Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

3η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη θα γυρίσουν στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος, μετά την εκπληκτική εμφάνιση και δίκαιη επικράτηση με 78-50 επί της Ιταλίας. Νταμπλ νταμπλ ο εξαιρετικός Παπαγιάννης με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φύλαγε για το τέλος η εθνική Παίδων η οποία επικράτησε με 78-50 της Ιταλίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Οι διεθνείς έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι παίρνοντας από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ και δεν το έχασαν ποτέ!
Μετά από δύο παιχνίδια στα οποία η Ελλάδα ήταν άστοχη, τα σουτ επιτέλους μπήκαν. Η εθνική τελείωσε το παιχνίδι με 61,4% στα δίποντα, έλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντ (53-34), ενώ είχε 10 τάπες έναντι καμίας της Ιταλίας! Εξαιρετικός ο Γιώργος Παπαγιάννης με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 τάπες. Εκπληκτικός και ο Σκουλίδας με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της εθνικής Παίδων μετά το 1999, όταν η παρέα του Νίκου Ζήση κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Σλοβενία, χάνοντας στον τελικό από την Γιουγκοσλαβία.
Ο αγώνας:
Το ξεκίνημα της εθνικής Παίδων ήταν εξαιρετικό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που ήταν νωθρή και επέτρεψε στους αντιπάλους της να ξεφύγουν. Έτσι, προηγήθηκε με 5-0 και 10-5, όντας σε ρόλο οδηγού από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Τα καλά της ποσοστά (6/9 δίποντα και 1/2 τρίποντα) της έδιναν  την ευκαιρία να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα κι αισίως ξέφυγε με 18-9.
 
Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση οι διεθνείς ήταν καλύτεροι και με δύο καλάθια από τους Παπαγιάννη και Μιχαλούτσο, ολοκλήρωσαν το α' δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 22-9. Η Ελλάδα είχε μέχρι εκείνο το σημείο 6 ασίστ και 10 ριμπάουντ (έναντι 8), ενώ σούταρε με 69,2% στα δίποντα έναντι 25% της Ιταλίας.
Η συνέχεια βρήκε την Ελλάδα να διατηρεί το προβάδισμα της στο παιχνίδι, αλλά να κάνει με μεγαλύτερη ευκολία το λάθος, δείχνοντας σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης. Οι Ιταλοί πλησίασαν στους 8 (24-16) με τον Λα Τόρε ο οποίος ήταν ασταμάτητος και κρατούσε μόνος του ζωντανή την ομάδα του, καθώς ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 13 πόντους 7 ριμπάουντ.
Με τους Κόνιαρη και Παπαγιάννη να ευστοχούν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στο +15 (31-16). Ωστόσο, οι διεθνείς έπαιζαν με τη... φωτιά στη συνέχεια καθώς έκαναν διαδοχικά λάθη. Το ευχάριστο πάντως ήταν ότι οι Ιταλοί αστοχούσαν στα σουτ που έπαιρναν κι έτσι η διαφορά παρέμενε. Τελικά, η Ελλάδα έφυγε για τα αποδυτήρια στο +10 (34-24) έχοντας όμως υποπέσει σε 12 λάθη, όμως την κρατούσαν τα καλύτερα ποσοστά της και ο έλεγχος των ριμπάουντ (26-17).

Καθάρισε στο γ' δεκάλεπτο
Στην επανάληψη, τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη μπήκαν αποφασισμένα στο παρκέ για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Παίζοντας με υπομονή στην επίθεση και ενέργεια στην άμυνα έτρεξαν ένα γρήγορο 9-0 με το οποίο ξέφυγαν με 19 πόντους διαφορά (43-24) υποχρεώνοντας τον Ιταλό κόουτς να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.
 
Από εκεί κι έπειτα το μόνο που απέμενε ήταν να δείξουν ψυχραιμία, να μην βιαστούν και να κρατήσουν την μπάλα. Κάτι που έκαναν οι διεθνείς και διατήρησαν σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά, στέλνοντας την και στους 20 πόντους μετά από τρίποντο του Σκουλίδα στο 28' (50-30). Ο Φλιώνης με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου έγραψε το 54-32.
Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έπρεπε όμως να παίξουν και με το χρόνο, καθώς έμενε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν μία μικρή αδράνεια και μείωσαν σε 56-41, όμως οι Έλληνες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και τρέχοντας ένα γρήγορο 6-0 ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +21 (62-41).
Όλα κρίθηκαν σε εκείνο το σημείο και στην αντίδραση των παιδιών του Μανουσέλη. Στο 37' οι διεθνείς προηγήθηκαν και με 27 πόντους διαφορά μετά από καλάθι του ασταμάτητου Παπαγιάννη ο οποίος έγραψε το 70-43. Το τεχνικό τιμ στα τελευταία λεπτά του αγώνα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες για να έχουν τη χαρά της συμμετοχής.
Τα δεκάλεπτα: 22-9, 34-24, 54-32, 78-50
Ελλάδα (Μανουσέλης): Κόνιαρης 8(1), Ντουζίδης 2, Καμάρας 2, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος 2, Πεφάνης 2, Σκουλίδας 20(3τρ, 6ρ., 5ασ.), Ψυχίδης 2, Φραγκιαδάκης 1, Μουράτος 6, Παπαγιάννης 22 (11ρ, 4κ.), Χαραλαμπόπουλος 9 (5ρ.,3ασ.).
Ιταλία: Κοστα, Σαβολντέλι, Ραταλίνο, Πέκια, Τέστα, Λα Τόρε 22(2), Μπολπίν 4, Μορέτι 12, Μπουκαρέλι 6, Τσεζάνα 2, Γκουαρίλια 4, Κάταπαν.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...