Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ 2-3 ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ένα μπουκέτο από τις αθλήτριες μας
Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα που εξελίχτηκε σε ροντέο, η γυναικεία μας ομάδα ηττήθηκε στον πρώτο επίσημο αγώνα μας για φέτος για το θεσμό του Κύπελου Ελλάδας, από τον Πειραϊκό εντός έδρας με 2-3 (19-25, 25-20, 25-19, 21-25, 16-18).
Όπως φαίνεται από την εξέλιξη των σετς η κάθε ομάδα, ήταν καλύτερη στα νικηφόρα της σετς και έτσι φτάσαμε στο 5ο σετ, στο οποίο η ομάδα μας μπήκε καλύτερα, πήρε διαφορά 2 πόντων την οποία συντηρούσε μέχρι το 10-08 αλλά από το σημείο αυτό και μετά, το σετ εξελίχτηκε πόντο - πόντο, μέχρι να φτάσει ο Πειραϊκός στη δύσκολη και αγχωτική νίκη με 16-18.
Οι δύο ομάδες, αν και ανέτοιμες πρόσφεραν καλό θέαμα. Ο προπονητής μας κ. Σπ. Σαραντίτης, προσπάθησε με συνεχόμενες αλλαγές, προσώπων και θέσεων να βρει την κατάλληλη χημεία της ομάδας μας, αλλά η πικρία που μένει για την ήττα, πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί  γιατί εμείς, ως διοίκηση, μείναμε ικανοποιημένοι από την αγωνιστικότητα και το πάθος των αθλητριών μας.  
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα αυτό, παρουσιαστήκαμε με πολλά προβλήματα.
Μπορεί να χάθηκε ο ένας στόχος για τον οποίο είχαμε φιλοδοξίες, αλλά παραμένουμε προσηλωμένοι στον άλλο στόχο, όπως έχουμε προαναφέρει, αυτόν του πρωταθλήματος.
Το θετικό είναι, ότι ο αγώνας αυτός προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών θεατών, οι οποίοι σχεδόν γέμισαν τις εξέδρες του γυμναστηρίου. 
Η διαιτησία των κ.κ. Μηλιώρη, Καψάσκη έκοψε το καρπούζι στη μέση. Ίσως αν υπήρχε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των πιαστών, ο νικητής του αγώνα να ήταν διαφορετικός.
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ: (Φραντζέσκος, Λιναράκη) Κοματά, Βρεκούση, Κολοκοτρώνη, Ηλία, Τσαβδάρογλου, Γκότση, Γιανναράκη (λ), Τούντα.  

5 σχόλια:

  1. Σας στέλνω ένα απόσπασμα από το blog του Πειραϊκού. Μήπως μπορείτε να το σχολιάσετε...

    ----------------------------------------------

    Η ομάδα της Δραπετσώνας θα είναι ίσως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Η νεανική της σύνθεση που χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα και ανταγωνιστική διάθεση καθώς και η καλή τεχνική κατάρτιση είναι εχέγγυα για μια καλή πορεία με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα εξοικειώνονται με την πίεση της διοργάνωσης που είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα είτε παίζοντας στο Β’ τοπικό είτε παίζοντας στα πρωταθλήματα νεανίδων (όσες προέρχονταν από την ομάδα του ΟΣΦΠ).
    Οι συνθέσεις των ομάδων :
    Πειραϊκός (Φραντζέσκος – Λιναράκη) : Κολοκοτρώνη Τάνια, Γιανναράκη Ειρήνη (Libero), Κομματά Μαρία, Γκότση Ελίνα, Βρεκούση Νανά, Τσαβδάρογλου Σταυρούλα, Τούντα Στέλλα, Γκίρτσου Στέλλα (Libero), Ηλία Ειρήνη, Παυλίδη Κατερίνα, Χαλατσάκου Μυρτώ , Στογιάννου Μέλπω.
    Δραπετσώνα : Βουλγαράκη , Σιμιτζή ,Καραγιαννίδου , Αργυρού, Ορνιθοπούλου, Στρατίκη, Κατραμάδου, Γκουντιμένκο, Πατσιαβούδη, Παπαδάκη , Κοκκινάκη, Βλάχου (libero).
    Σημ.: Στην ομάδα της Δραπετσώνας δεν γίνεται αναφορά σε προπονητή δεδομένου ότι ο κ. Σαραντίτης Σπ. δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα ως γυμναστής.
    Κάποτε , με ευθύνη του ΣΕΠΠΕ , το παραμυθάκι αυτό, των προπονητών δηλαδή που λόγω συνεργασίας τους με δύο σωματεία δηλώνονται ως έφοροι , γυμναστές, φροντιστές και ότι άλλο βάλει ο ευφάνταστος νους τους πρέπει να σταματήσει.
    Α, και για να τα λέμε όλα , ο κ. Σαραντίτης μπορεί να απαξιώνει όπως ,δημόσια και φωναχτά δήλωσε , τον κανονισμό των προπονητών θα πρέπει όμως να μάθει (έστω και τώρα ,ποτέ δεν είναι αργά) να σέβεται την ιστορία και την μακρόχρονη παρουσία στο χώρο ανθρώπων που με το ήθος τους έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στο άθλημα όπως η εκ των προπονητών μας Μαίρη Λιναράκη. Δεν θα μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες , ο κ. Σαραντίτης γνωρίζει.

