Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΙΝΑ 1-3 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος

Η Εθνική Κορασίδων δεν τα κατάφερε απέναντι στον «δράκο» από την Ανατολή. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Κίνα με 3-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Β΄ όμιλος).

Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ελλάδα): 07-25, 16-25, 25-19, 10-25

Ένα από τα «όπλα» της Εθνικής, το σερβίς, δεν πίεσε στο ξεκίνημα του αγώνα τις Κινέζες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν εύκολες υποδοχές και η πασαδόρος της Κίνας να παίζει πολύ συχνά τον πρώτο χρόνο, επιτρέποντας στην ομάδα της να ξεφύγει με 8-4. Ταυτόχρονα, ελληνική υποδοχή απλώς δεν υπήρχε κι έτσι οι Ασιάτισσες αύξαναν διαρκώς τη διαφορά (13-5, 16-6, 22-7) , για να κλείσουν το πρώτο σετ με 25-7.

Απαράλλαχτη η εικόνα του αγώνα και στο 2ο σετ, με την Κίνα να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενη 8-3. Οι Ελληνίδες ήταν ανήμπορες να αντεπεξέλθουν στην πίεση που ασκούσε ο αντίπαλος από τη θέση «1» και να βρουν λύσεις απέναντι στην ταχύτητα των Κινέζων. Τα λάθη ήταν διαδοχικά, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξάνει διαρκώς: 13-4, 16-6, 19-8. Στο σημείο εκείνο το ελληνικό σερβίς άρχισε να προβληματίζει την αντίπαλη υποδοχή, η επίθεση λειτούργησε και οι διεθνείς «μάζεψαν» τη διαφορά (22-15), ήταν όμως αργά για να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του σετ.

Αντιστρόφως ανάλογο το αγωνιστικό μοτίβο στο 3ο σετ, με την Ελλάδα να πιέζει τώρα επίμονα και αποτελεσματικά και να φτάνει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση σε ένα τεχνικό τάιμ άουτ σε θέση οδηγού (8-6), ενώ δύο συνεχείς άσοι της Βασιλαντωνάκη και μια επίθεση της Ψωμά έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων (12-7). Η ακραία του Μαρκόπουλου και η Στράντζαλη οδηγούσαν με σιγουριά την ελληνική επίθεση και το σετ έληξε υπέρ της Εθνικής με 25-19, ύστερα από άστοχη προσπάθεια της Ξου.

Οι «παθογένειες» των προηγούμενων σετ εμφανίστηκαν, ατυχώς, και στο τέταρτο. Κακή υποδοχή, βιαστικές επιλογές και λάθη, επέτρεψαν στην Κίνα να ξεφύγει από την αρχή με σημαντική διαφορά (10-3, 14-4) και τον Δημήτρη Φλώρο να εξαντλεί πολύ νωρίς τα δύο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, καθώς η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και το παιχνίδι χάθηκε, μάλλον άδοξα, καθώς με την εμφάνισή τους στο τρίτο σετ οι Ελληνίδες είχαν δείξει πως είναι ικανές να κοντράρουν επί ίσοις όροις τις αντιπάλους τους.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη 13, Χαμπηλομάτη 1, Ψωμά 13, Κωνσταντινίδου 2, Στράντζαλη 9, Γκουντιμένκο 1, Κοκκινάκη (λίμπερο), Σωτηρίου 3, Σουπιώνη, Παπαδοπούλου, Φακοπουλίδου, Καλαντάτζε.  
ΚΙΝΑ: Βανγκ 17, Λιν 8, Γιουάν 16, Ξου 19, Γιου 8, Σουν 1, Σονγκ (λίμπερο), Γκονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...