Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΣΑΤ: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ 2012

Συντάκτης: Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο Σπύρος Γιαννιώτης (αθλητής), η Βάσω Βουγιούκα (αθλήτρια), ο Ντούσαν Ιβκοβιτς (προπονητής) και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού κατέκτησαν την πρώτη θέση στην προτίμηση των αθλητικών συντακτών του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του αθλητισμού το 2012.
Οι αθλητικοί συντάκτες ανέδειξαν με την ψήφο τους τους κορυφαίους για το 2012, ενώ τίμησαν για την μακρόχρονη παρουσία τους στον ελληνικό αθλητισμό και την ανεκτίμητη προσφορά τους, τον Παύλο και το Θανάση Γιαννακόπουλο.

Κορυφαίος αθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης: «μη βάλετε λουκέτα στα κολυμβητήρια»
Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχτηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ο Σπύρος Γιαννιώτης. «Δεν το περίμενα και ο Βασίλης και ο Ηλίας είναι φοβεροί αθλητές και εγώ χάρηκα με το μπάσκετ στο final 4 και το χάλκινο του Ηλιάδη, ευχαριστώ για την τιμή, τον προπονητή μου που με στηρίζει και όσους με βοήθησαν, την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου. Χρειάζεται τρέλα. Πρέπει να κουβαλάς πολλή τρέλα, υπομονή, αγάπη και αυτό που κάνεις να το κάνεις πολύ καλά. Κλείνοντας θέλω να πω κάτι. Σεβόμενος την κρίση που περνάει η Ελλάδα, ένα μικρό πράγμα, απλά τα κλειστά κολυμβητήρια, να μην τους βάλετε λουκέτο».

Κορυφαία αθλήτρια η Βάσω Βουγιούκα: «χαρά για τη συμμετοχή»
Η Βάσω Βουγιούκα κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας για το 2012, για την προσπάθειά της στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Μου έμεινε η πίκρα για την απώλεια του μεταλλίου, αλλά και η χαρά που κατάφερα να πάρω μέρος σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση» τόνισε αμέσως μετά τη βράβευσής της. 

Κορυφαία ομάδα ο Ολυμπιακός
Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος, οι αθλητικοί συντάκτες ανέδειξαν τον Ολυμπιακό ως την κορυφαία ομάδα του 2012. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οι φετινοί μας στόχοι είναι γνωστοί. Ολυμπιακός είμαστε, πρωτάθλημα και final 4» τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης συμπλήρωσε για τον τελικό: «όσο αγωνίζεσαι σε ένα παιχνίδι παλεύεις για τη νίκη. Το ίδιο κάναμε και εμείς και δικαιωθήκαμε». Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τόνισε για τον τελικό: «Το μπάσκετ τελειώνει πάντα με το τελευταίο σφύριγμα, το ίδιο κάναμε και εμείς και τα καταφέραμε». Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 1305 ψήφους, το διπλό σκιφ 1227 και η εθνική ποδοσφαίρου 859 ψήφους.

Κορυφαίος προπονητής ο Ντούσαν Ιβκοβιτς
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς με 1340 ψήφους κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή για το 2012, με το Φερνάντο Σάντος στη δεύτερη θέση με 1144 ψήφους και τον Τζιοβάνι Ποστιλιόνε στην τρίτη με 452. «Είναι μεγάλη η χαρά μου, που για πρώτη φορά ήμουν δύο φορές στην παρουσίασή σας. Είναι μεγάλη η συνεισφορά των παικτών και των συνεργατών μου σε αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός. Η ζωή έτσι είναι. Δεν ζούμε μόνο για τα βραβεία και τις επιτυχίες».

