Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ-21 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΖΩΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ

Ο Γιώργος Αζωίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Σεράγεβο.

Πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους για τρίτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε ο Γιώργος Αζωίδης. Ο 20χρονος τζουντόκα, μετά το Σαμόκοφ το 2010 και το Πόρετς το 2012, έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 που φιλοξενείται στο Σεράγεβο της Βοζνίας / Ερζεγοβίνης.
Ο αθλητής του ΑΣ Τζούντο Χαλκιδικής, ο οποίος έχει και ένα ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 (2009, Κόπερ), στον τελικό της κατηγορίας των -66 κιλών επικράτησε του Γερμανού Άντονι Ζινγκ. Ο τελευταίος, στις αρχές του χρόνου είχε λάμψει με την παρουσία του στο Ευρωπαϊκο Κύπελλο "Iliadis Cup" (κατέκτησε μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο), ωστόσο απέναντι στον Αζωίδη τα βρήκε... σκούρα!
Ο Έλληνας τζουντόκα με το... καλημέρα του τελικού σημείωσε Waza-ari και παρά το γεγονός ότι εκτός του Γερμανού αντιπάλου του, είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία (σ.σ. χρεώθηκε με τουλάχιστον δύο ανύπαρκτες παρατηρήσεις που έκαναν τον εθνικό προπονητή Νίκο Ηλιάδη να διαμαρτυρηθεί εντόνως), τελικά πήρε τη νίκη που ισοδυναμεί με έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.
Στο προκριματικό γκρουπ, ο Αζωίδης σημείωσε τρεις νίκες επί των Μπουζουργκμεχρ Κοντίρι (Ρωσία), Μικαλάι Φιλ Λευκορωσία) και Ματέο Πίρας (Ιταλία). Στον ημιτελικό, ο Έλληνας τζουντόκα νίκησε με Ippon και τον Ούγγρο Μάρτιν Βεγκβαρί, για να έρθει μία ακόμη νίκη στον τελικό επί του Ζινγκ.
Στην ίδια κατηγορία ο Γιώργος Φωτιάδης ηττήθηκε από τον Σλοβάκο Ματέι Πόλιακ και αποκλείστηκε πρόωρα.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...