Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Θυμάστε τότε που παίζατε σε ανοιχτά γήπεδα; Ετοιμάστε και τα παιδιά σας για εκεί!


Θυμάστε τότε που παίζατε σε ανοιχτά γήπεδα; Ετοιμάστε και τα παιδιά σας για εκεί!
Δεν σταματάει να μας εκπλήσει το Ελληνικό Κράτος σχετικά με τις αποφάσεις που παίρνει για τον αθλητισμό.
Τώρα με την συμπλήρωση... ενός χρόνου λειτουργίας του το Ελληνικό Κράτος, διέγνωσε πρόβλημα στην καταλληλότητα των κλειστών γυμναστηρίων σε όλη την χώρα (σε ότι αφορά τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, γιατί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και στάδια τα πάντα λειτουργούν κανονικά και οι συνθήκες είναι τέλειες) και αρνείται να παραχωρήσει άδεια διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων από Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ κ.τλ., κ.τ.λ, κ.τ.λ. μέχρι και τα συνοικιακά πρωταθλήματα.
Μέχρι πότε; Μέχρι τα γήπεδα να αναβαθμιστούν από... μόνα τους.
Γιατί από μόνα τους; Γιατί οι σύλλογοι που εδρεύουν σε αυτά δεν έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν σοβαρές παρεμβάσεις, καθώς τα περισσότερα από τα γήπεδα, (κατά 90%) ανήκουν στους Δήμους και ως γνωστόν οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν τον χρόνο για να ασχοληθούν και με την ασφάλεια των γηπέδων μέσα στα οποία προπονούνται και αθλούνται τα παιδιά μας.
Η διαδικασία για τους συλλόγους είναι η εξής, όπως μας λέει κορυφαίο στέλεχος ομάδας που συμμετέχει σε Εθνική κατηγορία γυναικείου μπάσκετ: «Πρέπει να πάω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με τα δικαιολογητικά σωστής λειτουργίας του γυμναστηρίου σχετικά με την ασφάλεια, την πυρασφάλια και τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου και να τα πάω στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο ανήκει η ομάδα μου. Για την σύνταξη αυτών των δικαιολογητικών υπεύθυνος είναι ο Δήμος. Μόλις συγκεντρωθούν, πηγαίνουν στην Νομαρχία και δίνεται η άδεια για την λειτουργία των γυμναστηρίων. Δουλειά τέτοιο από τους Δήμους δεν έχει γίνει. Το θέμα είναι ότι υπάρχει Υπουργική απόφαση για παράταση συγκέντρωσης δικαιολογητικών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά η Αστυνομία δεν δέχεται αυτή την παράταση και δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αγώνες. Πλέον το βάρος θα πέσει στην ΕΟΚ, η οποία θα κληθεί να βρει γήπεδα που καλύπτουν τους όρους διεξαγωγής αγώνων (τέτοιο είναι μόνο της Εργάνης στην Αττική).»
Νιφλής Γιώργος

Μεταφέρουμε από το ρεπορτάζ του Σάκη Θεοδοσιάδη για το sportshero.gr/basket:
«Στον αέρα βρίσκονται όλα τα ματς που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στην Αττική αφού τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα ζητούν άδεια λειτουργίας από τα γυμναστήρια και κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σχεδόν ΠΟΥΘΕΝΑ . Για τον λόγο αυτό αύριο θα έχει σπουδαίας σημασίας συνάντηση ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κ. Αριστείδης Γολέμης με τον κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (πρώην πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ και πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω) προκειμένου να υπάρξει επεξηγηματική ντιρεκτίβα που να υπερτονίζει την ήδη από την βουλή προερχόμενη παράταση για καταλληλότητα των γυμναστηρίων που δόθηκε μέχρι 31.12. Ήδη έχουν αλλάξει έδρα διεξαγωγής οι αγώνες κυπέλλου Περιστέρι - Σπόρτιγκ (Παπάγου) και Πανελευσινιακός ΑΕΝ Κηφισιάς (Μετς)! Αν δεν καταφέρει κάτι αύριο ο Γολέμης τότε πολλά ματς ίσως και να μην διεξαχθούν όπως για παράδειγμα ο  αγώνας νικητής Περιστέρι η Σπόρτιγκ -Παναθηναϊκός.»
sportshero.gr

Σημείωση drapetsonavolley: Από το Νόμο αυτό, πλήττονται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είμαστε όμηροι των διαθέσεων Πολιτείας και δήμων. Η μεν για τη σύνταξη του νόμου, ο οποίος είναι μεν αυστηρότατος και θα πρέπει κάποτε να εφαρμοστεί, αλλά και η τακτική της αρμόδιας επιτροπής που στις επισκέψεις της ανά τα γυμναστήρια ζητάει απίστευτα και ανεφάρμοστα πράγματα, δε βοηθά καθόλου στη συνέχιση της λειτουργίας των ερασιτεχνικών σωματείων και οι δε (δήμοι) λόγω της οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και για το γνωστό ωχαδερφισμό που τους διακατέχει, ελάχιστοι έχουν ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα και έχουν ενεργήσει για τα δέοντα.
Όσον αφορά τα γυμναστήρια που χρησιμοποιεί ο σύλλογος μας, σήμερα έχει προγραμματιστεί έλεγχος από την επιτροπή και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να καταφέρουμε επιτέλους να χρησιμοποιήσουμε την έδρα μας.
Να σημειωθεί εδώ, ότι τα γυμναστήρια μας, είναι δύο από τα 5 σφραγισμένα γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα (τα υπόλοιπα είναι του Περάματος και τα 2 του Κερατσινίου). Αυτό, ίσως δείχνει ότι η επιτροπή της Αττικής είναι πιο ''σφιχτή'' και ευθυνόφοβη ή ίσως στην επαρχία οι επιτροπές δρουν με διαφορετικά κριτήρια ή δέχονται άλλου είδους παρεμβάσεις.
Όσον αφορά το σημερινό αγώνα του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής γυναικών της ομάδας μας με την Αργυρούπολη, ο αγώνας άλλαξε έδρα με αμοιβαία μεταστροφή των εδρών των δύο ομάδων και για το λόγο αυτό, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τη διοίκηση του ΑΟΝ Αργυρούπολης, για την αποδοχή της πρότασης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...