Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

''ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ'' ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ξεκινά την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Αγαπώ τον αθλητισμό» που διεξάγεται με την ευθύνη και οργάνωση της ΕΟΕ. Η ΕΟΠΕ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ» σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει με το πέρας της σχολικής περιόδου (Ιούνιος 2013).
Σχετικά με την ένταξη του βόλεϊ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Αγαπώ τον αθλητισμό», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το βόλεϊ βρίσκει μια ακόμα δίοδο ανάπτυξης μέσα από τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή να είμαστε ανάμεσα στα αθλήματα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων που θα επισκεφτούν τον ιστορικό αυτό χώρο.

Η δράση αυτή, σε συνδυασμό και με το πρόγραμμα 'ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ’ που μπαίνει στην 2η φάση υλοποίησης του για την σχολική χρονιά 2012-2013, πιστεύουμε ότι θα μας δώσει τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε, να γνωρίσουν δηλαδή το άθλημά μας όλο και περισσότερα παιδιά των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η προσπάθεια μας στον τομέα της ανάπτυξης συνεχίζει να αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας σαν Ομοσπονδία».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της δομής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω Βόλεϊ στο Παναθηναϊκό Στάδιο», Λεωνίδας Καραίσκος, τόνισε:

«Ευχαριστούμε πολύ την ΕΟΕ για τη τιμή που κάνει στο άθλημά μας να το επιλέξει ανάμεσα σε ελάχιστα ως εκπαιδευτικό θέμα εντός του ιστορικού τόπου. Οι επισκέπτες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν μέσω σύγχρονων οπτικοαουστικών μέσων στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ακολούθως να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο τις βασικές τεχνικές του αθλήματος. Στόχος μας η εκπαιδευτική κοινότητα να καλλιεργήσει θετική εντύπωση για το βόλεϊ».

Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (12:00-14.30) στα τηλέφωνα 210 7522984-7522985- 7522986 (κ. Ν. Παναγοπούλου και Π. Σαμπατακάκη).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...