Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΜΠΙΛΛΗΡΗΣ / ΚΟΥΖΟΥΝΗΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Φερνάντο Μπιλλήρης για δεύτερη φορά στην καριέρα του και για πρώτη έχοντας στο πλευρό του τον Παύλο Κουζούνη, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Μπιτς Βόλεϊ. Στους τελικούς του Πανελληνίου σιρκουί που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Allou! Fun Park, η Εθνική ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Παπαδημητρίου / Σακόγλου, που επίσης, είναι ομάδα ενταγμένη στον Εθνικό Σχεδιασμό, κατάφερε με ανατροπή να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας με 2-1 (17-21, 21-15, 15-11) σετ.
Τα δύο πρώτα σετ του τελικού εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο αλλά με διαφορετικούς νικητές.
Στο πρώτο οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου μετέτρεψαν το αμφίρροπο 14-12 σε 17-13 και το κατέκτησαν εύκολα, ενώ στο δεύτερο οι Κουζούνης / Μπιλλήρης μετά το 14-14 πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν με 19-15, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου με μπλοκ του τελευταίου στον Μπιλλήρη προηγήθηκαν με 6-7, αλλά ακολούθησε ένα σερί 4-0 από τους Κουζούνη / Μπιλλήρη (με δύο άουτ επιθέσεις του Παπαδημητρίου) με την φάση του τελικού να γίνεται στο 8-7 όταν μετά από αλλεπάλληλες άμυνες ο Μπιλλήρης τελείωσε την επίθεση.

Οι Κουζούνης / Μπιλλήρης διατήρησαν αυτή τη διαφορά και έφτασαν στο ματς μπολ (14-10) για να γραφτεί ο επίλογος με μια ακόμη πετυχημένη επίθεση από τον Φερνάντο Μπιλλήρη, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου έχοντας τον εκστασιασμένο Παύλο Κουζούνη ανεβασμένο στους ώμους του.

«Δύσκολη χρονιά με ευτυχές τέλος»

Ο Φερνάντο Μπιλλήρης που για δεύτερη συνεχή χρονιά ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, έχοντας μάλιστα έναν νέο συμπαίκτη, δεν μπορούσε παρά να μοιράζει χαμόγελα δεξιά και αριστερά, ενώ οι σαμπάνιες... έρεαν επάνω του:

«Φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που μας δίνει χαρά, κουράγιο και μας εμψυχώνει για τη συνέχεια μας ως ομάδα. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στον τελικό και αυτό μας επηρέασε στο πρώτο σετ, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που συνοδεύει αυτή την ομάδα. Καταφέραμε σιγά-σιγά να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, να αποφύγουμε τα λάθη και η νίκη ήρθε όταν καταφέραμε να αντιστρέψουμε τους όρους και να οδηγήσουμε εμείς τους αντιπάλους σε λάθη που απέφεραν εύκολους πόντους για εμάς.

Θέλω να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στους προπονητές μας Κώστα Ταμπουρατζή και Νίκο Κρέτση, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην εφετινή πορεία μας, ενώ αυτός ο τίτλος πηγαίνει και σε όλους τους ανθρώπους και τους φίλους που βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν».

Ο Παύλος Κουζούνης που γεύτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του την χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου στην άμμο, δεν μπορούσε να κρύψει τα έντονα συναισθήματά του: «Είμαι ευτυχισμένος για την κατάκτηση του πρώτου μου τίτλου στο Μπιτς Βόλεϊ και ακόμη περισσότερο που ήρθε με συμπαίκτη τον Φερνάντο Μπιλλήρη. Ήταν μία δύσκολη χρονιά που ολοκληρώθηκε με έναν δύσκολο τελικό. Όμως, όλα είχαν ευτυχές τέλος και μάλιστα με ένα διπλό τίτλο, αφού την τελευταία στιγμή μάθαμε ότι τερματίσαμε πρώτοι στην Γενική Βαθμολογία και λάβαμε άλλο ένα εξίσου σημαντικό τρόπαιο. Δεν θεωρώ ότι η πορεία μας αποτελεί απάντηση, γιατί γενικώς είμαι ένας αθλητής με χαμηλό προφίλ, δεν βλέπω ανταγωνιστικά την παρουσία μας στο πρωτάθλημα και απλά κοιτάω τη δική μου δουλειά στο γήπεδο».

