Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΑΝΤΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 3-2 ΓΙΑ ΤΗΝ Α2 ΑΝΤΡΩΝ

Στέλιος ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μία ακόμα ήττα. Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση. Μία ακόμα ήττα στο 5ο σετ. Ένας ακόμη κερδισμένος βαθμός, εκτός προγράμματος. Το αντρικό μας τμήμα στη δεύτερη έξοδο του από την Αττική, κλήθηκε να εκδράμει στη Μαλεσίνα, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αίαντα, ομάδα με ψηλές φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα και με ρόστερ αξίας. Η ήττα μας με 3-2 (25-20, 25-23, 22-25, 20-25, 15-08), μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση γιατί με τη χθεσινή εμφάνιση μας σίγουρα δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό.
Στο 1ο σετ, μπήκαμε με όρεξη και αποφασιστικότητα για να κάνουμε την έκπληξη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, προηγηθήκαμε μέχρι με 3 πόντους διαφορά, αλλά υπολογίζαμε χωρίς τον ''παράγοντα'' διαιτησία, καθώς σε 3 τουλάχιστον περιπτώσεις ο 1ος διαιτητής κ. Μυλωνάκης έκλεισε τα μάτια σε παραβάσεις αθλητών του Αίαντα (2 φορές 4+ μπάλες και μία φορά πάσα με δάχτυλα του λίμπερο από την επιθετική ζώνη). Και σα να μην έφταναν αυτοί οι 3 πόντοι που άλλαξαν κάτοχο, στις δίκαιες διαμαρτυρίες μας, οι οποίες σε κανένα σημείο δεν υπερέβησαν τα συνηθισμένα, μας χρεώθηκαν μαζεμένες 3 κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα, επιτρέποντας έτσι σε μόνο μία φάση στον Αίαντα να ξεφύγει στο σκορ, κάνοντας το 14-18. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα μας προσπάθησε να ηρεμήσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ, αλλά αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο. 
Στο 2ο σετ, μπήκαμε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αξία της ομάδας μας. Οι ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ, με τον Αίαντα να έχει το προβάδισμα με 1-2 πόντους. Η ομάδα μας, στο τέλος μπόρεσε και προσπέρασε με 21-23, αλλά μ' ένα σερί 4-0 του Αίαντα, έγινε το 2-0.
Επειδή όμως δε θέλαμε να φύγουμε χωρίς βαθμό από τη Μαλεσίνα, στο 3ο σετ ανεβάσαμε κι άλλο την απόδοση μας, ξεφύγαμε με 14-18 και μειώσαμε σε 2-1.
Ίδια εικόνα και στο 4ο σετ, στο οποίο προηγήθηκαμε με 14-20 και δε δυσκολευτήκαμε για την ισοφάριση.
Έχοντας ήδη κατακτήσει έναν πολύτιμο βαθμό, στο 5ο σετ μπήκαμε λίγο πιο χαλαρά και σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοσης του Αίαντα, ήρθε το 3-2.
Συμπερασματικά, για έναν ακόμα αγώνα η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλό βόλει. Βγάλαμε όλο το δύσκολο πρόγραμμα και τώρα πια που μπροστά μας έχουμε τις ασθενέστερες βαθμολογικά ομάδες, περιμένουμε να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη ζώνη.
Όλα αυτά βέβαια σ΄ ένα πρωτάθλημα, το οποίο εξελίσσεται - σε ότι αφορά τη μάχη του υποβιβασμού - με μη αναμενόμενη πρόβλεψη μετά τη μη κάθοδο ομάδων στη Σάμο για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Ιωνικό, γεγονός που καθιστά την ομάδα της Σάμου, από φαβορί για υποβιβασμό σε πρώτη υποψήφια για τη σωτηρία. Σίγουρα, θα μπορούσε να προβλεφθεί από την ΕΟΠΕ και να υπήρχε μια διαφορετική διαχείριση της κατάστασης.
Για τη διαιτησία του κ. Μυλωνάκη τα είπαμε. Το 1ο σετ, στην κυριολεξία το παρέδωσε στον Αίαντα. Ο 2ος κ. Κολτσίδας, ελέγχεται μόνο για μία λάθος θέση που μας σφύριξε, ενώ δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση.
ΑΣ ΑΙΑΝΤΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ: (Μπακοδήμος, Μαγγαφάς) Φίνος, Λυκούρεσης, Γεωργιάδης, Ανάγνου, Σταθόπουλος, Μοσχούλας, Πλεμμένος (λ), Παίσιος, Μπέσιος.
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: (Πλήθης) Μαρμαρινός, Κογκαλίδης, Στρατηγός, Αγγέλου, Τραπεζουντίδης, Χριστόπουλος, Βογιατζίδης (λ), Ιατρόπουλος, Κυριακόπουλος, Νασκιντασβίλι.
Μικρά - μικρά από τη Μαλεσίνα:
* Για 3ο συνεχόμενο αγώνα, αγωνιστήκαμε χωρίς τον Τσικάτο. Ελπίζουμε να είναι κοντά μας δυνατός, μετά τις γιορτές.
* Κατά τις 16:00 φτάσαμε στη Μαλεσίνα και στην πόλη, συναντήσαμε ελάχιστο κόσμο, να κυκλοφορεί. Το μυστήριο λύθηκε, όταν πηγαίνοντας προς το γυμναστήριο, είδαμε στο διπλανό ποδοσφαιρικό γήπεδο, τις εξέδρες κατάμεστες, γιατί υπήρχε το ντέρμπι πρωτοπόρων Μαλεσίνας - Στυλίδας.
* 'Ομορφο, καθαρό αλλά παγωμένο το κλειστό.
* Κοντά στην ομάδα μας για να την υποστηρίξουν βρέθηκαν και 10 περίπου φίλοι μας.
* Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 60-70 φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν καλή συμπεριφορά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
* Άψογη και υποδειγματική η φιλοξενία από την πλευρά όλων των συντελεστών του Αίαντα (διοίκησης, προπονητών, αθλητών) και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.
* Με βροχή σε όλη τη διάρκεια, έγινε η επιστροφή στη Δραπετσώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...