Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

2η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ ομαδικό κατέκτησαν οι Κέλλυ Αραούζου, Μάριος Καλαφάτης και Γιώργος Αρνιακός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Open Water που διεξάγεται στο Πιομπίνο της Ιταλίας.

Οι Έλληνες κολυμβητές τερμάτισαν δεύτεροι με επίδοση 59.57 και ανέβηκαν στο βάθρο ακολουθώντας τα… χνάρια των Σπύρο Γιαννιώτη και Μαριάνας Λυμπερτά.


Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γέμελος, μιλώντας για την επιτυχία της ελληνικής αποστολής εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το άθλημα έχει μέλλον στην Ελλάδα και μπορεί να φέρει πολλές ακόμα διακρίσεις:

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κούρσα με αρκετά δύσκολη εκκίνηση, καθώς η ατομική χρονική διαφορά ήταν μόλις ένα λεπτό. Μπροστά μας είχαμε τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν πολύ αργοί, με αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι να κυνηγούν εμάς. Το θέλαμε πολύ το συγκεκριμένο μετάλλιο και δουλεύαμε πάνω σε αυτό. Ωστόσο, δεν σταματάμε εκεί. Η ανοιχτή θάλασσα στην Ελλάδα μπορεί να φέρει πολλές διακρίσεις ακόμα, καθώς υπάρχει μια πολύ καλή «φουρνιά» κολυμβητών, οι οποίοι έχουν ως πρότυπο τον Σπύρο Γιαννιώτη και ακολουθούν τα βήματά του. Διαθέτουμε, λοιπόν, πρότυπα, εμπειρίες τις οποίες μπορούμε να εμπλουτίσουμε και θάλασσες ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».


Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών:

«Μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη και τη Μαριάννα Λυμπερτά, με τον παρατεταμένο πρωταγωνιστικό τους ρόλο σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα απέδειξε ότι δημιουργεί παράδοση σε αυτό το άθλημα και πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία αυτή. Αν αγωνιζόταν και ο Σπύρος Γιαννιώτης αντιλαμβάνεστε ότι το μέγεθος των επιτυχιών θα ήταν διαφορετικό και ακόμα μεγαλύτερο. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τον Σπύρο Γιαννιώτη και τη Μαριάννα Λυμπερτά ακολουθούν κι άλλα παιδιά και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό και ευοίωνο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους προπονητές, στους αθλητές και σε όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Από την άλλη, για μια ακόμη φορά ζητώ οι αρμόδιοι φορείς να αφουγκραστούν και να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση προς εμάς που δημιουργούμε παράδοση και τιμάμε την Ελλάδα στο εξωτερικό με τις επιτυχίες αυτές». 
sport-fm.gr

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...