Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αποστολή ΠΣΑΤ στο Γιούζνι Ευθύμης Χούτας

Με το αριστερό μπήκε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική γυναικών, καθώς στον πρώτο αγώνα της στο Γιούζνι της Ουκρανίας έγινε εύκολη «λεία» στα χέρια της οικοδέσποινας χάνοντας με 3-0 (25-7, 25-11, 25-19). Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στην ανώτερη ουκρανική ομάδα, η οποία μετέτρεψε το ματς σε …περίπατο. Ο Τάκης Φλώρος ξεκίνησε με τις Στέλλα Χριστοδούλου, Ελένη Κιόση, Ελένη Κωνσταντινίδου, Ζένια Τσίμα, Ιζαμπέλα Ιβάνοβα, Τζίνα Λαμπρούση και λίμπερο την Ειρήνη Κελεσίδου.


Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Ουκρανία, με την Κίλιουκ να δυσκολεύει στο σερβίς την ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η Ελλάδα να βγάλει σωστές άμυνες και επιθέσεις. Οι Ουκρανές με το «καλησπέρα» προηγήθηκαν 5-0, αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τα προβλήματα, ωστόσο, για την ελληνική ομάδα συνεχίστηκαν, με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην υποδοχή και την ουκρανική ομάδα να τελειώνει εύκολα τις επιθέσεις της. Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε την Ουκρανία να προηγείται με 8-2. Οι Ουκρανές συνέχισαν να είναι πολύ καλύτερες από τις Ελληνίδες, οι οποίες έδειχναν να τα έχουν χαμένα και γρήγορα το σκορ έγινε 11-3, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να παίρνει και το δεύτερο τάιμ άουτ. Η ομάδα της Ουκρανίας ήταν πολύ δυνατή πάνω στο φιλέ, έβγαζε άμυνες, ενώ λειτουργούσε εξαιρετικά και στην επίθεση. Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τις Ουκρανές να προηγούνται με 16-4. Αμέσως μετά ο Τάκης Φλώρος έκανε τρεις αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τις Παπαφωτίου Βασιλαντωνάκη και Κωσνταντινίδου στις θέσεις των Χριστοδούλου, Κιόση και Λαμπρούση. Η διαφορά, ωστόσο, ήταν πολύ μεγάλη για να καλυφθεί από την ελληνική ομάδα, με την Ουκρανία να παίρνει άνετα το πρώτο σετ με 25-7 σε 16 λεπτά.


Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με τις Ουκρανές να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ (4-0), με τον Τάκη Φλώρο να ζητά τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τις παίκτριές του. Το πρόβλημα στην υποδοχή συνεχίστηκε για την ελληνική ομάδα, δεν βγήκαν οι επιθέσεις από τις διαγώνιες, με τις Ουκρανές να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και να φτάνουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενες με 8-3.

Τα λάθη συνεχίστηκαν από την πλευρά της Εθνικής μας, απέναντι σε μια πολύ καλή και ανώτερη ομάδα, η οποία φρόντισε να το δείχνει με την εμφάνισή της στο γήπεδο. Η ουκρανική ομάδα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ τη βρήκε να προηγείται με 16-7. Η διαφορά των εννέα πόντων που είχε «χτίσει» σε συνδυασμό με την ανωτερότητα της, την οδήγησαν στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ με 25-11 σε 19 λεπτά.

Η ελληνική ομάδα βελτιώθηκε σαφώς στο τρίτο σετ, έδειξε καλύτερο πρόσωπο και ήταν πιο ανταγωνιστική απέναντι στην Ουκρανία. Βρέθηκε στο ξεκίνημα του σετ να χάνει με 2-0, προηγήθηκε με 4-2, βγάζοντας άμυνες και έχοντας καλά τελειώματα στην επίθεση και για πρώτη φορά πήγε προηγούμενη σε τεχνικό τάιμ άουτ (8-6). Βελτίωσε το μπλοκ και πήρε μια διαφορά τριών πόντων από την αντίπαλό της (10-7), η οποία όμως γρήγορα εξανεμίστηκε με την Ουκρανία να ισοφαρίζει σε 10-10 και να περνά μπροστά στο σκορ με 14-11, αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει τάιμ άουτ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε αμφίρροπο, με την Ελλάδα να έχει ανεβάσει την απόδοσή της, αφήνοντας πίσω την άσχημη εικόνα των δύο πρώτων σετ. Στα κρίσιμα σημεία, όμως, μέτρηση η εμπειρία της ουκρανικής ομάδας, η οποία κατάφερε να τελικά να πάρει και το τρίτο σετ με 25-19 σε 23 λεπτά και μαζί και τη νίκη.


Τα σετ: 25-7, 26-11, 25-19.

Διαιτητές: Ζαχαρέσκου (Ρουμανία), Βικτορίνι (Σλοβενία)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: (Άντρι Ροβανόβικ): Μαρσένκο, Κοζλόβα 19, Σουρ 9, Ντελρός (λίμπερο), Κίλιουκ 4, Ζάκχαρσουκ 7, Μολοντσόβα, Στεπάνοφσκα 1, Κόντολα 11, Τρούσκινα 11, Περετιάτκο, Μπιτσένκο 1.

ΕΛΛΑΔΑ: (Τάκης Φλώρος) Χριστοδούλου, Παπαφωτίου 1, Κιόση 3, Κωνσταντινίδου 4, Βασιλαντωνάκη 10 (1 άσος), Στράντζαλη, Γιώτα, Τσίμα 4, Μερτέκη, Ιβάνοβα 2 (1 άσος), Κελεσίδου (λίμπερο 22%), Λαμπρούση 4 (2 άσους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...