Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΤΡΟΙΤΕΛ ΜΙΝΣΚ 1-3 ΓΙΑ ΤΟ CHALLENGE CUP ΑΝΤΡΩΝ

Χωρίς Χριστοφιδέλη, Γιούρισιτς ο Ολυμπιακός λύγισε απέναντι στους λευκορώσους (φωτό - video)
Παίζοντας χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη που δε μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο του (έχει οστικό οίδημα στο αριστερό γόνατο και την Πέμπτη θα κάνει μαγνητική εξέταση) αλλά και χωρίς τον Γιούρισιτς που επίσης είναι τραυματίας (έχει θλάση στη γάμπα του αριστερού του ποδιού) ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να αντέξει την πίεση της Στρόιτελ Μίνσκ και γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ που έγινε στο κλειστό του Ρέντη και απώλεσε το πλεονέκτημα της έδρας.
Η Στρόιτελ επιβεβαίωσε τη φήμη της για δυνατό σερβίς και μπλοκ ενώ με τους «δαιμόνιους» Μπάζινς (Γάλλος πασαδόρος) και Λικαράντ (λίμπερο) έκανε γρήγορο και αλάνθαστο παιχνίδι. Επιθετικά ήταν εντυπωσιακός ο Άκουλιτς ο οποίος σημείωσε 24 πόντους με 22/47 τελειωμένες επιθέσεις και 2 άσσους.
Ο Ολυμπιακός φανερά σοκαρισμένος από την απώλεια του Χριστοφιδέλη άργησε να μπει στον αγώνα κι όταν ο Δημήτρης Καζάζης εμπιστεύτηκε θέση βασικού στον Σωτήρη Σωτηρίου ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο. Μαζί με τους Κοκκινάκη, Στεφάνου έδεσε η υποδοχή και η άμυνα και ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισορροπήσει τον αγώνα. κερδίζοντας έστω και με δυσκολία το 3ο σετ.
Στο 4ο σετ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουν τον αγώνα στο τάι μπρέικ όταν προηγήθηκε 12-10 στο 4ο σετ. Σε εκείνο το σημείο χάθηκαν αρκετά σερβίς, το μπλοκ της Μινσκ ήταν αδιαπέραστο και οι λευκορώσοι που σπάνια έκαναν λάθος πέρασαν μπροστά 14-12 με σερί 4-0. Ακολούθησε μάχη, πόντο πόντο μέχρι το 21-21. Σε καθοριστική επίθεση ο Ιορντάνοφ κάθρφωσε άουτ κι όταν ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε ο Σωτηρίου (μαζί με τον Κοκκινάκη ήταν οι κορυφαίοι) έστειλε το μπάλα στο φιλέ μετά από σερβίς (22-23).
Ο Ιορντάνοφ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (23-23) αλλά αυτή τη φορά ήταν σειρά του Μαρούλη να χάσει το σερβίς (23-24) και τελικά ο αγώνας να τελειώσει άδοξα με άσσο του Άκουλιτς αφού πρώτα η μπάλα κώλησε στο φιλέ (23-25).Οι λευκορώσοι διαθέτουν αξιόλογη ομάδα και η ρεβάνς για τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολη. Η Μινσκ είναι δουλεμένη ομάδα με πολλά δυνατά φιλικά στα χέρια της, αντίθετα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να κάνει την ανατροπή σε μία εβδομάδα και να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 3 άσσοι, 57 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων και της Μινσκ: 4 άσσοι, 51 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 30 λάθη αντιπάλων.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημήτρης): Ποτόσνικ 3π., Φιλίποφ 1, Παπαδόπουλος 9, Κοκκινάκης 19, Ιορντάνοφ 16, Σμαραγδής 8 / Στεφάνου (λ. - 77% υπ., 68% άριστες), Μάρκου, Σωτηρίου 13, Μαρούλης 1.

ΜΙΝΣΚ (Αλιαξάντρ Σινχαγέφσκι): Μπάζιν 2π., Μπούσελ 14, Άκουλιτς 24, Ερνάντεζ 3, Μπράνκο 10, Μικάνοβιτς 3 / Λικχαραντ (λ. - υπ. 42%, 33% αριστές), Λιατσίνσκας 2, Ράντζιουκ 10, Λαμπέτσκι 1.
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...