Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

3η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Κ-22 ΟΙ ΣΠΑΝΟΥ / ΒΛΑΧΑΚΗ

Στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην ηλικιακή κατηγορία Under 22 προκρίθηκαν οι Άννα Σπανού και Κωνσταντίνα Βλαχάκη που πέτυχαν τρεις νίκες στη φάση των ομίλων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας και εξασφάλισαν μονοψήφια θέση, που ήταν και ο μεγάλος στόχος τους.
Κόντρα στην πολωνική ομάδα των Μπαράν / Στραγκ (Νο 26), το ελληνικό δίδυμο (Νο 23) πανηγύρισε στο τάι μπρέικ με 2-1 (13-21, 29-27, 15-02). Στο πρώτο σετ, σε ένα παιχνίδι που ο αέρας δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες, το ελληνικό δίδυμο άργησε πολύ να βρει τα πατήματά του και βρέθηκε να χάνει με 21-13.

Στο δεύτερο σετ οι Πολωνές προηγήθηκαν με 19-16, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 19-19 και μετά πήγαιναν πόντο πόντο, με τις Βλαχάκη / Σπανού να επικρατούν με 29-27! Στο τάι μπρέικ, με ψυχολογία στα ύψη, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας στα U19 «καθάρισαν» με 15-02, σε ένα σετ-ρεκόρ!

Η εθνική ομάδα, ως πρώτη του ομίλου, πέρασε απευθείας στην 16άδα (2ος γύρος) και θα περιμένει νικητή από τα αυριανά πρωινά παιχνίδια του 1ου γύρου. Ως δεύτερες πέρασαν οι Πολωνές, Μπαράν (πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 και δευτεραθλήτρια το 2012) / Στραγκ και ως τρίτες οι Γαλλίδες, Μαρτίν / Ρεμπουφέλ, ενώ αποκλείστηκαν οι Ολλανδές, Λούικεν / Στούμπε.

«Πετύχαμε τους στόχους μας (σ.σ. πρόκριση από τον όμιλο και μονοψήφια θέση) από τα πρώτα παιχνίδια που δώσαμε και αυτό είναι σημαντικό. Εξασφαλίσαμε την 9η θέση και πλέον, χωρίς άγχος, στοχεύουμε σε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντώνης Πούμπουρας που συνοδεύει τις Βλαχάκη / Σπανού στη Βουλγαρία.

* Το εθνικό δίδυμο είχε ξαναπάρει πρωτιά σε όμιλο, το 2010 στο ευρωπαϊκό U18 στο Πόρτο, όπου τελικά είχε καταλάβει την 9η θέση.

* Βλαχάκη / Σπανού είχαν τη συμπαράσταση δέκα Ελλήνων που οι περισσότεροι βρίσκονται στη Βάρνα για διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...