Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΑΘΛΗΤΩΝ


Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι πολύ σύντομα να έρθει στην Εθνική Αντιπροσωπεία νομοθετική ρύθμιση ώστε να βελτιωθούν ορισμένα μη οικονομικά ευεργετήματα και επιβραβεύσεις που παρέχονται σε διακρινόμενους αθλητές και αθλήτριες, που θα αφορούν κυρίως στην εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Με την υπάρχουσα Νομοθεσία ο αθλητισμός στην Ελλάδα τελειώνει στην Δευτέρα Λυκείου ενώ θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές - αθλητές και όχι να βάζουμε φραγμούς στη ζωή τους.

Πριν από λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μου μία επιστολή την οποία έστειλε στον υφυπουργό αθλητισμού, ένας διεθνής αθλητής, ο οποίος δυστυχώς δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων λόγω του ότι τον ερχόμενο Ιούνιο δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις.

Και εύλογα επιθυμούμε παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και βαλκανικές διακρίσεις. Αλλά είναι λογικό χωρίς να δίνουμε ορισμένα προνόμια σε αυτούς τους μαθητές, που αντί να βρίσκονται στα Internet καφέ αφιερώνουν ζωτικής σημασίας χρόνο, ώρες στα γήπεδα κοπιάζοντας, με πιθανούς τραυματισμούς, με χρήματα που πληρώνουν οι γονείς τους κλπ λόγω περικοπής κονδυλίων της εκάστοτε κυβέρνησης στον Αθλητισμό;

Ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα φάνηκαν με δεδομένη τη μέτρια εμφάνιση των Ελληνικών χρωμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και τη γενικότερη τάση φυγής προς το εξωτερικό, πολλών παιδιών που προσπαθούν με ή χωρίς υποτροφία, να βρουν λύση εκεί.

Φέτος, έχουμε ήδη απώλειες μεγάλες από τις εθνικές μας ομάδες, αφού εν ενεργεία διεθνείς αθλητές μας, βρίσκονται για σπουδές στο εξωτερικό και δεν συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες.

Δεν μπορούν λοιπόν να βάζουν στις Σχολές άτομα από την μειονότητα των Μουσουλμάνων με πολιτικά κριτήρια (μας λένε ότι είναι ειδική κατηγορία) και χαμηλές επιδόσεις και συζητάμε αν θα μπουν και σε ποια Σχολή Αθλητές που αριστεύουν στα μαθήματα και συγχρόνως διακρίνονται με τις Εθνικές  ομάδες. Μένουμε άφωνοι !

Κύριε υπουργέ λάβετε γενναίες αποφάσεις για την επαναφορά των προνομίων. Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου, όπως  να υπάρχει, αν θέλετε,  ασφαλιστική δικλείδα με βαθμολογική κλίμακα. Συγκεκριμένα, μόνο  μαθητές με σχετικά υψηλό βαθμό αποφοίτησης της Β΄  και Γ΄ Λυκείου όπως επί παραδείγματι 15, 17 και 18 και άνω να ωφελούνται από τα προνόμια. Έτσι θα έχουν διαφορετική δυνατότητα επιλογής της Σχολής που επιθυμούν. Για να γίνω πιο σαφής να μην επιτρέπεται σε μαθητή με βαθμό 14 να έχει την δυνατότητα να εισαχθεί στην Ιατρική ή Νομική Σχολή αλλά στα ΤΕΦΑΑ. Σε Σχολές με υψηλή βαθμολογία να προηγούνται οι μαθητές και μαθήτριες που έχουν υψηλότερο βαθμό στο Απολυτήριο! Ακόμη, αν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε τις πρώτες, προνομιούχες θέσεις των Πρωταθλημάτων  από οκτώ σε έξι.

Κλείνοντας απαντώ στις αντιρρήσεις κάποιων ατόμων σχετικά με το κατά πόσο δίκαια είναι μια τέτοια απόφαση, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό και είναι αντίθετοι στα οποιαδήποτε προνόμια.
Αυτοί λοιπόν που έχουν ιδρώσει μόνο σε ημέρες καύσωνα, που δεν έχουν δει ποτέ την Ελληνική σημαία να κυματίζει για χάρη τους στον ιστό, που δεν έχουν καν διανοηθεί τα συναισθήματα που προσφέρει ο πρωταθλητισμός, δεν επιτρέπεται να λένε ότι είναι απαράδεκτο να ευνοούνται κάποιοι έναντι των υπολοίπων. Με εκτίμηση  Γιώργος Γκολέμας

Υ.Γ. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπουν στο site του Υπουργείου Παιδείας για τα ευμενή σχόλιά τους στο ανωτέρω μείζον θέμα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2012. Ακολουθείστε παρακαλώ τα κατωτέρω βήματα: α) www.opengov.gr β)  διαβουλεύσεις γ) Νομοσχέδιο της 19 Νοεμβρίου 2012 (Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας ...) δ) άρθρο 38 - Επιβραβεύσεις διακριθέντων αθλητών ε) Υποβολή Σχολίου (στο τέλος της σελίδας)
liberovolley11.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...