Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 3-1 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η Γκουντιμένκο σε επιτυχημένο μπλοκ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΟΩΑΝΝΟΥ
Την πρώτη της νίκη επί της διοργανώτριας ομάδας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, του Μαυροβουνίου πανηγύρισε απόψε στο Μπαρ η Εθνική Κορασίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση επικράτησε με 3-1 (25-23, 14-25, 25-20, 25-10) των γηπεδούχων στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου στο κλειστό «Τοπόλιτσα» και με την τρίτη νίκη της στην ιστορία των τελικών φάσεων του θεσμού έκανε το «3 στα 3» στις τελευταίες αναμετρήσεις της με το Μαυροβούνιο.

Με "προίκα" τις δύο προηγούμενες νίκες της σε ισάριθμες συναντήσεις, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου ξεκίνησαν επιθετικά το ματς, αλλά μετά το αρχικό 5-2 οι γηπεδούχες μείωσαν σε 8-7. Οι διεθνείς μας, δεν πτοήθηκαν και χάρις στις επιθέσεις των Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη και τον άσο της Ψωμά ξέφυγαν και πάλι με 15-12. Το καλό σερβίς της Μάντιτς, δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή μας με αποτέλεσμα οι Μαυροβούνιες να περάσουν μπροστά με 16-15. Η Στράντζαλη έδωσε και πάλι στο 19-16 έναν αέρα 3 πόντων στην ομάδα μας, πλεονέκτημα όμως που εξανεμίστηκε από τους συνεχόμενους πόντους της Μάντιτς και την ισοφάριση 21-21 της Γιάνγεβιτς. Τελικά όμως, ούτε το σφύριγμα έδρας του διαιτητή στο 23-23, που έδωσε ανύπαρκτο μπλοκ άουτ στις Μαυροβούνιες δεν στάθηκε αρκετό να εμποδίσει την Εθνική να φτάσει με καλό μπλοκ στην κατάκτηση του σετ με 25-23.

Το β’ σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τις διεθνείς μας, καθώς υπήρχε μεγάλη νευρικότητα στην ομάδα. Πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές, υποδοχή που έμπαζε από παντού και έλλειψη καθαρού μυαλού, επέτρεψαν μετά το 8-7 στις ανεβασμένες στο μπλοκ «οικοδέσποινες», να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο 16-8, 20-10 και παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές του κ. Φλώρου, που έριξε στο ματς τις Παπαδοπούλου, Σωτηρίου, Σουπιώνη, Φακοπουλίδου, να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους ισοφαρίζοντας με 25-14 σε 1-1 σετ.

Στο γ’ σετ η Εθνική έδειξε να έχει ξεπεράσει το προηγούμενο σοκ και μετά το αρχικό προβάδισμα με 8-6 και 12-9 η Στράντζαλη πήγε στη γραμμή του σερβίς και έφυγε στο 16-9, έχοντας πετύχει και δύο άσους. Ένα ακόμη… ευφάνταστο σφύριγμα του διαιτητή σε kill block της Βασιλαντωνάκη, που μόνο αυτός είδε άουτ, έφερε το σκορ στο 18-12 υπέρ της Εθνικής μας. Στη συνέχεια οι νεαρές διεθνείς μας, εμφάνισαν και πάλι κλασσικά δείγματα … παιδικής ασθένειας στην υποδοχή και σε συνδυασμό με πολλά λάθη και δύσκολο σέρβις από τη Μάντιτς οι γηπεδούχες μείωσαν σε 20-19. Ευτυχώς όμως χωρίς συνέπειες, καθώς έπειτα η ομάδα μας με καλές επιθέσεις ζευγάρωσε με 25-20 τα κερδισμένα της σετ.

