Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Η Α2 ΣΕ 4 ΟΜΙΛΟΥΣ;

Τέσσερις όμιλοι στην Α2 Ανδρών

Στη δημιουργία τεσσάρων ομίλων στο πρωτάθλημα Α2 Ανδρών προσανατολίζεται η ΕΟΠΕ για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Η διοργανώτρια επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην κατηγορία την εφετινή περίοδο και ετοιμάζει σειρά αλλαγών. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει επικρατήσει, από τους τέσσερις ομίλους θα προκριθούν στη Β΄φάση οι δύο πρώτες ομάδες που θα παίξουν νέο πρωτάθλημα δύο γύρων για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Βόλεϊ Λιγκ.
Αντίστοιχα οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν σε πρωτάθλημα για τις 4 έως 6 ομάδες που θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα χωριστούν και οι μισές θα παίξουν με τις ομάδες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας και οι άλλες μισές με τις ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 
volleynews.gr
 
Σημείωση drapetsonavolley: Όταν πριν μία βδομάδα, διαβάσαμε από τον κ. Δελαγραμμάτικα στο ιστολόγιο του Πορφύρα, την προοπτική αυτή για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, είμασταν βέβαιοι ότι το φαινόμενο αυτό, το είχαν σκεφτεί και για την Α2 αντρών.
Βέβαια, πρόκειται για ασύλληπτης φαντασίας προοπτική. Δεν καταλαβαίνουμε με τον τρόπο αυτό, τι κερδίζει το άθλημα. Το συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο και σε όγκο και σε ποσότητα και σε χρόνο.
Θα μπορούσαν, βέβαια να σκεφτούν και το άλλο που είναι πολύ καλύτερο, γιατί έχει πολύ λιγότερα έξοδα και δίνουν τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερες ομάδες να αγωνίζονται σε εθνικά πρωταθλήματα. Δηλαδή να δημιουργήσουν 19 όμιλους με 2 ομάδες ο κάθε ένας και οι νικητές να ανέβουν στην Α1, οι ηττημένοι να παραμείνουν στην Α2, όσοι ανέβουν από τα τοπικά να συγκροτήσουν την Α3 και οι υπόλοιπες ομάδες των τοπικών, να συγκροτήσουν την Α4.
Και κλείνοντας για να σοβαρευτούμε λίγο, αντιγράφουμε από το ιστολόγιο του Πορφύρα, το εξής:
''Η Ομοσπονδία δεν έχει, προφανώς, τη δυνατότητα να στηρίξει, οικονομικά, τις ομάδες.
Εφόσον μόνοι μας τα πληρώνουμε όλα, ας έχουμε, τουλάχιστον, τη χαρά ότι συμμετέχουμε σε ένα, κανονικό, πρωτάθλημα κι όχι σε μία μιζέρια 16 αγωνιστικών, όπου μπορεί να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τις πιο πολλές απο τις μισές ομάδες, μετά απο τον πρώτο γύρο.''
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...