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Νίκος Πανανός
Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία για το 2012 κατέκτησε ο Νίκος Πανανός με 1515 ψήφους για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (Μπότσια). Ο πατέρας του ήταν αυτός που έκανε μια σύντομη δήλωση: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Νίκο, σε ένα άθλημα με ιδιαίτερη ανάπτυξη, να γίνει χρυσός ολυμπιονίκης. Είναι ένα όνειρο ζωής. Τα άτομα με αναπηρία έχουν τεράστια προβλήματα, λόγω της μη ύπαρξης ίσης μεταχείρισης. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον, αφού επανήλθαμε από το υπουργείο υγείας, τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Τζήμα και τους συναθλητές του Νίκου, γιατί ο Νίκος αγωνίζεται με συναθλητή, τον Ανδρέα Κεραμμύδα. 

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Μαρία Ελένη Κορδαλή
Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία  για το 2012 αναδείχτηκε η Μαρία Ελένη Κορδαλή (Μπότσια). «Θέλει να ευχαριστήσει τους συναθλητές της, είναι πολύ σημαντικό που έγινε μέλος αυτής της ομάδας και τους γονείς της για την στήριξη που της προσφέρουν για να φέρει εις πέρας αυτή την προσπάθεια».

Παύλος Γιαννακόπουλος: «Ενα ακόμα ευρωπαϊκό...»
Στο πρόσωπο του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, οι αθλητικοί συντάκτες τίμησαν την πολύχρονη και ανεκτίμητη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.
Η βράβευσή τους αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση από την πλευρά των αθλητικών συντακτών της ηγετικής τους φυσιογνωμίας στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και πέρα από αυτόν.
Ολη τους η ζωή είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό, άλλωστε και τον Παναθηναϊκό. Και το δικό τους επίτευγμα έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας, κατορθώντας να οδηγήσουν τη μεγάλη τους αγάπη, τον Παναθηναϊκό, για έξι φορές στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.
Σε συνδυασμό με την πράσινη αυτοκρατορία που έχουν χτίσει εντός της Ελλάδας, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μπορούν να υπερηφανεύονται για την απόλυτη ευτυχία που τους έχει προσφέρει το δημιούργημά τους και το οποίο πλέον το παρακολουθούν να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, με στόχο να συνεχίσει να γράφει νέες «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Κατά τη διάρκεια της απονομής και όταν τέθηκε το ερώτημα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό φέτος, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ζήτησε από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, να το απευθύνει στον Παύλο Γιαννακόπουλο λέγοντας: «Την πρώτη ερώτηση θα πρέπει να την κάνεις στον Παύλο γιατί είμαστε από τη Σπάρτη και ο Παύλος είναι ο πατριάρχης της οικογένειας» τόνισε για να χειροκροτηθεί από τους προσκεκλημένους και τον Παύλο Γιαννακόπουλο να δείχνει το έβδομο ευρωπαϊκό, απαντώντας: «'Οπως πάντα περιμένουμε ένα πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει έξι και περιμένουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα Ευρώπης» τόνισε για να χειροκροτηθεί εκ νέου. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έστειλε μήνυμα παναθηναϊκής ενότητας και παρουσίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο τιμόνι: «Θα έχει πάντα την στήριξή μας, είμαστε γέννημα θρέμμα παναθηναϊκοί, έχουμε δώσει τον καλό μας εαυτό, εγώ προσωπικά έχω δώσει δύο εμφράγματα, άσχετα από τα οικονομικά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Θέλω πάντα ο Παναθηναϊκός να πρωτοστατεί σε οποιοδήποτε άθλημα, ακόμα κι αν είναι τάβλι κι αυτό πρέπει να το ξέρει όλος ο κόσμος».
- Θα πρωτοστατεί με εσάς στο τιμόνι;
«Το θέμα δεν είναι αν είμαστε εμείς. Ο Παναθηναϊκός έχει μια 100χρονη ιστορία και μπορεί να έχει και άλλα 100 χρόνια. Οι παράγοντες έρχονται και παρέρχονται. Εκείνοι που πράγματι μπορούν να βοηθήσουν πρέπει να βοηθήσουν. Και όλη μας μας η οικογένεια βοηθάμε τον Παναθηναϊκό να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει».
Το τελευταίο ερώτημα τέθηκε προς τον Παύλο Γιαννακόπουλο και αφορούσε στο ενδεχόμενο επιστροφής του Ομπράντοβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς άφησε το στίγμα του στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει. 'Ενα είναι το γεγονός, ότι μας προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες και θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας».

