Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Παρ, ότι το χορηγικό πρόγραμμα του συλλόγου μας, έχει ξεκινήσει φέτος ιδιαίτερα ικανοποιητικά, η ανάγκη εξεύρεσης νέων συνεργασιών είναι πάντα αναγκαία, ώστε οι στόχοι μας να επιτευχθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα και να κατορθώσουμε να ανταποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας τις ανάγκες των συνεργατών μας, ενεργώντας καθημερινά προς το σκοπό αυτό.
Για το λόγο αυτό, αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο που συντάχηκε για το σκοπό αυτό από τη   Managing Director κα. Αίντα Νίκα, το οποίο πιστεύουμε να λειτουργήσει συμπληρωματικά, ως προς τους στόχους μας.
Αίντα ΝΙΚΑ
 
''Παρόλο που η έννοια της χορηγίας καθιερώθηκε για πρώτη φορά ως θεσμός στην αρχαία Ελλάδα, σήμερα εν έτη 2013 και μεσούσης της οικονομικής κρίσης είναι ακριβώς ό, τι χρειάζεται μία επιχείρηση για να προβληθεί και να αναδειχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οργανισμοί, επιχειρήσεις, επενδυτικά σχήματα και όμιλοι εφαρμόζουν πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR), οι οποίες πολλές φορές εκφράζονται μέσω χρηματικών χορηγιών ή άλλων μεθόδων. Με αυτό τον τρόπο ο εκάστοτε επιχειρηματίας εκφράζει το ενδιαφέρον του για την κοινωνία και ταυτόχρονα προάγει το εταιρικό προφίλ στην αντίληψη και συνείδηση του καταναλωτή. Εν κατακλείδι, οι χορηγίες είναι ένας πιο οικονομικός τρόπος για να προβληθεί μια εταιρία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι χορηγίες δεν αποτελούν δωρεά, φιλανθρωπία ή εταιρική επιχορήγηση. Αντιθέτως, μια στοχευμένη εμπορική στρατηγική.

Οι χορηγίες ως απώτερο σκοπό έχουν την προώθηση πωλήσεων και την ευρύτερη αναγνωρισιμότητα του brand name και των προϊόντων τους. Μεγάλες εταιρείες δαπανούν τεράστια ποσά επιλέγοντας να γίνουν χορηγοί σε αθλητικά γεγονότα, όπως αποδεικνύει το ποσοστό 75-80% των εταιριών σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που φέρνει το αθλητικό μάρκετινγκ δεύτερο με πρώτο το μάρκετινγκ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Παράλληλα, με την ανοδική χρήση των social media και γενικά του Digital Marketing επιτυγχάνουν γρηγορότερα, οικονομικότερα και με πιο άμεσα αποτελέσματα την αποστολή του μηνύματος που αφορά προϊόν ή υπηρεσία στο κοινό στόχο.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι:

  • Αύξηση της αναγνωρισιμότητας
  • Διαμόρφωση τάσεων
  • Ενδυνάμωση και εμπέδωση του κοινωνικού προφίλ
  • Παροχή κινήτρων στο κοινό
  • Ανταπόδοση μέσω της ψυχαγωγίας του κοινού
  • Εμψύχωση του ανθρώπινου δυναμικού
  • Δημιουργία εμπορικών ευκαιριών
  • Διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές
  • Αύξηση πωλήσεων

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι ανάδειξης μιας εταιρίας ή ενός προϊόντος μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να γίνει με τους εξής παρακάτω τρόπους:

  1. In Kind: ο χορηγός δεν αναφέρεται αλλά προσφέρει προϊόντα
  2. Official Sponsor: ο επίσημος υποστηρικτής
  3. Μedia Sponsor: ΜΜΕ Χορηγοί Επικοινωνίας
  4. Co-Sponsor: υποστηρικτής συνδυαστικά με άλλες εταιρείες

Έτσι, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι χορηγίες σε αθλητικά γεγονότα έχουν αυξηθεί την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, αφού αποτελούν έναν σχετικά πιο οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο προβολής.''

Όσον αφορά το τμήμα βόλει του συλλόγου μας, έχει διαμορφωθεί ένα χορηγικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πολλές εταιρίες, να συνεργαστούν μαζί μας, στις οποίες δίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά ανταποδοτικά οφέλη και χωρίζονται σε 5 διαφορετικές κατηγορίες.
Οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να σταλεί το χορηγικό πρόγραμμα και να αναπτυχτεί σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση.
Συνοπτικά αναφέρουμε, ότι το τμήμα βόλει του συλλόγου μας, διαθέτει:
Αντρικό στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Γυναικείο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.
Τμήμα κορασίδων
Τμήμα παμπαίδων
Τμήμα παγκορασίδων
Ακαδημίες κοριτσιών - αγοριών
Τμήμα balloon volley για ηλικίες 4-8 χρονών σε αγόρια και κορίτσια.
Συνολικά οι αθλούμενοι που διαθέτει το τμήμα, είναι 200.
Συνολικά ο σύλλογος μας, λειτουργεί 9 Ολυμπιακά αθλήματα και απασχολεί περί τους 950 αθλητές - ριες.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και επαφή μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2104082675 - 6944699991 - 6945933950 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις lkogkalidis@keratsini.gr, george.kogkalidis@yahoo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...