Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Πέννυ Καραγκούνη αποτελούν τις νέες πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2013, καθώς στα Finals του Allou! Fun Park, επιβλήθηκαν με 2-0 (21-10, 21-17) των Αρετής Τέζα και Εύης Χρήστου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε ψυχή και πάθος στην άμμο του κορυφαίου ψυχαγωγικού πάρκου της Ελλάδας και πανηγυρίζοντας έξαλλα κάθε πόντο, έδειχνε αποφασισμένο να μην... διαπραγματευτεί την κορυφή. 
Το πρώτο σετ αποδείχτηκε τυπική διαδικασία για την Εθνική Ομάδα Γυναικών που φαίνεται ότι βήμα-βήμα βρίσκει τον ρυθμό και τα πατήματά τους και προερχόμενες από ένα καλό παγκόσμιο τουρνουά στην Ανάπα, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στις Τέζα και Χρήστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 13-8, Βίκυ και Πέννυ πάτησαν το «γκάζι» και με ένα επί μέρους σερί 5-1 έγραψαν το 18-9 που έβαλε τις βάσεις για το 1-0 (21-10).

Το δεύτερο σετ, ήταν πιο ανταγωνιστικό στο ξεκίνημα με τις Τέζα / Χρήστου να μην αφήνουν την Εθνική να ξεφύγει και μάλιστα να ισοφαρίζουν σε 7-7 και 10-10, δείχνοντας ότι μπορούσαν να «χτυπήσουν» το σετ στα ίσια. Μάλιστα, δεν τις πτόησε ούτε το 17-12 που έφερε τη διαφορά στην μέγιστη τιμή της.

Τέζα και Χρήστου μείωσαν ξανά μέχρι το 19-17, όμως, στην αμέσως επόμενη φάση η μπάλα μετά από απόκρουση στο καρφί της Αρβανίτη, έφυγε... εκτός γηπέδου και στο 21-17 ακούστηκε η κραυγή της Πέννυς που τελείωσε το παιχνίδι.

Βίκυ Αρβανίτη: «Μας δίνει Κουράγιο»
Η έμπειρη στους... τίτλους και τα μετάλλια, εντός κι εκτός Ελλάδας, έχοντας αγωνιστεί με τέσσερις διαφορετικές συμπαίκτριες (Κουτρουμανίδου, Καραντάσιου, Τσιαρτσιάνη και Καραγκούνη), Βίκυ Αρβανίτη, ήταν απόλυτα ικανοποιημένη για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένες για αυτό το κλείσιμο της σεζόν στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η δεύτερη... απόπειρα στο Πανελλήνιο Σιρκουί και αποδείχτηκε ότι δεν μας επηρέασε η πρώτη, όπου ατυχήσαμε στον Σχοινιά. Τέλος καλό, όλα καλά, πετύχαμε τους στόχους μας με την Πέννυ σε αυτή την πρώτη χρονιά μαζί ως ομάδα. Ο τίτλος μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια και κυρίως το γεγονός ότι αυτά τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις αρχίζουν και μας βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Μας βοήθησαν πολύ και οι προπονήσεις μιας εβδομάδας μετά τον Σχοινιά, αλλά και οι διεθνείς εμπειρίες. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στην Πέννυ, στον εαυτό μου και στον προπονητή μας Κώστα Ταμπουρατζή. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το τιμ της ομάδας, τον εργοφυσιολόγο μας Γιώργο Βαβέτση, τον φυσιοθεραπευτή Κώστα Ψαρογιώργο, τον φυσιοθεραπευτή της ΕΟΠΕ, Διονύση Διονάτο και την ψυχολόγο μας Μαρία Ψυχουντάκη.

Επίσης, μεγάλος αρωγός στην πορεία μας φέτος ήταν η Ομοσπονδία που έκανε πράξη όλες τις υποσχέσεις της και ήταν πάντα δίπλα μας. Έπειτα από πολλά χρόνια, είχα την ευκαιρία να δουλέψω και να αφοσιωθώ μόνο στους αγώνες μας και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με τίποτε άλλο εξωαγωνιστικό. Ευχαριστώ επίσης της EAS για τα συμπληρώματα διατροφής και την Adidas για την στήριξή τους στην ομάδα μας».

Η κραυγή της... πρωτάρας στην άμμο Πέννυς Καραγκούνη στον τελευταίο νικητήριο πόντο που τις έχρισε πρωταθλήτριες Ελλάδας, ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση του τελικού. «Ήταν μια δικαίωση για όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει και βγήκε η πίεση, αλλά και ο ενθουσιασμός από τη νίκη. Έχουμε δουλέψει για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά έχουμε κάνει ποιοτικά και ποσοτικά. Θέλαμε πάρα πολύ, το πρωτάθλημα, αλλά ξέραμε ότι θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο».

