Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σπυριδούλα: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

 
Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής ροκ σκηνής, με οικοδεσπότες τους θρυλικούς «Σπυριδούλα» και καλεσμένους τις  σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου..

Ένα ανεπανάληπτο live happening στην πιο ιστορική σκηνή της πόλης…
Μια μπάντα - σημείο αναφοράς - της ελληνικής ροκ σκηνής, η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ , συμπληρώνει εφέτος 35 χρόνια από την ίδρυσή της!
Και, βέβαια, ο καλύτερος τρόπος για να γιορταστεί μια τέτοια επέτειο δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων σ’ όλη την Ελλάδα!
Σ’ αυτή την περιοδεία, οι ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ θα παρουσιάσουν μια αναδρομή από την προηγούμενη δισκογραφία τους («Φλου», «Νάιλον ντέφια και ψόφια κέφια», «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης», «Σε τροχιά με απόκλιση», «Το βλέμμα των ανθρώπων»), καθώς και υλικό από σπουδαίες μορφές της μουσικής που άσκησαν μεγάλη επιρροή στο γκρουπ.
Επόμενος σταθμός αυτού του οδοιπορικού: ΚΥΤΤΑΡΟ CLUB Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Νοεμβρίου!
Με την πολύτιμη συμβολή εκλεκτών φίλων οι ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ θα γιορτάσουν τα 35 τους χρόνια «στον δρόμο» μ’ ένα τρίωρο live που είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σ’ ένα ξέφρενο ROCK ‘N ROLL PARTY…
Μην το χάσετε, συμβαίνει κάθε 35 χρόνια !!!

SPECIAL GUEST:
2/11 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
3/11 ΜΕΛΗ από PANX ROMANA, DEUS EX MACHINA, THE LAST DRIVE,
ECHO TATTOO !!!

Who is who…
Η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του ’77 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Νίκο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Μουζακίτη, Κώστα Κουρεμένο και Μάκη Μπλαζή.
Μετά από μερικές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις συναντιέται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Το προϊόν της συνεργασίας τους, ο δίσκος «Φλου» κυκλοφόρησε το ’79 και θεωρείται σήμερα δίσκος αναφοράς, ίσως η σημαντικότερη ηχογράφηση της ελληνικής ροκ σκηνής.

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών αλλά με σταθερό πυρήνα τους αδελφούς Σπυρόπουλους το συγκρότημα συνεχίζει την πορεία του και μετά την αποχώρηση του Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας το ’82 τον δίσκο «Νάιλον ντέφια και ψόφια κέφια» που επίσης έτυχε ευρείας απήχησης στους φίλους του ελληνικού ροκ.

Δύο χρόνια αργότερα, το ’84 το συγκρότημα αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κρίση δημιουργικότητας, έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη, κορεσμός. Τα μέλη αποφασίζουν από κοινού να δοθεί κάποιο τέλος προτιμώντας τη σιωπή από την επαγγελματική ρουτινιάρικη επανάληψη.

Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η ιδέα της ανασύστασης βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ακολουθούν κάποιες αναγνωριστικές επαφές και το καλοκαίρι του ’93 αρχίζει ένας νέος κύκλος για το συγκρότημα. Καρποί αυτής της ανασύστασης είναι οι δίσκοι «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» (1994 – ΕΜΙ) και «Σε τροχιά με απόκλιση» (1997 – E.M.E.Π.). Το συγκρότημα ξαναδιαλύεται στις αρχές του ’99 λόγω της αναπάντεχης απώλειας του μπασίστα Νίκου Δόικα (1953-1999), παιδικού φίλου και στενού συνεργάτη.

Πέντε χρόνια απραξίας ωστόσο είναι πάρα πολλά και έτσι οι «Σπυριδούλα» αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν το φθινόπωρο του 2004. Το 2006 κυκλοφορεί το «Βλέμμα των ανθρώπων» (Ε.Μ.Ε.Π.), σε στίχους Βίκτωρα Αναγνωστόπουλου-Μέλκιαδες και Αφροδίτης Ρήγα, για πολλούς η καλύτερη δισκογραφική παρουσία του γκρουπ, μέχρι σήμερα.

Το 2012 βρίσκει τους ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ –εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης- να γιορτάζουν κι ένα ευχάριστο γεγονός: τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση και την πρώτη συναυλία τους!!!

Και, βέβαια, μια σειρά από LIVE εφ’ όλης της ύλης είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορταστεί μια τέτοια επέτειος! Έτσι λοιπόν οι ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ έρχονται για να μας θυμίσουν ότι το ροκ δεν είναι φυγή αλλά έλευση, δεν είναι αποφυγή της πραγματικότητας αλλά κριτική παρουσίασή της και βγαίνουν ξανά στο δρόμο, σε μια περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας υλικό απ’ όλη την μέχρι σήμερα δισκογραφία τους, αλλά και κλασικά αριστουργήματα σημαντικών τραγουδοποιών, που είχαν μεγάλη επίδραση στην εξέλιξη τους.
 
Επόμενοι σταθμοί αυτού του οδοιπορικού είναι το ΚΥΤΤΑΡΟ στην Αθήνα στις 2 και 3 Νοεμβρίου και το CLUB ΜΥΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη στις 9 Νοεμβρίου, όπου οι ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ με τη συνδρομή μιας πλειάδας καλεσμένων θα παρουσιάσουν μια αναδρομή της μέχρι τώρα ιστορίας τους, σ’ ένα τρίωρο LIVE, που είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σ’ ένα ξέφρενο ROCK AND ROLL PARTY !!!

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ είναι:
Νίκος Σπυρόπουλος: κιθάρα, φωνή
Βασίλης Σπυρόπουλος: κιθάρα, φωνητικά
Βαγγέλης Χάνος: μπάσο, φωνητικά
Παναγιώτης Βουρδουμπάς: ντραμς

 

Info

Τοποθεσία Κύτταρο LIVE, Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Ημερομηνία 2 & 3 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες Τηλ.: 210 8224134
Τιμές εισιτηρίων 10€
Προπώληση εισιτηρίων Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, 10.30 - 6), Gorilla 11 (Θησέως 11 - Στ. Μαρούσι, Δε,Τετ,Σαβ. 10 - 3 και Τρ,Πεμ,Παρ 10 - 2 και 5 - 9), Κύτταρο 10 - 1 και 5 - 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...