Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΕΚ - ΚΑΛΕ 3-2 ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΑΕΚ με ψυχή....λύγισε την Καλέ (ΦΩΤΟ - VIDEO)
Του Αντώνη Αραβαντινού
 
Παίζοντας ψυχωμένα και έχοντας τη βοήθεια του κόσμου, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 (20-25, 25-19, 23-25, 25-12, 15-10) της γαλλικής Καλέ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε το πρώτο βήμα για την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου συνομοσπονδίας.
Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και βελτιώνοντας την υποδοχή της στο κρίσιμο τέταρτο και πέμπτο σετ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 13-6 στο σκορ. Όμως με την Ράμος στο σέρβις η Καλέ έτρεξε ένα σερί 9-0 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 13-15. Η Καλέ βελτίωσε το μπλοκ της και την υποδοχή της στο δεύτερο μισό του σετ. Το 20-25 έγινε με δύο συνεχόμενους άσους της Χένκελ που σημάδεψε την Χέγιος στην υποδοχή.

Στο δεύτερο σετ το σκορ ήταν 19-19 όταν, ο Οικονόμου, έκλεισε την αλλαγή της Τσοχατζή με την Παπαφωτίου με την τελευταία να πηγαίνει στο σέρβις και να σημειώνει δύο άσους και να συμβάλει τα μέγιστα μαζί με την Χέγιος στο 6-0 σερί της ΑΕΚ.

 Όμως η Καλέ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, καθώς παρά γεγονός ότι το 20-23 έγινε 23-23 με την Κις και την Μποροβίντσεκ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος της ΑΕΚ στο κρίσιμο σημείο και διατηρώντας την ψυχραιμία της έκανε το 2-1.

Στο τέταρτο και το πέμπτο σετ, η βελτίωση της υποδοχής ήταν μεγάλη από πλευράς δικεφάλου, και καθώς οι Κις και Μποροβίντσεκ ήρθαν… με κεκτημένη ταχύτητα από το τέλος του τρίτου σετ, έκανε την ανατροπή και να πάρει τη νίκη.

Διαιτητές: Ντενέρι (Τουρκία) – Βιναλίεφ (Βουλγαρία)

Τα σετ: 20-25, 25-19, 23-25, 25-12, 15-10

ΑΕΚ (Οικονόμου): Κις, Τζανακάκη, Χέγιος, Τοτσίδου, Μποροβίντσεκ, Παπαφωτίου / Ρόγκα (λ), Παπαγεωργίου (λ), Γκούζου, Τσίμα,  Τσοχατζή.

ΚΑΛΕ (Ουκαράτσε): Ράμος, Ντελγάδο, Χένκελ, Γκονσάλες, Νίζετιτς, Χόφμαν / Ρότσα (λ), Ντολεζάλοβα
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...