Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική νεανίδων του Γιώργου Μορφέση! Στον τελικό του Περθ η Ελλάδα νίκησε με 9-5 την Ουγγαρία και πλέον έχει στην κατοχή της όλους τους μεγάλους τίτλους στην κατηγορία.
 
Τι Μαδρίτη, τι Περθ! Εκατοντάδες τα χιλιόμετρα, διαφορετικός ο προπονητής, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η Ελλάδα κατακτάει το χρυσό μετάλλιο.
Η εθνική νεανίδων του Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ ένα χρόνο και τέσσερις μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης με τεχνικό τον Κώστα Πετράκη.
Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Ουγγαρία με 9-5, την ίδια ομάδα που είχε νικήσει και στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι Ουγγαρέζες αναζητούσαν εκδίκηση στην Αυστραλία, αλλά αντίκρυσαν και πάλι την πλάτη των Ελληνίδων.
Στιγμιότυπο από τον τελικό
Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού. Οι περισσότερες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους με την Ελευθερία Πλευρίτου να είναι η μικρότερη, μόλις 15 χρονών.
Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στη Σαγκάη ο Γιώργος Μορφέσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με μια δεύτερη εθνική. Αρκετά από τα κορίτσια με τα οποία ανέβηκε στο βάθρο στο Περθ τα είχε ήδη καλέσει στην εθνική γυναικών, όταν και έκαναν το ντεμπούτο τους στο World League.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο, ο οποίος ανέδειξε τις πέντε εξ αυτών στον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Δύο χρυσά, στη Σαγκάη και στο Περθ, έχει και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη.
Μορφέσης και Λέανδρος μετά τον τελικό
Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού η εθνική μας προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο με τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Άλκηστης Μπενέκου. Παρά το γεγονός πως οι Ουγγαρέζες κατάφεραν να νικήσουν τη Διαμαντοπούλου, με τέρματα των αδερφών Χαραλαμπίδου η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 6-2.
Ο δείκτης της διαφοράς ανέβηκε στα πέντε γκολ (7-2) με λόμπα της Κατερίνας Ζάντου και στην τελευταία περίοδο περίμεναν υπομονετικά να κυλήσει ο χρόνος για να πανηγυρίσουν το δεύτερο ελληνικό χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο νεανίδων μετά το 1997.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο, και νίκησε με 13-12 τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά και πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Ρωσίδα Ελβίνα Καρίμοβα με τη Διαμαντοπούλου να φεύγει με το έπαθλο της καλύτερης τερματοφύλακα. Στην κορυφαία επτάδα ψηφίστηκε και η Ελευθερία Περίτου.
Αγωνία στον ελληνικό πάγκο
Μετάλλιο δεν πήρε η FINA, η οποία επρόκειτο να μεταδώσει ζωντανά τους ημιτελικούς και τους τελικούς σε έφηβους και νεάνιδες. Τον ελληνικό θρίαμβο τον έδειξε σε μαγνητοσκόπηση ή καλύτερα με καθυστέρηση δύο οκταλέπτων. Την ώρα που οι Ρωσίδες πανηγύριζαν το χάλκινο, είχε ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο του μεγάλου τελικού.
Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-4, 1-2, 2-1
Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκάρντα 2, Χόρβατ, Μίσκολτσι 1, Ζίγλερ 1.
ΕΛΛΑΔΑ: Στ.Χαραλαμπίδου 3, Ε.Πλευρίτου 3, Ζάντου 1, Α.Μπενέκου 1, Ι.Χαραλαμπίδου 1.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...