Στο τελευταίο σετ, που δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, οι κορασίδες μας ήταν ανώτερες σε όλους τους τομείς από τις αντιπάλους τους. Παίζοντας αρκετά καλό κατά διαστήματα βόλεϊ επέβαλλαν από την αρχή πλήρως το ρυθμό τους και μετά το 12-6, 21-9 πανηγύρισαν με 25-10 την τρίτη συνεχόμενη επί του Μαυροβουνίου και πρώτη τους στη διοργάνωση, μέχρι την επόμενη.

Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί ένας αντίπαλος στην έδρα του και μάλιστα ιδιαίτερα βελτιωμένος σε σχέση με τα παλιότερα ματς, παραδέχθηκε πως «για ένα σετ δεν παίξαμε καθόλου καλά και μάλιστα είχαμε παιδικό σέρβις», ωστόσο στάθηκε στους τρεις βαθμούς και στην πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση.
Η Ιωάννα Γκουντιμένκο, που με 7 μπλοκ ήταν «βράχος στο φιλέ» τόνισε πως «είμαι πολύ χαρούμενη που παρά τα προβλήματα που είχαμε σε ένα σετ καταφέραμε να κερδίσουμε έναν καλό αντίπαλο», ενώ η «Βενιαμίν» του τουρνουά, Αθανασία Φακοπουλίδου, που βοήθησε πολύ με την είσοδό της στο ματς επεσήμανε πως «είμαστε 12 παίκτριες και προσπαθούμε όλες να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό, αν και για ένα σετ σήμερα χάσαμε τη συγκέντρωσή μας».

Ένα παραπάνω βήμα
Ο εκλέκτορας του Μαυροβουνίου, Μάρκο Ραντουσίνοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα για τη νίκη της και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στην υποδοχή και είχε πιο καθαρό μυαλό από εμάς στα κρίσιμα σημεία. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο για να μπορέσουμε να κοντράρουμε κι άλλο την Ελλάδα. Παρόλ΄ αυτά για μας το κερδισμένο σετ ήταν ένα ακόμη βήμα παραπάνω στην προσπάθεια που κάνουμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ».

Κερδισμένοι πόντοι: 89-78: Σέρβις 18-10, Επίθεση 42-33, Μπλοκ 12-8, Λάθη αντιπάλου 17-27
ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κωνσταντινίδου 6, Στράντζαλη 24 (7 άσους), Ψωμά 6, Βασιλαντωνάκη 16, Γκουντιμένκο 10 (3 άσους, 7 μπλοκ), Καλατάντζε 5, λίμπερο η Κοκκινάκη (57% υποδ., 52% άριστες), Φακοπουλίδου 6, Σουπιώνη, Σωτηρίου, Χαμπηλομάτη, Παπαδοπούλου.
Μαυροβούνιο (Ραντουσίνοβιτς): Μάντιτς 10, Βουκάλοβιτς 5, Ντόνοβιτς 7, Βουγιόσεβιτς 15, Γιάνγεβιτς 4, λίμπερο η Πέτροβιτς (29% υποδοχή, 25% άριστες), Ράτκνιτς Ματάνοβιτς, Βόιβοντιτς.

Σειρά έχει η Τσεχία

Έχοντας στο τσεπάκι του το πρώτο … ροζ φύλλο αγώνος από το Μπαρ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφέρθηκε στον επόμενο αντίπαλό μας, την Τσεχία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 18.30.

«Η Τσεχία είναι μία πολύ καλή ομάδα, υψηλού επιπέδου και με μεγάλη παράδοση στις συγκεκριμένες ηλικίες. Θα τη δούμε αύριο στο βίντεο και θα προσπαθήσουμε, όπως πάντα για τη νίκη.

Μονόδρομος η νίκη για τις Τσέχες

Ενόψει του αυριανού ματς με την Ελλάδα η αρχηγός της Τσεχίας, Σιμάνοβα τόνισε πως «για μας η νίκη είναι μονόδρομος. Είναι η τελευταία μας ελπίδα να μείνουμε σε τροχιά 8άδας, καθώς μετά ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Πολωνία και Ιταλία.

