Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Η ασταμάτητη πορεία των διεθνών Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη προς τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley της Δήμου Νέστου συνεχίστηκε στην «δαντελένια» παραλία της Κεραμωτής, όπου το ολυμπιακό δίδυμο «σφράγισε» την πρόκρισή του στον τελικό γυναικών όπου στις 18:15 (ΟΤΕΤV) θα αντιμετωπίσει τις φιναλίστ Παπαφωτίου / Κις, οι οποίες θέλουν τη ρεβάνς για την ήττα των ομίλων, που θα τις στέψει για πρώτη φορά πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Έπαιξαν όσο έπρεπε για την πρόκριση


Στην ελληνοκυπριακή μονομαχία του α’ ημιτελικού ανάμεσα στις Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη και Μανωλίνα Κωνσταντίνου / Μαριότα Αγγελοπούλου αντίστοιχα, Βίκυ και Μαρία κάνοντας συντήρηση δυνάμεων τόσο για το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, αλλά και για τη συνέχεια στο Λονδίνο, επικράτησαν με 2-0 (21-18, 22-20) των διεθνών της Κύπρου, που πραγματοποίησαν το καλύτερό τους παιχνίδι στο τουρνουά.


Στο 1ο σετ οι Ελληνίδες, παίζοντας σχεδόν στο ρελαντί και με διαφορετική τακτική, από ότι στα διεθνή τους ματς κατάφεραν παρά την πίεση των αντιπάλων τους να πάρουν προβάδισμα στα σετ. Στη συνέχεια οι «κοπελούδες» από το «νησί της Αφροδίτης» έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για την ισοφάριση, όμως έπειτα από χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν οι Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη κέρδισαν στις λεπτομέρειες, υπό το βλέμμα των γονιών της Μαρίας, την πρόκριση στον τελικό.


«Νομίζω πως το κάναμε… δύσκολο!» ήταν τα πρώτα λόγια της διεθνούς Βίκυς Αρβανίτη που με το πολύτιμο «εισιτήριο» στο χέρι, συμπλήρωσε: «Στο πρώτο σετ παίξαμε με «σβηστές μηχανές», κρατώντας δυνάμεις για τη συνέχεια. Σε όλο το τουρνουά κάνουμε πράγματα διαφορετικά από αυτά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις για το Λονδίνο, ώστε να βοηθάμε η μία την άλλη να παίρνει ανάσες. Ξεκινήσαμε λοιπόν νωθρά, οι αντίπαλές μας έπαιξαν ελεύθερα, το ματς έφτασε στην κόντρα και τελικά προκριθήκαμε στον τελικό».


Μνήμες Τήνου «ξύπνησαν» οι Παπαφωτίου / Κις


Ο δεύτερος ημιτελικός όμως, μεταξύ των Αθηνάς Δηλαβέρη / Κατερίνας Νικολαΐδου - Αθηνάς Παπαφωτίου / Κάταλιν Κις ήταν αυτός που «έσπασε καρδιές», προσφέροντας συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και χειροκρότησε τη νίκη-πρόκριση των Παπαφωτίου / Κις με 2-1 (21-19, 24-26, 15-9).


Τα δύο πρώτα σετ έπειτα από δυνατή κόντρα κρίθηκαν από τα εκατέρωθεν… Αθηναϊκά λάθη, των Δηλαβέρη και Παπαφωτίου αντίστοιχα, τα οποία έστειλαν τις δύο ομάδες στο τάι μπρέικ. Εκεί έγινε μάχη πόντο-πόντο των δύο ομάδων μέχρι και το 5-5, όμως με συνεχόμενα καλά σερβίς και πετυχημένες άμυνες οι πρωταθλήτριες της ΑΕΚ, μετά τον «κιτρινόμαυρο» θρίαμβο της Τήνου, πανηγύρισαν έξαλλα την παρθενική τους πρόκριση σε τελικό τουρνουά finals του Πανελληνίου πρωταθλήματος.


«Είμαστε πολύ χαρούμενες που περάσαμε στον τελικό… Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα. Αν και πρωτάρες πάντως σε τελικό ενός final ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος θα κυνηγήσουμε το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα γιατί έτσι ανεβαίνει και η δική μας απόδοση».

Στο σπουδαιότερο ραντεβού της διοργάνωσης, όπου στις 18:15 (ΟΤΕTV) η ομάδα των Παπαφωτίου / Κις θα προσπαθήσουν για δεύτερη φορά στο τουρνουά της Κεραμωτής, μετά τη φάση των ομίλων, με την τύχη της… πρωτάρας να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των διεθνών, Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη.

Φινάλε με μετάλλιο για δύο!

Στο μικρό τελικό, που θα διεξαχθεί στις 15:30 οι Δηλαβέρη / Νικολαΐδου και οι Κύπριες Κωνσταντίνου / Αγγελοπούλου θα μονομαχήσουν για την 3η θέση, ώστε να μη φύγουν με… άδεια χέρια από την εξαιρετική γιορτή του Δήμου Νέστου και να ρίξουν την αυλαία της φετινής χρονιάς των «Μάστερς» με ένα μετάλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...