Η ατυχής παρουσία στον Σχοινιά, πλήγωσε τον εγωισμό σας;
«Ναι, σίγουρα μας ταρακούνησε, δεν πήγαμε με τη λογική ότι έχουμε κερδίσει πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, αφού και οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν πολύ καλό μπιτς βόλεϊ, απλά σε αυτό το τουρνουά ήμασταν πιο συγκεντρωμένες και δείξαμε ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Επίσης, μετά την καλή παρουσία στο τουρνουά της Ρωσίας, είχαμε και διαφορετική παρουσία».

Για να είμαι ειλικρινής αυτό ακριβώς περίμενα να ζήσω γιατί το είχα δει στο πρώτο τουρνουά που είχε γίνει εδώ, είχα έρθει ως θεατής την ημέρα των τελικών και μου είχε αρέσει πάρα πολύ. Η παρουσία του κόσμου είναι ένα επιπλέον κίνητρο, αφού συμμετέχουν, χειροκροτούν, παροτρύνουν και πραγματικά το απόλαυσα», είπε η πάντα χαμογελαστή, Πέννη Καραγκούνη.

Από την άλλη πλευρά τους, οι ηττημένες του τελικού, είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν, αλλά και να πανηγυρίζουν, αφού μπορεί να μην έφτασαν στον τίτλο, όμως, τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Γενικής Βαθμολογίας.

Η πολύπειρη Αρετή Τέζα, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη γιατί είμαστε ένα νέο ζευγάρι, όχι ηλικιακά (σ.σ. γέλια), θεωρώ ότι η συμπαίκτριά μου η Εύη, έκανε την υπέρβασή της για φέτος, χάρηκα πάρα πολύ που φτάσαμε στον τελικό».

Για την πρώτη θέση της βαθμολογίας: «Είναι κάτι πολύ ευχάριστο, και δεν το ήξερα. αλλά όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, όποιος και αν είναι απέναντι προσπαθείς για να κερδίσεις».

Για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Εθνική: «Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις κόντρα στην Εθνική, γιατί ανεβαίνει το επίπεδο σου. Τα κορίτσια έχουν κάνει πολύ περισσότερη προπόνηση από ό,τι εμείς και γι' αυτό είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένη για τη χρονιά αυτή. Σήμερα, πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Αλλά σίγουρα, η πιο σημαντική από όλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν η συμμετοχή μας στον Τελικό. Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά είχαμε θέσει ως στόχο την τετράδα, αλλά σίγουρα το ότι βρεθήκαμε στο τελικό, λέει πολλά για την προσπάθεια που κάναμε».

Για το αν η πρωτιά και η πορεία «σφραγίζει» την παρουσία του ζευγαριού και για την επόμενη χρονιά: «Εννοείται!»

Από την πλευρά της, η Εύη Χρήστου, είπε: «Όταν ξεκινούσαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαμε φιλοδοξίες θέλοντας παιχνίδι - παιχνίδι, τουρνουά - τουρνουά να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για εμάς και παλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτριά μας Πόλα Κίτσου, η οποία μας πίστεψε πάρα πολύ και προσωπικά εμένα και μας έκανε ζευγάρι. Επίσης, τον Στάθη Χανδρινό που μας βοήθησε πάρα πολύ. Σήμερα δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αφού υπήρχαν άλλες στιγμές που ήμασταν πολύ καλύτερες. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, αφού δεν είχαμε γενικά στήριξη από χορηγούς. Ελπίζω να υπάρχουν του χρόνου καλύτερες συνθήκες και να προχωρήσουμε πιο θετικά». 

Οι Κύπριες πρωταθλήτριες, Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου, πήραν την ηθική ικανοποίηση της 3ης θέσης, καθώς στον μικρό τελικό επικράτησαν με 2-0 (21-14, 21-16) απέναντι στις Κοτέογλου / Μουντάκη.
Μετά την ήττα από Αρβανίτη και Καραγκούνη στα ημιτελικά, η οποία στέρησε από το Κυπριακό «δίδυμο» τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο, Μαριώτα και Μανωλίνα επέστρεψαν δυναμικά και ξεπέρασαν αρκετά εύκολα το εμπόδιο της βορειοελλαδίτικης ομάδας, Κοτέογλου / Μουντάκη.
 
Η «χρυσή βίβλος»
1994: Μήτση / Μπάμπουλη
1995: Καραντάσιου / Σφυρή
1996: Σαπαρέφσκα / Ξερικού
1997: Καραντάσιου / Σφυρή
1998: Καραντάσιου / Σφυρή
1999: Μουρζάκου Μπάμπουλη
2000: Μουρζάκου / Μπάμπουλη
2001: Καραντάσιου / Σφυρή. MVP: Σφυρή
2002: Κίτσου / Τσιαρτσιάνη. MVP: Κίτσου
2003: Καραντάσιου / Σφυρή. MVP: Καραντάσιου
2004: Κίτσου / Χούντα
2005: Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη
2006: Καραντάσιου / Αρβανίτη
2007: Καραντάσιου / Αρβανίτη
2008: Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη
2009: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη
2010: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη
2011: Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη
2012: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη
2013: Αρβανίτη / Καραγκούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...