    ---------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και ανώνυμο το σχόλιο θα απαντήσουμε:
    1. Ευχαριστούμε τον Πειραϊκό για τα καλά του λόγια, όσον αφορά τη δυναμικότητα της ομάδας μας. Επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό, ότι φετινός στόχος της ομάδας μας στο πρωτάθλημα, είναι η γρήγορη αποφυγή του υποβιβασμού, στόχο που πρέπει να έχει η κάθε νεοφώτιστη ομάδα και από κει και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Το αν θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, μόνο ο χρόνος και το τέλος του πρωταθλήματος θα το δείξουν όπως βέβαια αποτέλεσε ο Πειραϊκός, ο οποίος αν και νεοφώτιστος στο περσινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ, ήταν η ευχάριστη έκπληξη καταλαμβάνοντας την 3η θέση.
    2. Όσον αφορά τη μη αναφορά του ονόματος του κ. Σαραντίτη, ως προπονητή της ομάδας μας - πράγμα το οποίο εμείς πότε δεν το έχουμε πράξει στις πάμπολλες φορές που η αντίπαλη ομάδα, έχει κατέλθει χωρίς εμφανή προπονητή, για τον οποίο πάντα αναφέρουμε το όνομα του στις συνθέσεις που αναγράφουμε στο ιστολόγιο μας - θα πούμε μόνο το εξής: Καλό είναι στο άθλημα μας να στεκόμαστε στην ουσία και όχι στους τύπους, γιατί οι τύποι δυστυχώς μας έχουν φάει. Και το λέει αυτό ένας σύλλογος ο οποίος έχει πληρώσει με υποβιβασμό το ηλίθιο γράμμα του νόμου. Όποιος δεν αποδέχεται ως προπονητή του συλλόγου μας τον κ. Σαραντίτη, αυτό αποτελεί πρόβλημα του.
    Τώρα για τις προσωπικές αναφορές για τον κ. Σαραντίτη, θα του το μεταφέρουμε αυτούσιο και αν θελήσει θα απαντήσει.
    Σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να δυναμιτίσουμε το κλίμα, γιατί άλλωστε οι δύο ομάδες έχουμε τελείως διαφορετικούς στόχους. Στην περίπτωση αυτή οι μικροί και αδύναμοι είμαστε εμείς. Ο Πειραϊκός αποτελεί και βάση της περσινής βαθμολογίας, μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη για την ανωνυμία αλλά όπως καταλαβαίνετε γίνεται για ευνόητους λόγους.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και στις δύο παρατηρήσεις. Κάποτε θα πρέπει να σταθούμε στην ουσία και τι συμβαίνει μέσα από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και όχι έξω από αυτές. Δυστυχώς όταν κάποιος έχει διαφορετική άποψη "δυναμιτίζει" το κλίμα και δεν το "δυναμιτίζουν" άλλοι που στέκονται στους τύπους και όχι στην ουσία. Μήπως το κλίμα δυναμιτίζεται με τη δημοσιοποιοίηση τέτοιων απόψεων;
    Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για την απάντηση και σας εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του συλλόγου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γεγονός ότι και τα δύο σχόλια σας ήταν γραμμένα με ευπρέπεια και για το λόγο αυτό μπήκαμε στη διαδικασία απάντησης. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και ευχόμαστε και σε σας επιτυχίες, όποια ομάδα και αν εκπροσωπείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εικόνες απ΄το παρελθόν
    μετρούν την αντοχή μου,
    που τρέχουν ασταμάτητα
    στου χρόνου τη ροή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...