Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ 0-3 ΣΤΟΝ 1ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ Α1 ΑΝΤΡΩΝ (0-1 ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ)

Aιχμαλωσία στο Ρέντη,  στρατηγική νίκη Ζαλμά (φωτο)



ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
       Με σερβίς τακτικής και διαβασμένος ως και την ...τελευταία παράγραφο , ο Παμβοχαικός "κοίμισε" αυτή τη φορά τον Ολυμπιακό, τον κέρδισε 3-0 , τον αιχμαλώτισε μέσα στο Ρέντη και έφερε πλέον τη μάχη του τίτλου στο Βραχάτι.


Με φλότινγκ σέρβις πάνω στον Χριστοφιδέλη και στημένο μπλοκ στις άκρες, η ομάδα του Ζαλμά ήταν προσηλωμένη στο παιχνίδι της, αφήνοντας στη ζούγκλα τα ...λιοντάρια και τους βασιλιάδες που της έκαναν κακό στο Ρέθυμνο. Με κοιμισμένο το ... θηρίο, ο Παμβοχαικός κέρδισε εύκολα τα δυο πρώτα σετ και μόλις στο τρίτο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι, αφυπνίζοντας και τους φιλάθλους του. Ο άνθρωπος που έκανε τη ζημιά στο Ρέθυμνο, προσπάθησε να το επαναλάβει και στο Ρέντη. Και μιλάμε για τον Σμαραγδή που ανέτρεψε την κατάσταση από το σερβίς και με σημάδι στον Μαντέκα, μετέτρεψε το 13-16 σε 17-16 , κάνοντας ντέρμπι τον πρώτο τελικό . Πόντο-πόντο πήγε στη συνέχεια το σετ για να χάσει ο Παμβοχαικός το πρώτο σετ μπολ-ματς μπολ στο 23-24, με τον Γιορντάνοφ να βάζει "στοπ" έστω και προσωρινά. Ο Ολυμπιακός πέρασε με τον ίδιο παίκτη στο δικό του σετ μπολ για να απαντήσει ο Καλντέιρα και να πάρει το προβάδισμα με μπλοκ του Καραγιάννη στον Παπαδόπουλο. Το θύμα έγινε θύτης, με μπλοκ στον Καλντέιρα και το δεύτερο ματς μπολ πήγε στράφι. Δεν συνέβη όμως το ίδιο   στην τρίτη απόπειρα, αφού ο Καραγιάννης έκανε το 26-27 και το αουτ του Χριστοφιδέλη έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς σε 100 Κορίνθιους που βρέθηκαν στο Ρέντη και έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα.

Ο Παμβοχαικός έπαιξε με πολύ καλή τακτική, σερβίς φλότινγκ πάνω στους κορυφαίους υποδοχείς του Ολυμπιακού, Χριστοφιδέλη, Κοκκινάκη, απέφυγε τον Στεφάνου, αλλά και τον Ποτόσνικ(!) και το μπλοκ περίμενε στις άκρες, αποφεύγοντας το κέντρο. Γι αυτό και η διαφορά στα μπλοκ ήταν συντριπτική(17-7).

Ο Ολυμπιακός κοιμήθηκε στις δάφνες του Κυπέλλου, περίμενε παράδοση άνευ όρων και έπεσε στην παγίδα του εφησυχασμού. Όλως περιέργως άλλαξε το δίδυμο των ακραίων και ο Ποτόσνικ που γυάλιζε τον πάγκο έγινε βασικός, ενώ φτάσαμε στους τελικούς κι ακόμη δεν αποφασίστηκε ποιός είναι ο πρώτος πασαδόρος. Οι αλλαγές έκαναν κακό, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα ρυθμού. Όλοι άλλαξαν, πλην του διαγώνιου και η ομάδα έχασε τον ρυθμό, ενώ οι κεντρικοί δεν βοήθησαν καθόλου στην ανάπτυξη, απειλούσαν συνέχεια από την ίδια θέση, χωρίς να αλλάζουν κατευθύνσεις και να βοηθούν τους ακραίους που έπαιζαν πάντα σε διπλά και τριπλά μπλοκ.

Και για τους προληπτικούς. Δεν δοκιμάζεις καινούργια φανέλα και μάλιστα πορτοκαλί στον πρώτο τελικό.

Βέβαια ακόμη δεν τελείωσε τίποτα, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα  πρωταθλήματα του  στο Ρέντη, με μειονέκτημα έδρας .

Και το βασικό ερώτημα είναι αν ο Παμβοχαικός μπορεί να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί.

'Ολα αυτά θα απαντηθούν στον αυριανό τελικό(7μμ) στο Ρέντη, όπου θα μας αποχαιρετίσουν οι διαιτητές Ράπτης, Καραμπέτσος και θα αποθεωθούν οι νταμπλούχες παίκτριες του Ολυμπιακού με την απονομή της κούπας του πρωταθλητή.

Άριστη η διαιτησία των Ράπτη-Γεωργουλέα, μια φορά ζητήθηκε από τον Παμβοχαικό η προσφυγή στο ριπλέι και δικαιώθηκαν...

Οι τελικοί πήραν φωτιά, αφού θα ασχοληθούν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που σνόμπαραν τον πρώτο τελικό, λόγω ονόματος του αντιπάλου και θα ασχοληθούν και οι φίλαθλοι, αφού η είδηση της ήττας του Ολυμπιακού κάνει και τους αδιάφορους να γίνουν φανατικοί θεατές , τηλεθεατές και αναγνώστες. Φίλους και εχθρούς...

Τα σετ: 17-25, 20-25, 26-28

Διαιτητές: Ράπτης-Γεωργουλέας

* Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 4 άσσοι, 39 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων και του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 16 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 6 (5/15, 1 μπλοκ, 61% υπ.), Τζούρισιτς 3 (3/5), Πότοκνικ 3 (3/9, 44% υπ.), Φιλίποφ, Γιορντάνοφ 18 (18/34), Σμαραγδής 7 (/4, 2 μπλοκ, 3 άσσοι) / Στεφάνου (λ. - 85% υπ., 77% άριστες), Κοκκινάκης 7 (6/13, 1 άσσος, 79% υπ.), Μαρούλης 3 (2/2, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 2 (2 μπλοκ).

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 11 (9/12, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 45% υπ.), Καλντέιρα 13 (7/14, 2 μπλοκ, 4 άσσοι, 56% υπ.), Τερζής 1 (1 μπλοκ), Καραγιάννης 11 (5/7, 6 μπλοκ), Πανταλέων 15 (12/18, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 17 (13/24, 3μπλοκ, 1 άσσος) / Δημητρακόπουλος (λ. - 61% υπ., 30% άριστες), Παπαδόπουλος, Κατσανεβάκης.

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...