Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 3-2 ΓΙΑ ΤΗΝ Α2 ΑΝΤΡΩΝ

Τρίτη ήττα, αλλά κι αυτή με χαμόγελα κι ευχαρίστηση για το αντρικό μας τμήμα, στο πρωτάθλημα της Α2 αντρών.  Η ήττα προήλθε σε εκτός έδρας αγώνα από τον ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟ με 3-2 (23-25, 14-25, 25-19, 25-18, 17-15). Και λέμε χαμόγελα κι ευχαρίστηση, γιατί ποιο άλλο συναίσθημα μπορούμε να έχουμε όταν παίρνουμε βαθμό εκτός έδρας από έναν αντίπαλο με τον οποίο έχεις τελείως διαφορετικούς στόχους και είναι και εκτός προγράμματος;  Με το χθεσινό βαθμό, ήδη είμαστε δύο βαθμούς πάνω από το στόχο μας και από τις υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Κωστής ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ
Στο χθεσινό αγώνα, η ομάδα μας ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα και επέτρεψε στην ομάδα της Ν. Ερυθραίας, να προηγηθεί με 4-5 πόντους διαφορά. Σύντομα όμως ανακάμψαμε, ισοφαρίσαμε στο σκορ, προηγηθήκαμε για πρώτη φορά 22-21, μέχρι να καταλήξει το σετ στα χέρια μας.
Με τη ψυχολογία στα ύψη, μπήκαμε στο 2ο σετ, στο οποίο μόνο η ομάδα μας υπήρχε στο γήπεδο, προηγηθήκαμε από την αρχή με μεγάλη διαφορά, την οποία αυξάναμε όσο περνούσε η ώρα για να τελειώσει το σετ, εύκολα.
Πανομοιότυπα εξελίχτηκαν τα δύο επόμενα σετ, με τον Πανερυθραικό, να περιορίζει τα λάθη και να μπαίνει πιο αποφασιστικά, μη θέλοντας να μείνει χωρίς βαθμό στον αγώνα. Προηγήθηκαν και στα δύο σετ, με 3-5 πόντους διαφορά, την οποία συντηρούσαν και αύξαναν μέχρι το τέλος των σετς.
Η ομάδα μας, είχε ήδη επιτύχει το στόχο της και ήταν σαφώς απαλλαγμένη από άγχος, αλλά δεν της έφτανε αυτό και ήθελε τη νίκη. Και γι αυτό το λόγο μπήκε αποφασισμένη στο 5ο σετ, για να την κατακτήσει. Προηγήθηκε με 3-4 πόντους, όμως η ομάδα της Ν. Ερυθραίας, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 10 και από κει και μετά, ο αγώνας πήγε πόντο - πόντο, μέχρι να καταλήξει στον Πανερυθραικό με 17-15. 
Μπορεί, όπως προγράψαμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση της ομάδας μας και από τον κερδισμένο βαθμό, όμως δε μπορούμε να κρύψουμε τον εκνευρισμό μας από τη διαιτησία του κ. Μόσχου, ο οποίος κυριολεκτικά παρέδωσε τη νίκη στον Πανερυθραικό, εφευρίσκοντας ειδικά στα 4ο και 5ο σετς, συνεχώς ανύπαρκτες παραβάσεις της ομάδας μας, καταλογίζοντας πόντους κατά μας. Το σφύριγμα, όμως που ξεσήκωσε τους πάντες, το έδωσε σε πολύ κρίσιμο σημείο του 5ου σετ, όταν σε απλό πέρασμα της μπάλας, χωρίς άλμα του αθλητή μας Τραπεζοντίδη, από την πίσω θέση, του έδωσε υπέρβαση. Ή να θυμηθούμε τα ανύπαρκτα πιαστά που έδωσε στο Μαρμαρινό; Είναι γεγονός ότι τώρα που φεύγουμε σιγά - σιγά, έξω από τα όρια της Δ. Αττικής και γνωρίζουμε και άλλους διαιτητές, η έκπληξη μας μεγαλώνει.  Και αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν, να υπάρχουν στην Α2, διαιτητές, όπως ο κ. Μόσχος. Κύριοι της ΚΕΔ/ΕΟΠΕ, κάντε τη χάρη στο άθλημα και απαλλάξτε το από διαιτητές, όπως ο συγκεκριμένος κύριος.
Και κάποιες ερωτήσεις προς τη ΚΕΔ/ΕΟΠΕ. Ποιά είναι τα στοιχεία που σας οδηγούν στους ορισμούς διαιτητών, σύμφωνα με την εντοπιότητα τους; Γιατί μέχρι τώρα και στους τρεις αγώνες μας, με ομάδες της ΕΣΠΑΑΑ, έχουμε μόνο Αθηναίους διαιτητές και όχι Πειραιώτες; Γιατί οι πειραικές ομάδες εναντίον αθηναικών, παίζουν μόνο με Αθηναίους διαιτητές; Γιατί στους αγώνες στην Περιφέρεια, να αγωνιζόμαστε μόνο με τους ντόπιους διαιτητές; (Καλά αυτό, είναι εύκολο να απαντηθεί, για οικονομικούς λόγους. Όμως γιατί δε γίνεται το αντίθετο; Δηλαδή, στους εντός έδρας αγώνες μας με ομάδες της Περιφέρειας, να διαιτητεύουν Πειραιώτες)
Άριστη η διαιτησία του δεύτερου κ. Μιχαήλογλου. 
ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: (Χατζηπέρρος) Ρούσσης, Κωστόπουλος Γ., Κίγκας, Παπασιδέρης Γ., Γεώργας, Παπασιδέρης Δ., Μπαρούτας (λ), Αθανασιάδης (λ), Λέπουρας, Παπακυριακού, Σπανός, Κωστόπουλος Β.
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: (Πλήθης) Μαρμαρινός, Κογκαλίδης, Στρατηγός, Τσικάτος, Τραπεζοντίδης, Χριστόπουλος, Βογιατζίδης (λ), Καλαιτσίδης, Νασκιντασβίλι, Αγγέλου, Ιατρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...