Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΗΤΤΑ ΚΑΙ 19η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Την ήττα των Ρωσίδων Βάσινα / Βοζάκοβα από τις Ελβετίδες Κουν / Ζούμκερ εύχονταν οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, προκειμένου να ήλπιζαν σε πρόκριση στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά, ως 3ες από τον 2ο όμιλο. Και αυτό, βέβαια, γιατί το ελληνικό «δίδυμο» λίγο νωρίτερα δεν τα κατάφερε απέναντι στις Κινέζες Ζανγκ Ξι / Ξούε που επιβλήθηκαν 2-0 (21-17, 21-16), οι οποίες με την δεύτερη νίκη τους κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου.

Μέχρι και τα μισά του πρώτου σετ έγινε ένα αρκετά «σφιχτό» παιχνίδι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τις Κινέζες να διατηρούν ένα προβάδισμα μέχρι και το 8-6 που όμως βρήκε την πρώτη ελληνική ισοφάριση στο 8-8 και την πρώτη προσπέραση στο 8-9. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Κινέζες πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (16-12) δημιουργώντας πρόβλημα στο φιλέ για Βίκυ / Μαρία. Ο άσος της Βίκυς πάνω στην Ξι μείωσε από τους τέσσερις στους δύο (17-15), αλλά το 19-15 επανέφερε τη σιγουριά στις αντίπαλες που έφτασαν γρήγορα και στο σετ μπολ (20-15), ενώ το 1-0 έγινε με σερβίς της Βίκυς πάνω στο φιλέ (21-17).


Οι Κινέζες έχοντας ανακτήσει την ψυχολογία του φαβορί ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο 2ο σετ και προηγήθηκαν 5-0 με τον πρώτο ελληνικό πόντο να σημειώνεται στο 5-1. Η Τσιαρτσιάνη μείωσε σε 8-4, αλλά οι αντίπαλες είχαν αποκτήσει πια αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε κάθε τους ενέργεια. Κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως σε ένα... απλό πέρασμα της Ξούε, έπειτα από χαλασμένη κινεζική άμυνα και αντί να επιφέρει έναν εύκολο ελληνικό πόντο, αντίθετα αύξησε τη διαφορά στο +5 (10-5). Η ελληνική ομάδα «κυνηγούσε» να μειώσει τη διαφορά που κυμαινόταν από τους 4 έως τους 6 πόντους, ενώ πήγαμε στο τεχνικό τάιμ άουτ χάνοντας 14-7. Μετά το 17-9, όμως, ακολούθησε ένα ξέσπασμα από Βίκυ και Μαρία και με σερί 6-0 μείωσαν τη διαφορά στο 17-15 και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Όχι για πολύ, όμως, αφού οι Κινέζες επανήλθαν και τελείωσαν το σετ στο 21-16.


για τα στατιστικά πατήστε ΕΔΩ.

Το χειρότερο σενάριο έγραψε η «Θεά τύχη» για τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, αφού ο αγώνας που έκρινε το μέλλον τους στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου είχε εξέλιξη θρίλερ και αποτέλεσμα... δράμα! Η Εθνική ομάδα του μπιτς βόλεϊ που νωρίτερα είχε ηττηθεί με 2-0 από τις Κινέζες, τελικά κατετάγη 4η στον 2ο όμιλο και αυτομάτως τέθηκε εκτός συνέχειας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και αυτό γιατί, οι Ρωσίδες Βάσινα / Βοζάκοβα κατάφεραν να επικρατήσουν 2-1 (21-17, 19-21, 15-9) απέναντι στις Ελβετίδες Κουν / Ζούμκερ, έπειτα από έναν αγώνα που κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Οι Ρωσίδες προηγήθηκαν 1-0 στα σετ με 21-17, οι Ελβετίδες ισοφάρισαν σε 1-1 με 21-19, ενώ το τάι μπρέι βάδιζε πόντο - πόντο μέχρι και το 6-7 υπέρ των Βάσινα / Βοζάκοβα, οι οποίες από το σημείο εκείνο πάτησαν «γκάζι» και... εξαφανίστηκαν με 15-9.


Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τις Ρωσίδες στην 1η θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στις καλύτερες 16 ομάδες του τουρνουά, ενώ στην 3η θέση τερμάτισαν οι Ελβετίδες Κουν / Ζούμκερ που πλέον θα περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα όλων των ομίλων για να διαπιστώσουν εάν προκρίνονται στις δύο καλύτερες τρίτες, ή θα δώσουν μπαράζ ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων. Οι Κινέζες Ζανγκ Ξι / Ξούε «έπεασαν» στην 2η θέση, ενώ οι Ελληνίδες Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη στην 4η και εκτός Λονδίνου, ενώ στη γενική κατάταξη πήραν την 19η θέση.


Η τελική βαθμολογία του ομίλου

1. Βάσινα / Βοζάκοβα (Ρωσία) 5 (5-4)
2. Ζανγκ Ξι / Ξούε (Κίνα) 5 (5-3)
3. Κουν / Ζούμκερ (Ελβετία) 4 (4-4)
4. Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα) 4 (2-5)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...