Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Η αναμέτρηση Λέφσκι Σόφιας - Ολυμπιακός διεκόπη στο 3ο σετ, εξαιτίας μπουκαλιών και κροτίδων που πετούσαν οι Βούλγαροι οπαδοί. Προκρίθηκαν στα χαρτιά οι "ερυθρόλευκοι".

Όταν ξεκίνησε το δεύτερο σετ οι φίλαθλοι των γηπεδούχων κατέβασαν την ελληνική σημαία, με τον μάνατζερ του Ολυμπιακού, Νίκο Μαντούβαλο να απευθύνεται στον παρατηρητή του ματς, ζητώντας του να επιστραφεί η σημαία, αλλιώς θα έπρεπε να επιληφθεί η ίδια η CEV. Εκείνοι, όμως πήραν την σημαία και την έκαψαν!
Με το σκορ στο 1-1 (25-27, 25-22) και 8-9 στο 3ο σετ, οι οπαδοί της Λέφσκι άναψαν πυρσούς, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν προσωρινά το ματς.
Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, οι ανεγκέφαλοι από τις εξέδρες άρχισαν να εκτοξεύουν από αναπτήρες και κέρματα μέχρι μπουκάλια και κροτίδες. Μάλιστα, τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Κώστας Χριστοφιδέλης από ένα μπουκάλι βότκας!
Οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν οριστικά τον αγώνα, τον οποίο τελικά κατακύρωσαν υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0. Η Λέφσκι θα τιμωρηθεί σίγουρα με πρόστιμο 10.000 ευρώ από τη CEV, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αυστηρότερη ποινή από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.
Έτσι, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στους "16" του Challenge Cup, όπου θα αναμετρηθεί σε διπλούς αγώνες με τη Στρόιτελ Μινσκ από τη Λευκορωσία. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο κλειστό του Ρέντη (15-17/01), ενώ ο επαναληπτικός στο Μινσκ (22-24/01).
Τι γράφει το φύλλο αγώνα...
Ο Βούλγαρος παρατηρητής της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Λέφσκι, Ίλια Ίλιεφ έγραψε στο φύλλο αγώνα: "Ο αγώνας ήταν άκρως επικίνδυνος από ένα γκρουπ από φιλάθλους για αυτό και διακόπηκε. Η απόφαση ήταν τελική και για αυτό διατάχθηκε η οριστική διακοπή. Ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχιστεί για κανέναν λόγο. Η αιτιολογία αυτής της κατάστασης έχει δύο δικαιολογίες.
Πιθανόν πολιτικοί λόγοι εναντίον της αστυνομίας και δεύτερον εναντίον των παικτών της Λέφσκι. Καταφέρθηκαν εναντίον των Ελλήνων παικτών και ένας κουκουλοφόρος έκλεψε την ελληνική σημαία. Έπεσε καπνογόνο και αποφάσισα να σταματήσω τον αγώνα για να μην γίνουν πιο επικίνδυνα τα πράγματα και για την σωματική ακεραιότητα των παικτών.
Δεν ήταν δυνατόν να κλείσω το match report και το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα . Αύριο θα στείλω email που θα τα γράφω αναλυτικά και να ρωτήσω πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία αυτής της ιδιαίτερης περίπτωσης".
Καζάζης: "Δεν μας άφησαν να χαρούμε την πρόκριση"
Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης: "Ανεξαρτήτως των  συνθηκών που οδήγησαν στη διακοπή του παιχνιδιού υπέρ μας,  πιστεύω ότι και αγωνιστικά, εύκολα ή δύσκολα,  θα ήμασταν η ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης.
Τα παιδιά μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι το οποίο ελέγχαμε και  είχαμε επιβάλει τον δικό μας ρυθμό. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν μας άφησαν να χαρούμε την πρόκριση όπως θα θέλαμε".
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...