Χαραλαμπίδου: «το περιμέναμε»
Ο ΠΣΑΤ τίμησε στο πρόσωπο της αθλήτριας της εθνικής πόλο των νεανίδων, Στεφανίας Χαραλαμπίδου, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, με το «Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου». «Το περιμέναμε» τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού...

Στογιάκοβιτς: «Μικρή η προσφορά μου μπροστά σε αυτά που μου πρόσφερε η Ελλάδα»
Ευγνώμων στην Ελλάδα για όσα του πρόσφερε δήλωσε ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στο μπάσκετ της χώρας μας.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο Στογιάκοβιτς:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι μεγάλη τιμή και δεν το περίμενα γιατί η προσφορά μου στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή μπροστά σ' αυτά που μου έδωσε αυτή η χώρα. Σας ευχαριστώ και τώρα που έσβησαν τα φώτα απολαμβάνουμε τη ζωή μας. Πριν λίγο μιλούσα με τον Ίβκοβιτς και αυτό που λέγαμε είναι το πόσο γρήγορα ολοκληρώνεται μια καριέρα. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά, ήμουν συνειδητοποιημένος αθλητής και πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι η δουλειά»

Εθνική πεντάδα προσφοράς και ήθους...
Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» δόθηκε στους Γιάννη Γκούμα, Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αντώνη Νικοπολίδη και Άγγελο Χαριστέα για τη μεγάλη τους προσφορά στο ποδόσφαιρο και την επίδειξη ήθους και αθλητοπρέπειας, καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής τους πορείας.
«Σε μια διάρκεια 20 χρόνων αυτά που θέλεις να θυμάσαι είναι οι καλές στιγμές. Αισθάνομαι ευλογημένος που τα έζησα, έκανα φίλους, έζησα πολύ καλές καταστάσεις. Ευχαριστώ για το βραβείο» τόνισε ο Νίκος Λυμπερόπουλος και συνέχισε απαντώντας σε ερώτημα για το αν θα μπορούσε να είναι ακόμα στα γήπεδα ως παίκτης: «δεν θα μπορούσα, υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να συνεχίσουν καλύτερα από εμένα». 
«Αισθάνομαι πολύ τυχερός» το σχόλιο του Γιάννη Γκούμα, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος τιμήθηκε και από τον ΠΣΑΤ Κύπρου για την προσφορά του στο κυπριακό ποδόσφαιρο τόνισε: «η στιγμή που φοβόμουν ήρθε, όταν αρχίσεις να παίρνεις βραβεία για την προσφορά σημαίνει ότι έχει τελειώσει η καριέρα σου. Κλείνει μια πόρτα, θα ανοίξουν άλλες μπροστά μας. Σε αυτές τις δύσκολες χρονιές που περνάμε να μείνουμε όλοι ενωμένοι».
Ο Αγγελος Χαριστέας τόνισε ότι θα παραμείνει στα γήπεδα για δύο ακόμα χρόνια: «σας ευχαριστώ. Σίγουρα είναι μεγάλη χαρά για εμένα, που βλέπω ξανά τα παιδιά που έχουμε ζήσει πολύ ωραίες στιγμές. Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που έκανα μέχρι τώρα μια πάρα πολύ όμορφη καριέρα και ελπίζω το τέλος να είναι τόσο καλό όσο η μέχρι τώρα πορεία μου. Θέλω να αγωνιστώ άλλα δύο χρόνια στο επίπεδο που είμαι τα τελευταία χρόνια». Οσο για τον Αντώνη Νικοπολίδη, τόνισε ότι από τους πάγκους μαθαίνει και προετοιμάζεται για την ώρα που θα κληθεί να αναλάβει όποιο φορτίο του αναλογεί: «Είναι δύσκολο να είσαι εκτός δράσης. Παρ' ότι προετοιμάζεσαι καιρό,  όταν έρθει η ώρα  να σταματήσεις είναι πράγματι δύσκολο. Προχωράμε. Εχουμε νέες προκλήσεις μπροστά και νομίζω όλα τα παιδιά που έχουμε σταματήσει, θα προσφέρουμε στο κομμάτι που ξέρουμε καλά. Το ποδόσφαιρο. Εχουν να δώσουν κάτι παραπάνω και όλοι να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση και να αναδείξουμε το ταλέντο που υπάρχει στη χώρα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά απ' το να παίρνεις απιοφάσεις με το να στηρίζεις έναν προπονητή, μια φιλοσοφία. Αυτό που πιστεύω πάντα είναι να ξεκινάς σιγά σιγά, να χτίζεις και να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβεις όποιο φορτίο σου αναλογεί»

- Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) δόθηκε από κοινού στον αθλητή ξιφασκίας του Ομίλου Φλώρινας Άγγελο Μπαντίκη και τον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη, για την εξαιρετική και ανιδιοτελή απόφαση του τελευταίου να κρατήσει ο αθλητής παθητική στάση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατο διάστρεμμα. Το γεγονός έλαβε χώρα στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων, της Αθήνας.

- Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» δόθηκε στην οικογένεια Γιάννη Κορδούτη, για την προσφορά του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

- Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στον αθλητή του βόλεϊ Δημήτρη Ζήση, που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή (Έπαθλο Coca Cola Τρία Έψιλον), στον αθλητή της ποδηλασίας πίστας, Ιωάννη Σπανόπουλο και στην αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Στεφανία Χαραλαμπίδου.

-Tιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς», για την ουσιαστική προσφορά της στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα τον στίβο και την κοινωνία, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για την πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική οικογένεια και στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο για την ουσιαστική και πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

- Διεθνής διάκριση απονεμήθηκε στον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς για την πολυσήμαντη διεθνή καριέρα του στο μπάσκετ και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Τριανταφύλλου: «Κοιτάζουμε το μέλλον και τη φωτεινή πλευρά του αθλητισμού»
O πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, στη σύντομη ομιλία του τόνισε: «Μια εκδήλωση που αντέχει στο χρόνο και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων ως ένα μοναδικό γεγονός. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού. Απόψε βραβεύουμε τους κορυφαίους της χρονιάς. Το 2012, έτος Ολυμπιακό, μας χάρισε πολλές επιτυχίες στον αθλητισμό. Βλέποντας στο μέλλον κοιτάζουμε τα νέα παιδιά που θα πάρουν τη σκυτάλη για να συνεχίσουν την παράδοση των επιτυχιών. Το τέλος του 2012 βρίσκει το αθλητικό ρεπορτάζ να βρίσκεται στο στόχαστρο κέντρων που επιχειρούν να το χειραγωγήσουν. Έξι αθλητικοί συντάκτες έπεσαν θύματα επιθέσεων, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους όλοι οι αθλητικοί συντάκτες. Ο ελληνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια του. Εμάς πάντως δεν μας ενδιαφέρει η σκοτεινή πλευρά του αθλητισμού, αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε απέναντί της, αλλά η φωτεινή. Την πλευρά του αθλητισμού που κάνει τους Έλληνες να χαίρονται και να είναι εθνικά υπερήφανοι. Αυτή την πλευρά τιμούμαι απόψε. Με την αποψινή εκδήλωση θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες. Προσδοκούμε καλύτερες μέρες. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας, να κρατήσουμε τις αχτίδες του ήλιου που είναι το σημάδι που δείχνει ότι θα αλλάξει ο καιρός»...

