Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ

Ο Κώστας Μπανιώτης έφτασε μία ανάσα από το πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 2.34 στους Μεσογειακούς Αγώνες. Καλύτερος Ευρωπαίος και 4ος στον κόσμο για φέτος.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στη Μερσίνη ο Κώστας Μπανιώτης, αφού πρωταγωνίστησε στον τελικό του ύψους.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, με καλύτερο άλμα στο 2.34, όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά "έσπασε" και δύο φορές το ρεκόρ αγώνων.
Παράλληλα, έφτασε πολύ κοντά στο να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα με 2.36, που κρατά από το 1992, καθώς επιχείρησε να περάσει το 2.37, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.
Εν τω μεταξύ, με το 2.34, ο Μπανιώτης σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και την 4η καλύτερη στον κόσμο, ενώ έπιασε και το όριο συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται τον Αύγουστο στη Μόσχα.
Ο έτερος Έλληνας του τελικού, Αντώνης Μάστορας, είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 2.24 και με καλύτερο άλμα στο 2.21 πήρε την 5η θέση.
Στα 400 μέτρα ανδρών, θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση στον τελικό, αφού ο Πέτρος Κυριακίδης με 46.69 και ο Δημήτρης Γράβαλος με 47.14 πήραν το εισιτήριο μέσω των προκριματικών.
Ατομικό ρεκόρ έκανε ο Ανδρέας Δημητράκης στα 1.500 μέτρα, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση με 3:40.15. Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος έμεινε χαμηλά, αφού με καλύτερη βολή στα 55.93 μέτρα, κατέλαβε την 8η θέση. Την ίδια θέση πήρε και ο Μάκης Στεργιούλης στον τελικό των 100 μέτρων, ο οποίος παρά την καλή εκκίνηση, τερμάτισε σε 10.52.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...