Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ / ΛΑΔΕΝΗ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Κ-23)

Η έκπληξη στα τελικά της κατηγορίας Κάτω των 23 ετών των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων Beach Volley 2013 που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Allou! Fun Park έγινε… Οι Σίσσυ Αποστολίδου και Αφροδίτη Λαδένη, αν και ξεκίνησαν να παίζουν πριν από λίγο καιρό, έκλεψαν τη δόξα, και το χρυσό μετάλλιο, από την… απροπόνητη εθνική ομάδα των Κωνσταντίνα Βλαχάκη και Άννα Σπανού.


Το τελικό 3-0 (11-05, 11-07, 12-10) ήρθε σχετικά εύκολα για της Αποστολίδου / Λαδένη που στο πρώτο σετ πίεσαν στο σερβίς και αιφνιδίασαν τις αντιπάλους τους. Προηγήθηκαν με 6-1 και έφτασαν γρήγορα στο 11-5. Στο δεύτερο οι Σπανού / Βλαχάκη «μπήκαν» καλύτερα και με λιγότερα λάθη έμειναν κοντά στο σκορ, αλλά δύο λάθη στο φινάλε (άουτ επίθεση της Σπανού και επίθεση στο φιλέ της Βλαχάκη) έγραψαν το 11-7 υπέρ των Αποστολίδου / Λαδένη.

Στο τρίτο σετ η εθνική ομάδα ξέφυγε με 6-2, αλλά τα σερβίς της Αποστολίδου δημιούργησαν πάλι πρόβλημα στις αντίπαλες ομάδες. Στο 9-9 η Αποστολίδου απέτυχε δύο φορές να πάρει τον πόντο και η Σπανού έκανε το 10-9, αλλά οι Αποστολίδου / Λαδένη «απάντησαν» με τρεις σερί πόντους και η τελευταία έγραψε το 12-10 για το 3-0 και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας!

Πρωταθλήτριες μέσα σε έναν μήνα
«Είχαμε βάλει στόχο τον τελικό, αγώνα με αγώνα παίζαμε καλύτερα και το πιστεύαμε», δήλωσε η Αφροδίτη Λαδένη που ξεκίνησε να παίζει beach volley πριν από λίγο καιρό. «Δεν αποδώσαμε όπως θέλαμε στα περισσότερα ματς, αλλά στον τελικό παίξαμε στο 100%, ήμασταν διαβασμένες, βγήκαν όσα κάναμε στην προπόνηση και είχαμε απόλυτη συγκέντρωση», πρόσθεσε η Σίσσυ Αποστολίδου, η οποία ασχολείται με το άθλημα της άμμου εδώ και πέντε χρόνια «περισσότερο ως χόμπι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς φέτος αποφάσισα να το δω πιο… επαγγελματικά» όπως είπε.

Την ίδια ώρα, Άννα Σπανού και Κωνσταντίνα Βλαχάκη διαφωνούσαν στο κατά πόσο ήταν έκπληξη η ήττα τους στον τελικό. «Ναι» είπε η Άννα, «όχι» είπε η Κωνσταντίνα. «Έχουμε να προπονηθούμε δύο μήνες, κάναμε αρκετά λάθη, ήμασταν κουρασμένες, αλλά είχαμε στόχο την πρωτιά» εξήγησε η πρώτη, με την συμπαίκτριά της να σχολιάζει: «Για μένα δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη γιατί έγινε αυτό που φοβόμουν… Είμαστε απροπόνητες, είχαμε άγχος και δεν τα καταφέραμε».

«Υπάρχουν και πιο σημαντικοί στόχοι στη συνέχεια» τόνισε η Σπανού αναφερόμενοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προσθέτοντας: «Το αν θα πάμε θα εξαρτηθεί από το πόσο έτοιμες να είμαστε καθώς λόγω των πανελληνίων εξετάσεων δεν είχαμε χρόνο για προπόνηση. Τώρα θα είμαστε μαζί τον υπόλοιπο καιρό και θα δουλέψουμε σκληρά».

Τρίτες οι… έμπειρες, τέταρτες οι… μικρές
Οι δύο… Κατερίνες, Τσοπούλου και Ωρολογοπούλου, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με εύκολη νίκη στον μικρό τελικό απέναντι στις πιτσιρίκες Μαρία Γεωργοπούλου και Δήμητρα Καραγκούνη με 3-0 σετ (11-02, 11-04 και 11-08 με εξαιρετικό σερβίς της Τσοπούλου και καλές επιλογές της Ωρολογοπούλου στο φιλέ).

«Δεν μας πήγε το παιχνίδι… Βγήκε και η κούραση γιατί παίζουμε σερί από την Τρίτη. Χθες υπερβάλαμε εαυτούς (σ.σ. στο 3-2 επί των Αλβέρτη / Κατσίκα) αλλά σήμερα δεν τα καταφέραμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα», δήλωσαν οι Γεωργοπούλου / Καραγκούνη που είναι 17 και 16 ετών και παίζουν beach volley τα τελευταία τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα. «Ευχαριστούμε τους προπονητές Πούμπουρα, Ζακυνθινό και τον Ταμπουρατζή», πρόσθεσαν οι «μικρές» που είναι στον εθνικό σχεδιασμό.

«Πήραμε εύκολη νίκη γιατί μπήκαμε δυνατά, πιέσαμε στο σερβίς, εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη των αντιπάλων και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες», σχολίασαν από την άλλη οι «χάλκινες» Τσοπούλου (20 ετών) και Ωρολογοπούλου (22 ετών). «Θέλαμε το κάτι παραπάνω, αλλά στον ημιτελικό δεν τα καταφέραμε καθώς εγώ παίζω με πρόβλημα στο πόδι από χθες», εξήγησε η Ωρολογοπούλου».

* Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Ανδρέας Βαλσαμής, ο διευθύνων σύμβουλος του Allou Fun Park, Νίκος Βενιεράκης και o αρχιτέκτoνας του ψυχαγωγικού πάρκου, Αντώνης Παξιμαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...