και μετά οι Πολωνοί ήταν σαρωτικοί και άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ (5-8, 6-16) διαλύοντας την έτσι κι αλλιώς αδύναμη υποδοχή των Εβριτών. Ο Σάκης Μουστακίδης προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα βάζοντας στο γήπεδο τους νεαρούς Κώστα Δαλακούρα, Γρηγόρη Κοντοστάθη και Σταύρο Κασαμπαλή χωρίς όμως οι «μικροί» του Εθνικού να μπορούν να κάνουν και πολλά και έτσι το σετ κατέληξε με εντυπωσιακή ευκολία (11-25) στα πολωνικά χέρια.

Η ίδια εικόνα και στο 2ο σετ με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει στο ξεκίνημα (3-8 και 5-12). Στο σημείο αυτό οι Εβρίτες έκαναν το πρώτο τους ξέσπασμα και έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (14-15) ξεσηκώνοντας την κερκίδα που για ακόμη μια φορά έδωσε βροντερό παρόν… Δυστυχώς, όμως οι Πολωνοί για ακόμη μία φορά απέδειξαν την μεγάλη τους υπεροχή κάνοντας ένα απίστευτο σερί και παίρνοντας εύκολα και το 2ο σετ με 15-25. Η κατάκτηση του 2ου σετ εξασφάλισε στη Σκρα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (CEV CUP) στην οποία είναι ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μοιραία επήλθε μια χαλάρωση που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη να προηγηθούν στο σκορ (8-6, 16-13). Οι Πολωνοί όμως δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και προς το τέλος του σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο (19-19, 21-21, 23-23). Ο Σάκης Μουστακίδης θέλησε και σε αυτόν τον αγώνα να δώσει ευκαιρίες αλλά πάνω απ’ όλα εμπειρίες στους μικρούς της ομάδας και η Σκρα το εκμεταλλεύθηκε κατακτώντας το σετ με 23-25 και τη νίκη με 0-3 σετ.

Τα σετ: 0-3 (11-25, 15-25, 23-25)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου, Ράιτς, Μιγιαΐλοβιτς, Α. Δαλακούρας, Ανδρεάδης / Δαρίδης (λ).

ΣΚΡΑ (Φαλάσκα): Αντιγκά, Ουριάρτε, Βλάσλι, Βρόνα, Βλόνταρτσικ, Κλος / Ζατόρσκι (λ).

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...