Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. συνάντηση με τους προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων των σωματείων για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την ανάπτυξη του αθλήματος, παρουσία του Ομοσπονδιακού Προπονητή Σωτήρη Δρίκου και του Τεχνικού Σύμβουλου Ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ. Λεωνίδα Καραΐσκου .

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος, έκανε ανάλυση του προβλήματος που υπάρχει στην ανάπτυξη του αθλήματος (κυρίως στις ομάδες αγοριών),  πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπισή του και έδωσε πληροφορίες για το μοντέλο που ακολουθείται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης Λεωνίδας Καραΐσκος, ενημέρωσε τους προπονητές για την προσπάθεια που γίνεται στην ανάπτυξη του αθλήματος μέσω των προγραμμάτων «παίζω βόλλεϋ» που λειτουργεί από το 2011 ως και σήμερα  και το  « παίζω βόλλεϋ στο Παναθηναϊκό Στάδιο» που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΣΠΕΔΑ Γιάννης Μπογιατζόγλου  δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν  ομάδες επίλεκτων αγοριών - κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, οι οποίες θα  αγωνίζονται με αντίστοιχες ομάδες άλλων Ενώσεων σε διάφορα τουρνουά, τα παιδιά να μετέχουν σε μεγάλα και ποιοτικά πρωταθλήματα , να γίνονται final four σε όλα τα πρωταθλήματα, αγώνες σε πλατείες για την διάδοση του αθλήματος κλπ.
Από την πλευρά των προπονητών κατατέθηκαν προτάσεις για την προσέλκυση περισσότερων αγοριών στο άθλημα με την καθιέρωση νέων πρωταθλημάτων για τις μικρότερες ηλικίες, διεξαγωγή πολλών και μικρών τουρνουά μίνι βόλλεϋ κλπ.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν από την ΕΣΠΕΔΑ ο πρόεδρος Γιώργος Κογκαλίδης, ο γεν. γραμματέας Τάσος Νικολάκης, ο Β΄αντιπρόεδρος Γιώτης Παναγιώτης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Αθηνά Καλαϊτζίδου και τα μέλη Σαρατσόπουλος Ρωμύλος και Νικολάκης Σπύρος.
Η ΕΣΠΕΔΑ ευχαριστεί όλους τους προπονητές των σωματείων που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...