Έμπειρη αντίπαλος
Στη 10η συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων η Τσεχία θεωρείται δικαίως με 5 πλασαρίσματα στην 8άδα, μία έμπειρη ομάδα στη διοργάνωση. Διαθέτει την τοπ σκόρερ και κορυφαία επιθετικό των προκριματικών, την Μλείνκοβα της Ολύμπια Πράγα, ενώ από τις αθλήτριες που παίζουν ήδη μαζί ένα χρόνο, η γεννηθείσα το 28/4/ 1998 διαγώνια/ακραία, Σούχα είναι η αμέσως μικρότερη αθλήτρια στο Μπαρ, από το… στερνοπούλι του Α’ ομίλου, την δικιά μας, Νάνσι Φακοπουλίδου (22/05/98).

Η 12άδα της Τσεχίας αποτελείται από τις εξής: Πασαδόροι: Κούρκοβα Μαρί (1.81μ) , Βάλκοβα Κατερίνα (1.78μ), Ακραίες Ανταμτσίκοβα Κριστίνα (1.81μ), Μαλινκοβίτσοβα Ζουζάνα (1.80μ), Καλούσοβα Λούσι (1.81μ), Κεντρικές: Σιμάνοβα Παβλίνα (1.86μ), Νόβα Λούσι (1.85μ), Χουντιλίβοβα Έβα (1.83μ), Διαγώνιες : Μλέινκοβα Μικαέλα (1.84μ), Σλάμοβα Κατερίνα (1.81μ), Σούχα Άνα (1.80μ), Λίμπερο: Ουλίροβα Κλάρα (1.73μ)
Προπονητής της ομάδας είναι ο Χάλουπα Λέος

Συνολικά για τη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μπαρ του Μαυροβουνίου είχαμε σήμερα τα εξής αποτελέσματα: Ιταλία-Πολωνία 3-2 (25-27, 16-25, 25-16, 25-23, 15-6), Σλοβενία –Τσεχία 3-1 (19-25, 25-13, 25-13, 26-24). Μαυροβούνιο-Ελλάδα 1-3 (23-25, 25-14, 20-25, 10-25)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η βαθμολογία του Α’ ομίλου (σε 2 αγώνες): 
1. Ιταλία 5β. (6-2) 
2. Σλοβενία 4 (5-4)
3. Πολωνία 3β. (5-5) 
4. Τσεχία 3β (4-4) 
5. ΕΛΛΑΔΑ 3β (3-4)
6. Μαυροβούνιο 0β (2-6)
3η ημέρα – Δευτέρα 1 Απριλίου
16.00: Ιταλία – Σλοβενία
18.30: Τσεχία – Ελλάδα
21.00: Μαυροβούνιο – Πολωνία


Μικρά μικρά από το Μπαρ
Στην… οικογενειακή κερκίδα της Εθνικής στο κλειστό «Τοπόλιτσα» του Μπαρ, μαζί με τους γονείς των διεθνών του Ηρακλή, Όλγας Στράντζαλη και Λαμπρινής Κωνσταντινίδου, προστέθηκε χθες και ο πατέρας της άσου της Θέτιδας, Αλεξάνδρας Ψωμά.

Κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας - Μαυροβουνίου, ο ηχολήπτης του γηπέδου, μετά την μουσική εισαγωγή του ύμνου των διοργανωτών, κατέβασε τον ήχο και οι οικοδέσποινες έψαλλαν «a capella» τον εθνικό τους ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνιας στους συμπατριώτες τους στην κερκίδα.

Κάτι που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε συχνά έγινε σήμερα στο κλειστό «Τοπόλιτσα». Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης Τσεχία - Σλοβενία, οι ομάδες ζήτησαν, καθεμία ομάδα να κάνει ξεχωριστά ζέσταμα σε όλο το γήπεδο. Κάτι που έχουν το δικαίωμα για να έχουν καλύτερη συγκέντρωση και συνηθίζουν να κάνουν κυρίως ομάδες της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...