Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αποκτήστε κοιλιακούς για παραλία
Οι κοιλιακοί είναι ίσως οι μύες που θέλουν να έχουν όλοι, τόσο αυτοί που θέλουν να είναι "φουσκωτοί " όσο και αυτοί που απλά θέλουν να δείχνουν γυμνασμένοι.

Ένα σώμα με εμφανείς κοιλιακούς αυτόματα τραβάει τα βλέμματα, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτό.
Οι εμφανείς κοιλιακοί και άρα το μικρό ποσοστό λίπους είναι δείκτης υγείας για το σώμα και για τα όργανα στην κοιλιακή περιοχή. Το λίπος στην περιοχή της κοιλίας έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι ένας πολύ σοβαρός επιβαρυντικός δείκτης για την υγεία μας. Πλέον ένας άνθρωπος με μεγάλη περιφέρεια μέσης προσθέτει έναν ακόμη παράγοντα εμφάνισης καρδιοπαθειών μετά το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Το λίπος στην κοιλιά συνοδεύετε σχεδόν πάντα - όταν είναι πολύ - με ευσπλαχνικό λίπος το οποίο απελευθερώνει τοξίνες στο σώμα και αυτό είναι ωρολογιακή βόμβα που στην αρχή επηρεάζει το συκώτι και κατόπιν όλο το σώμα!
Άρα τους κοιλιακούς πρέπει να τους γυμνάζουμε και πρέπει ακολουθούμε διατροφή για να φαίνονται όχι απλά για λόγους ομορφιάς αλλά για λόγους υγείας.
Η εκγύμναση των κοιλιακών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ούτε τις 2 ήμερες την εβδομάδα και αυτό γιατί αιματώνονται συνεχώς λόγω θέσης, διαφορετικά θα έπρεπε να τους γυμνάζουμε μια φορά την εβδομάδα. Η προπόνηση μας δεν πρέπει ούτε να υπερβαίνει τα 12 λεπτά κάθε φορά. Επιλεγούμε 3 ή το πολύ 4 ασκήσεις και εκτελούμε 3 σετ των 20 επαναλήψεων χωρίς διάλλειμα ανάμεσα στις ασκήσεις.
Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα και εκτελούν δεκάδες κοιλιακούς κάθε ήμερα νομίζοντας ότι έτσι θα εμφανιστούν. Αυτό δεν πρόκυπτε να συμβεί ποτέ!
Οι κοιλιακοί είναι και αυτοί μύες, χρειάζονται γυμναστική και αμέσως μετά ξεκούραση για να αναπτυχτούν, διαφορετικά καταπονούνται, γίνονται επίπεδοι και δεν φαίνονται.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κοιλιακοί στηρίζουν μαζί με τους ραχιαίους το σώμα σε όρθια θέση, με απλά λόγια όλη μέρα γυμνάζονται και είναι πάρα πολύ ισχυροί.
Το λίπος δεν καίγεται σε κανένα σημείο του σώματος με κανέναν τρόπο με καμία άσκηση, το λίπος καίγετε με σωστή διατροφή που όμως είναι ελλειμματική σε θερμίδες, με λίγα λόγια αν δεν χάσουμε βάρος δεν θα καεί ποτέ το λίπος, ακόμη και ένας αδύνατος άνθρωπος με λίγο λίπος στην κοιλιά πρέπει να χάσει βάρος διαφορετικά ο οργανισμός δεν αγγίζει το λίπος το οποίο δεν "κοστίζει" για να διατηρηθεί στον οργανισμό και έτσι δεν το ακουμπάει.
Αν απλά κάνετε δίαιτα τότε ο οργανισμός σας θα αρχίσει να καίει μύες και νερό που "κοστίζουν ενεργειακά" και μετά λίπος. Αυτή είναι η προσπάθεια του οργανισμού να εξασφαλίσει ενέργεια, οι μύες θέλουν ενέργεια για να υπάρξουν, το λίπος όχι και έτσι ο οργανισμός μειώνει τους μύες για να τα καταφέρει με λιγότερες θερμίδες!
Έτσι τελικά με μια δίαιτα μπορείς να καταλήξεις απλά αδύνατος με ανύπαρκτους κοιλιακούς.
Οι κοιλιακοί φτιάχνονται με σωστό σχεδιασμό, καλή διατροφή προσαρμοσμένη στον καθένα ξεχωριστά και όχι με διατροφές που διαβάζετε στο διαδίκτυο που είναι απλά χοντροκομμένες αφού κάθε σωματότυπος θέλει διαφορετική προσέγγιση.
Δεν χρειάζεστε ούτε λιποδιαλύτες (φάρμακα) ούτε τίποτα. Διατροφή και υπομονή!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Γιάννης Σαμιώτης
greekvolley.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...