Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ

Ανανεώθηκαν, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο της FIVB, οι κανονισμοί του αθλήματος και ανακοινώθηκαν στο σάιτ της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
«Ένα σημαντικό ζήτημα κατά τις συζητήσεις της Επιτροπής Κανονισμών ήταν η ενσωμάτωση του μπιτς βόλεϊ και του βόλεϊ κάτω από μια ενιαία ομπρέλα με κοινά θέματα» σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμών της FIVB, Σάντι Στιλ.

Για να έρθουν σε αρμονία τα δύο αθλήματα, το βόλεϊ επέστρεψε στον προηγούμενο κανονισμό χρήσης κίτρινων και κόκκινων καρτών.

Επίσης, στο βόλεϊ, η ελευθερία του λίμπερο αυξάνεται ώστε να έχει καλύτερες ευκαιρίες ο προπονητής για υψηλότερη απόδοση της ομάδας, ενώ η τεχνική της υποδοχής τροποποιήθηκε για να αυξηθεί η διάρκεια μιας φάσης.

Στο μπιτς βόλεϊ, ο ρόλος του αρχηγού ενισχύεται, ενώ ο κανονισμός για τον φιλέ, που εφαρμόστηκε επιτυχώς στο βόλεϊ, επεκτείνεται πλέον και στην άμμο. Σκοπός του είναι να αποφεύγονται οι τεχνητές διακοπές και να επιτρέπουν τις φάσεις να παίζονται.

Oι κανονισμοί του βόλεϊ
Οι κανονισμοί του μπιτς βόλεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...