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Χάρης Σακόγου, τόνισε: «Αν και ήταν η πρώτη χρονιά ως ομάδα με τον Θοδωρή, μένουμε με το παράπονο γιατί θεωρώ ότι μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει ακόμα και τον τίτλο. Γενικότερα, όμως, είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας και ίσως αν δεν είχαμε κάνει κάποια λάθη στα μέσα του δεύτερου σετ, τώρα να πανηγυρίζαμε για το χρυσό. Δυστυχώς, αυτά μας στοίχισαν, 'σπάσαμε' στην πίεση των αντιπάλων και χάσαμε».

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, εμφανώς επηρεασμένος από την απώλεια του τίτλου, θέλησε να αναλάβει την ευθύνη της ήττας: «Ήταν ένα καλό πρωτάθλημα για εμάς, αλλά με κακό φινάλε. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου, ενώ εγώ θέλω να αναλάβω την ευθύνη της ήττας μας γιατί στο 10-5 του δεύτερου σετ έπαθα μπλακ άουτ και νομίζω ότι εκεί χάθηκε το ματς. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μας στήριξαν, τον προπονητή μας Γιώργο Γιάτση και φυσικά τους χορηγούς μας Volleystore, Errea, eurospeed, Sunrise Beach Hotel στη Σύρο».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του... νταμπλ, αφού και οι δύο Εθνικές ομάδες τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις, τόνισε: «Αυτές οι νίκες δεν είναι προσωπική δικαίωση, αλλά δικαίωση των αθλητών και των αθλητριών και μία ηθική ανταμοιβή των κόπων τους. Ο Εθνικός Σχεδιασμός εφαρμόζεται κατά γράμμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, τους αθλητές, τους προπονητές Γιώργο Γιάτση και Νίκο Κρέτση για την άψογη συνεργασία και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται. Βλέπουμε ότι οι αθλητές που είναι ενταγμένοι στον σχεδιασμό φέρνουν άμεσα αποτελέσματα και αποκορύφωμα είναι ότι η Πέννυ Καραγκούνη μέσα σε 2,5 μήνες δουλειάς, κατάφερε να πετύχει τόσα πολλά. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε...».

Μπορεί ο μικρός τελικός των Γυναικών στα Finals του Allou! Fun Park να είχε... διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο ταμπλό των Ανδρών, όπου Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης, κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 τους Δημητριάδη και Χατζηηλιάδη, έπειτα από πολύ κόπο!
Στο πρώτο σετ «Κότσι» και «Ζούπα» κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και χάρη στο καλό τους σέρβις και μπλοκ, προηγήθηκαν με 1-0 (21-11). Η απάντηση ήρθε στο δεύτερο σετ από τα... καρντάσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (27-29), έπειτα από μεγάλη «μάχη» και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, οι Θεσσαλονικείς Δημητριάδης / Χατζηηλιάδης προηγήθηκαν 7-5, αλλά Κοτσιλιάνος και Ζουπάνης ξαναγύρισαν το παιχνίδι υπέρ τους με ένα σερί 4-0 που τους έφερε στο 9-7 και 9-8. Το μπλοκ του «Ζούπα» αποδείχτηκε καθοριστικό και το τελικό 11-5, χάρισε την 3η θέση στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters 2013.

Η «χρυσή βίβλος»
1994: Τριανταφυλλίδης / Στ.Καζάζης
1995: Τριανταφυλλίδης / Στ. Καζάζης
1996: Οικονόμου / Δ. Καζάζης
1997: Τριανταφυλλίδης / Μαυράκης
1998: Κουτουλέας / Δημητρακάκος
1999: Ρουμελιώτης / Μιχαλόπουλος
2000: Αλεξανδρόπουλος / Αραμπατζής
2001: Μιχαλόπουλος / Ρουμελιώτης. MVP: Κουρούπης
2002: Μιχαλόπουλος / Μπελιγράτης. MVP: Μπελιγράτης
2003: Ξενάκης / Κνάπεκ. MVP: Κνάπεκ
2004: Αλεξανδρόπουλος / Κουλιέρης
2005: Μιχαλόπουλος / Ξενάκης
2006: Μιχαλόπουλος / Ξενάκης
2007: Παπαδημητρίου / Δημητριάδης
2008: Μιχαλόπουλος / Ξενάκης
2009: Μπλάουελ / Ξενάκης
2010: Ξενάκης / Κοτσιλιάνος
2011: Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης
2012: Ξενάκης / Μπιλλήρης
2013: Μπιλλήρης / Κουζούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...