Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

«Γεια σου Ελλάδα» φώναξε στο φινάλε της σπουδαίας νίκης επί των Ρωσίδων, Βάσινα / Βοζάκοβα η Βίκυ Αρβανίτη, πανηγυρίζοντας έτσι, μαζί με την Μαρία Τσιαρτσιάνη την πρώτη ελληνική επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στο κατάμεστο «Horse Guards Parade» η εθνική ομάδα του beach volley επικράτησε με 2-1 (18-21, 21-13, 15-12) σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο πρώτο σετ, η καλή παρουσία της Τσιαρτσιάνη στο φιλέ (ένα μπλοκ) και τα σερβίς της Βίκυς, έφεραν την ελληνική ομάδα σε καλή θέση, αλλά στο τέλος οι Ρωσίδες γύρισαν το σετ και επικράτησαν με 21-18.


Στο δεύτερο, η Αρβανίτη έκανε… πάρτι από τη θέση του σερβίς (κέρδισε 3 άσους) και η ελληνική ομάδα, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα από την αρχή (11-3, 15-8) έφτασε με μεγάλη άνεση στην ισοφάριση με 21-13. Στο τάι μπρέικ οι Ελληνίδες πήραν προβάδισμα με 7-5, για να «απαντήσουν» με σερί 4-0 οι Ρωσίδες για το 9-7!


Το ελληνικό δίδυμο ισοφάρισε σε 9-9 και μετά πήρε… φωτιά! Η Αρβανίτη με δύο συνεχόμενους πόντους (ο πρώτος από δική της άμυνα, ο δεύτερος μετά από μπλοκ της Τσιαρτσιάνη) έκανε το 13-11, ενώ στο 14-12 που διαμορφώθηκε από την Μαρία, η ίδια πήγε στο σερβίς και πήρε τον άσο για τον… θρίαμβο (15-12).


Αμέσως μετά τη σπουδαία αυτή η νίκη, η
Μαρία Τσιαρτσιάνη δήλωσε: «Πολλή αγωνία… Παίξαμε 100% στο κόκκινο, τα δώσαμε όλα και τώρα πανηγυρίζουμε! Έγινε ωραίο ματς απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Μεθαύριο, κόντρα στις Κινέζες να περιμένετε πως θα τα δώσουμε όλα και πάλι και αν τις κοιτάξουμε στα μάτια θα είμαστε ευχαριστημένες ό,τι και να γίνει».

Η
Βίκυ Αρβανίτη πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε σήμερα. Είχαμε λοιπόν άγχος, αλλά μπήκαμε δυνατά. Τα δώσαμε όλα και ευτυχώς πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε καλά, αλλά στο τέλους του πρώτου σετ κάναμε λάθη. Η ρωσική ομάδα μάς πίεσε και με το σερβίς, αλλά ανταπεξήλθαμε. Στο επόμενο παιχνίδι φαβορί είναι η Κίνα, αλλά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Όλα είναι ανοιχτά σε έναν όμιλο που δείχνει ότι κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη».

Την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας παρακολούθησε και σήμερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ,
Σπύρος Καπράλος που σχολίασε: «Βρέθηκαν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και δώσανε μεγάλο αγώνα και στην εξέδρα. Τα κορίτσια μας έδωσαν μεγάλη χαρά. Οι Ρωσίδες είναι πολύ καλό δίδυμο και είχαν κερδίσει τις Κινέζες. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της επιτυχίας των δικών μας κοριτσιών που έδειξαν μεγάλο κουράγιο και παρότι βρέθηκαν πίσω κατάφεραν και το γύρισαν».

Με την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας στον όμιλο, όλα είναι ανοιχτά, καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μία νίκη και τρεις βαθμούς. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, με τις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη να αντιμετωπίζουν στις 11 το πρωί τις Κινέζες, Ζανγκ Ξι / Ξούε (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) και τις Ρωσίδες να παίζουν με τις Ελβετίδες, Κουν / Ζούμκερ.


Να σημειωθεί πως την πρόκριση στους «16» παίρνουν τα δύο πρώτα ζευγάρια από κάθε όμιλο, καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα καταταγούν τρίτες θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ, για να συμπληρωθούν οι θέσεις της 16άδας.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζανγκ Ξι / Ξούε - Βάσινα / Βοζάκοβα 1-2 (21-18, 14-21, 14-16)
Κουν / Ζούμκερ - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-13, 21-19)
30/7
Ζανγκ Ξι / Ξούε - Κουν / Ζούμκερ 2-1 (21-18, 16-21, 15-08)
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Βάσινα / Βοζάκοβα 2-1 (18-21, 21-13, 15-12)
1/8
Ζανγκ Ξι / Ξούε - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (11.00)
Κουν / Ζούμκερ - Βάσινα / Βοζάκοβα (16.30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κουν / Ζούμκερ 3 (3-2)
2. Ζανγκ Ξι / Ξούε 3 (3-3)
3. Βάσινα / Βοζάκοβα 3 (3-3)
4. Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 3 (2-3)

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Βάσινα / Βοζάκοβα 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...