Τιμή στον Στογιάκοβιτς
Ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο οποίος θα λάβει το έπαθλο της Διεθνής Διάκρισης για την πολυσήμαντη διεθνή καριέρα στο μπάσκετ και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Σέρβος σούπερ σταρ και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, έδωσε το «παρών» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και είχε την ευκαιρία να τα… πει για λίγη ώρα με παλιούς γνώριμους. Αρχικά, ο «Πέντζα» είχε τετ-α-τετ με τον Μίλαν Τόμιτς, ενώ στην συνέχεια, στην… παρέα τους προστέθηκε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αρβανιτόπουλος: «Τρία βήματα για τον αθλητισμό»
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποκάλυψε τρία νέα βήματα που έρχονται από την πλευρά της κυβέρνησης προς ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον ΠΣΑΤ που μου απηύθυνε την πρόσκληση να παραστώ σε ένα θεσμό πετυχημένο και καταξιωμένο μέσα στο χρόνο. Εύχομαι στο σύλλογο να τα εκατοστήσει. Να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητές, ομάδες, προπονητές που τιμώνται σήμερα εδώ που παρά τη δυσκολία των καιρών, διακρίνονται στο ευ αγωνίζεσθαι, τιμώντας τα εθνικά χρώματα και τους συλλόγους τους. Σε μια περίοδο που η κρίση πλήττει όλους τους τομείς της κοινωνίας μας και ο αθλητισμός δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Οι επιτυχίες συνεχίζουν, όμως, να έρχονται με πιο πρόσφατη αυτή των νεανίδων πόλο που κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πολλά προβλήματα προϋπήρχαν της κρίσης, πολλά κορυφώθηκαν από την κρίση. Δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα να επιλύσουμε προβλήματα, να κρατήσουμε ζωντανό τον αθλητισμό. Και είμαι ευτυχής γιατί υφυπουργός αθλητισμού είναι ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ο Γιάννης Ιωαννίδης. Και θέλω να αναφερθώ σε τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες που παίρνουμε αυτή την εποχή. 
Εισάγουμε την Πέμπτη νομοσχέδιο που περιέχει κίνητρα για τους αθλητές, να ωθήσουμε τους νέους στον αθλητισμό να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο είτε χωρίς εξετάσεις, είτε με ένα ποσοστό μοριοδότησης. Αυτό θα βοηθήσει τους νέους και τις νέες.
Το δεύτερο είναι η δημιουργία του αθλητικού σχολείου. Θα αρχίσουμε με δύο, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Λεκανοπέδιο. 
Το τρίτο αφορά τη δημιουργία του εθνικού κέντρου αθλητικών ερευνών. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πρωτοβουλία, να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα του ελληνισμού μέσα από τον αθλητισμό. Ζητούμε τη βοήθεια όλων. Κλείνοντας να απευθύνω μια έκκληση προς τους αθλητικούς συντάκτες. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, κάθε λειτουργός πρέπει να γνωρίζει ότι το λειτούργημά του έχει μια κοινωνική πτυχή. Να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέου αθλητισμού, ώστε αθλητικές δραστηριότητες να μείνουν μακριά από το φανατισμό και της βίας. Σας καλώ να συνεισφέρετε και εσείς από τη σκοπιά σας στην εκτόνωση της έντασης και την αφαίρεση του φανατισμού και της βίας από τους αθλητικούς χώρους».

Φαλούκας: «θέλουμε την Ελλάδα δυνατή»
Σύντομος χαιρετισμός και από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Κύπρου, Παναγιώτη Φαλούκα, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει με τις δυνάμεις του τις προσπάθειες των αθλητικών συντακτών της Ελλάδας και από κοινού άπαντες να στηρίξουν τον ελλαδικό αθλητισμό. «Στηρίξτε τον αθλητισμό και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, μας δίνει ελπίδα. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα, γιατί είναι η ελπίδα μας. Τη θέλουμε δυνατή και ισχυρή, γιατί η Ελλάδα είναι η τελευταία ελπίδα μας».
onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...